-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 26

10 faktų apie Deviną Bookerį, kurių galbūt nežinojote

Antrą sezoną NBA lygoje žaidžiantis „Phoenix Suns“ gynėjas Devinas Bookeris iki rungtynių su „Celtics“ nė karto nebuvo peržengęs 40 taškų ribos. Jo rekordas buvo 39 taškai, o per paskutinius keturis mačus iki viešnagės Bostone rinko tik po 17,0 taško.
Devinas Bookeris
Devinas Bookeris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Phoenix Suns

Tačiau 20-metis kovo 24-osios vakarą driokstelėjo. Į „Celtics“ krepšį įsūdė net 70 taškų ir tapo vos šeštuoju žaidėju ir jaunausiu NBA istorijoje, kuriam šią ribą pavyko pasiekti.

Iki tol tai buvo pavykę tik Davidui Thompsonui, Davidui Robinsonui, Elginui Baylorui, Kobe Bryantui ir Wiltui Chamberlainui.

Tai tapo rezultatyviausiu individualiu pasirodymu NBA lygoje nuo 2006 metų, kai Kobe Bryantui buvo pavykę įmesti 81 tašką.

D.Bookeris taip pat pagerino „Suns“ klubo rezultatyvumo rekordą, kuris nuo 1990 metų priklausė Tomui Chambersui (60 taškų).

Kas šis jaunuolis? Štai 10 įdomių faktų apie D.Bookerį, kurių iki šiol galbūt nežinojote:

1. D.Bookeris gimė 1996 metų spalio 30 dieną 195 tūkst. gyventojų turinčiame Grand Rapidso mieste, Mičigane.

2. D.Bookerį užaugino Meksikos ir Puerto Riko šaknų turinti mama Veronica Gutierrez. Tėvas – buvęs profesionalus krepšininkas Melvinas Bookeris – 1997-2008 metais rungtyniavo Europoje ir sūnų matydavo tik vasaromis. D.Bookerio tėvai niekuomet nebuvo susituokę.

3. Neįsitvirtinęs NBA lygoje M.Bookeris žaidė Pezaro „Scavolini“, Milano „Olimpia“ (dabar „Emporio Armani“), Stambulo „Ulker“ ir „Chimki“ klubuose. Prieš persikeldamas į Europą NBA lygoje, gindamas „Rockets“, „Nuggets“ ir „Warriors“ garbę, M.Bookeris sužaidė 32 mačus. Jis nebuvo pašauktas 1994 metų NBA naujokų biržoje, ir vėliau tą vakarą M.Bookeris pavadino „vienu jaudžiausių gyvenime“.

4. NBA naujokų biržoje D.Bookeris buvo pašauktas 2015 metais. 13-tu šaukimu jį pasirinko „Phoenix Suns“ klubas, kuriame šiuo metu ir žaidžia. Tais metais biržoje savo pavardes išgirdo Karl-Anthony Townsas, Kristapas Porzingis ir Artūras Gudaitis.

5. 19-likos neturėjęs D.Bookeris buvo jauniausias krepšininkas 2015 metų NBA naujokų biržoje.

6. Dar besimokydamas mokykloje D.Bookeris artimai susibičiuliavo su „Los Angeles Lakers“ gynėju D'Angelo Russellu, kuris tų pačių 2015 m. naujokų biržoje buvo pašauktas antru numeriu.

„Scanpix“ nuotr./Devinas Bookeris
„Scanpix“ nuotr./Devinas Bookeris

7. NCAA D.Bookeris atstovavo Kentukio universitetui kartu su Karl-Anthony Townsu. D.Bookeris aiškino, kad šį universitetą pasirinko dėl noro dirbti kartu su treneriu Johnu Calipariu.

8. Prieš 2016-17 m. sezoną D.Bookeris individualiai dirbo su „Suns“ vyr. treneriu Earlu Watsonu ir buvusiu NBA žaidėju Baronu Davisu, taip pat sparingui buvo pakviestas dalyvauti JAV olimpinės rinktinės treniruotėse.

9. Dėl puertorikietės mamos D.Bookeris gali atstovauti Puerto Riko nacionalinei rinktinei.

10. Mėgstamiausias D.Bookerio krepšininkas yra Klay'us Thompsonas, mėgstamiausias filmas – „Happy Gilmore“, atlikėjas – Jay-Z, hobis – „NBA 2K“ video žaidimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius