Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 01

15 metų lauktas „Raptors“ mūšis – prieš Supermeną ir vaiduoklius

„Toronto Raptors“ su Jonu Valančiūnu rengiasi lemiamoms atkrintamųjų varžybų serijos rungtynėms. Pirmadienio naktį 3 val. Lietuvos laiku Toronto klubas bandys patekti į antrąjį atkrintamųjų varžybų etapą pirmą kartą nuo 2001 metų.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienas svarbiausių dalykų, su kuriuo „Raptors“ turi susitvarkyti prieš lemiamas rungtynes, yra praeities vaiduokliai.

„Viskas atrodo subyrėję. Kyle'as Lowry negali pataikyti. DeMaras DeRozanas ir vėl išnyko. „Raptors“ reikėjo stebuklo, kad nepralaimėtų trijų pastarųjų rungtynių“, – niūriomis spalvomis Toronto klubo realybę piešia Kanados žurnalistas Bruce'as Arthuras.

Anot jo, visą šią seriją „Raptors“ krepšininkams trūko stabilumo ir skylės tik auga su kiekvienomis rungtynėmis.

Jono Valančiūno dubleris Bismackas Biyombo tikino, kad komanda nejaučia spaudimo, tačiau jis neišvengiamas.

Nepataikantis Kyle'as Lowry

Bene labiausiai jis turėtų slėgti Kyle'ą Lowry. Krepšininkas nuo kovo 20 dienos, kai susižeidė alkūnę, pataikė tik 76 metimus iš 240. Kitaip tariant, vos 31,7 proc. Šeštosiose rungtynėse jis pataikė vos 4 metimus iš 14-os, tačiau tikino, kad tai neturi nieko bendro su alkūne: „Indianos gynėjai tiesiog neleidžia man pataikyti.“

Atrodo, kad varžovų gynyba jį verčia siekti antirekordų. Statistikos gerbėjai skelbia, kad dar nei vienam krepšininkui nėra pavykę šešiose atkrintamosiose rungtynėse iš eilės pataikyti mažesniu nei 40 proc. taiklumu, jeigu jis išmetė bent 10 metimų.

Žinoma, K.Lowry yra kitaip naudingas aikštėje, tačiau to nepakanka. Negalintis pataikyti K.Lowry yra jaunas Jasonas Kiddas arba senas Rajonas Rondo. Tai „Raptors“ pražūtis.

Po to, kai jo žaidimas sužlugo praėjusio sezono atkrintamosiose, jis darė viską, kad tai nepasikartotų – išbandė pilatesą, naują dietą, bėgiojo aukštikalnėse. Jeigu visa tai nepadėjo, reiškia, kad jis tiesiog nėra tas žaidėjas, kuris gali atlaikyti intensyvesnį žaidimą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry,
AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry,

Neperžengiamas slenkstis

D.DeRozaną ir vėl supančiojo Paulas George'as. Tačiau Dwane'as Casey žaidėjo kaip visada nekaltino. Atrodo, kad lemiamos serijos rungtynės gali nulemti ir šio žaidėjo ateitį.

Po šio sezono jis taps laisvuoju agentu ir reikalaus bent jau 25 mln. JAV dolerių per metus. K.Lowry kontraktas bus sprendžiamas dar po metų. Ši komanda yra pastatyta aplink juos. Ji mirs arba gyvens su jais. Tačiau klysti nebegalima.

Prieš dvejus metus „Raptors“ septintosiose serijos rungtynėse kovėsi iki galo, bet pralaimėjo. Tuomet po finalinio švilpuko abu lyderiai liko gulėti ant parketo. Per dvejus metus mažai kas pasikeitė, bet spaudimas išaugo.

Ši savaitė yra svarbiausia „Raptors“ istorijoje nuo 2001 metų. Pralaimėjimas būtų tragedija. 21 metus Toronto klubas darė viską, kad NBA į juos atkreiptų dėmesį. Tam pasiekti reikia bent keturis kartus iš septynių nugalėti varžovą. „Raptors“ kol kas to padaryti nepavyko.

AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMarre'as Carrollas
AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMarre'as Carrollas

Prašo sirgalių palaikymo

Sirgaliai jau buvo patikėję, kad po puikaus pasirodymo reguliariajame sezone „Raptors“ nebebus ta komanda, kuri gali iškristi po pirmojo rato atkrintamosiose. Tačiau viskas grįžo į senas vėžes. „Raptors“ gerbėjų kantrybė senka.

„Jie vis tiek turi mumis tikėti. Nesvarbu kokios aplinkybės. Nesvarbu, kad mes blogai žaidžiame. Tikras mūsų sirgalius turi mus palaikyti visada“, – supratimo prašė Patrickas Pattersonas.

„Raptors“ apžvalgininkas Ryanas Wolstatas pritaria krepšininkui: „Jei jau tiek metų esi mazochistas, tai ne laikas sustoti. Tiesa, jeigu jie ir vėl pralaimės, bus galima pergalvoti šį pasiaukojimą.“

„Scanpix“/AP nuotr./DeMaras DeRozanas
„Scanpix“/AP nuotr./DeMaras DeRozanas

Sustabdytas Supermenas

Nors beviltiškai pralaimėjo šeštąsias rungtynes, „Raptors“ pristabdė Paulą George'ą. Tiesa, tai nelabai paguodžia, nes jo komandos draugai puikiai jį pavadavo.

Jis pataikė penkis metimus iš 14, tačiau pridėjo 11 atkovotų kamuolių ir šešis rezultatyvius perdavimus.

R.Wolstatas mano, kad „Raptors“ būtų geriau, kad P.George'as neturėtų užnugario: „Jeigu jam nereikia būti Supermenu ir bet kas gali jį pakeisti, tai septintose rungtynėse mums bus sunku.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius