Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 27

Kas taps naujaisiais NBA karaliais? 24sek.lt komandos prognozė

Prasideda 70-oji NBA karštinė. Kas virš savo galvų kels Larry O'Brieno trofėjų? 24sek.lt žurnalistų komanda pateikia savo prognozę.
LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry
LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry / AFP/„Scanpix“ nuotr.
donatas urbonas
donatas urbonas

Donatas Urbonas 

Prognozė: čempionais taps „Cleveland Cavaliers“

Jei „Cleveland Cavaliers“ laimės svarbiausią sezono dvikovą su traumomis, NBA čempionų karūna pagaliau bus atvežta į Klivlandą. Ir taškas.

Rytuose nėra nė vienos čempioniško kalibro komandos. Nei nuolat ligotų „bulių“, nei vieno savo būrio lyderių DeMarre Carrollo netekusių „vanagų“ neįsivaizduoju kaip NBA čempionų. Žaviai atrodo „Miami Heat“, bet Dwyane'as Wade'as su Chrisu Boshu greitai sensta ir jie jau nebepajėgūs į finalą sugrąžinti Majamio karštinės.

Visai kiti žvėrys susirinkę Vakaruose. Bet ar nauji vėjai iš Portlando nesudraikys nusistovėjusio, tačiau patikimo Greggo Popovichiaus žaidimo braižo? „Clippers“ subrendo čempionų žiedams ar paprasčiausiai paseno (žaidėjų amžiaus vidurkis – daugiau nei 30 metų)? Kaip aukštai gali iššauti „raketos“? Ar Kevinas Durantas ir Russellas Westbrookas – čempionų žiedams sutvertas tandemas? Čempionai „Warriors“ išsaugojo devynis NBA čempionus, bet ar to pakanka? Per daug klausimų ir neaiškumų.

„Cavaliers“ vienintelis galvos skausmas – traumos. Kyrie Irvingas turėtų grįžti į aikštę maždaug tik sausį. Iki žiemos švenčių iškritęs ir Imanas Shumpertas. Pusė komandos skundžiasi įvairiausiomis problemomis. Bet skurdžiuose Rytuose Davidas Blattas turės laiko lipdyti čempionišką komandą iki atkrintamųjų varžybų. O visi „Cavaliers“ „ligoniai“ – išsigydyti žaizdas.

LeBronas jau įrodė, kad vienas gali du kartus paguldyti NBA čempionus. Savo ambicijų neberodo Kevinas Love, kuris pasiruošęs pasišvęsti komandos labui. Analogiška situacija su jaunuoju Tristanu Thompsonu, kuriam nebereikės sukti galvos dėl naujo kontrakto. Apie Kyrie Irvingą net nėra ką kalbėti.  Prie buvusių LeBrono bendražygių dar prijunkite naujus patikimus ginklus Mo Williamsą bei Richardą Jeffersoną.

„Cavaliers“ nusipelnė vizito pas Baracką Obamą.

Gretos Skaraitienės/15min.lt nuotr./Paulius Cubera
Gretos Skaraitienės/15min.lt nuotr./Paulius Cubera

Paulius Cubera

Prognozė: čempionais taps „Cleveland Cavaliers“

Nesu didelis LeBrono Jameso fanas, tačiau jo talentu neįmanoma nesižavėti. Neįmanoma, kad kavalieriams šiemet vėl taip pat kaip pernai nesiseks su traumomis, komanda išsaugojo visą praėjusių metų sudėtį ir turi viską, ko reikia laimėti NBA čempionatą.

Jau pernai finalo serijoje matėme, kad „Cavaliers“ mažai kuo nusileido „Warriors“, kai L.Jamesas aikštėje buvo beveik vienas. Šiemet „didžiajam trejetui“ greičiausiai prireiks laiko susižaisti, suprasti vienas kito vietą aikštėje, tačiau silpnuosiuose Rytuose tai galima daryti kad ir iki atkrintamųjų pradžios.

Rytuose įkąsti „Cavs“ gali tik viena kita komanda, tad NBA superfinalą L.Jamesas su kompanija pasieks net ir pasiilsėdamas. Jame šiemet klysti nebebus galima ir tai nebus daroma.

Dovilė Šeduikytė

Dovilė Šeduikytė
Dovilė Šeduikytė

Prognozė: NBA čempionais taps „Cleveland Cavaliers“

LeBronas Jamesas to nusipelnė. Didžiajame sporte visuomet žavi asmenybės. L.Jamesas aikštėje yra nepakartojama jėga, kuri visų pirma nebijo atsakomybės ir visuomet padeda komandos draugams. Dar vieną sezoną mes matysime, kaip šis išskirtinis krepšininkas ant savo pečių neša nežmonišką naštą. Norėtųsi laimingos pabaigos.

Galime finale išvysti praėjusių metų pakartojimą, tačiau man „Golden State Warriors“ nėra ta komanda, kuri įtraukia. Finale norėtųsi matyti „Oklahoma City Thunders“ su Kevinu Durantu ir Russellu Westbrooku arba  „New Orleans Pelicans“ su Anthony Davisu. Abi komandos turėtų rimtai pasitempti, kad tai įvyktų, tačiau L.Jamesas įrodė, kad ryškūs lyderiai gali nulemti labai daug.

Visgi, jeigu statyčiau pinigus, finale prognozuočiau Auksinės valstijos ir Klivlendo klubų susitikimą. Stephenas Curry turi pagalbininkus, kurių trūksta LeBronui Jamesui, tačiau NBA ašis jau keletą metų rimtai sukasi apie Jamesą, todėl norėtųsi ant jo rankos pamatyti ir dar vieną žiedą.

Asmeninio archyvo nuotr./MariusBagdonas
Asmeninio archyvo nuotr./MariusBagdonas

Marius Bagdonas

Prognozė: titulą apgins „Golden State Warriors“

Praėjusį sezoną net 67 pergales iškovojusi Oklando ekipa dviem galvomis lenkė savo varžovus ir šį pranašumą nesunkiai įrodė po keturių dešimtmečių iškovodama čempionų titulą. Per vasarą neįvyko nieko tokio, kas leistų tikėtis, jog šį sezoną bus kitaip. „Warriors“ išsaugojo savo branduolį ir šį sezoną bus dar stipresnė, kadangi už savo nugaros turės tai, ko stigo praėjusiais metais – laiminčią čempionišką patirtį.

Vienintelis dalykas, galintis pakišti koją „kariams“ – netikėtos lyderių traumos, tačiau ir čia Auksinės valstijos komanda yra bene mažiausiai pažeidžiama iš visų lygos komandų ir tą puikiai įrodė pernai, kai iš rikiuotės buvo iškritęs Klay Thompsonas.

Per vasarą neįvyko nieko tokio, kas leistų tikėtis, jog šį sezoną bus kitaip.

Pernai „Warriors“ lygoje pirmavo pagal vidutiniškai pelnomus taškus, taiklumą iš žaidimo, tritaškių tikslumą, rezultatyvius perdavimus. Ar viskas gali kardinaliai per vieną sezoną pasikeisti? Vargu, todėl pirmasis lietuvis NBA Šarūnas Marčiulionis greičiausiai turės puikią progą džiaugtis ir antruoju savo mylimos komandos triumfu iš eilės.

Finale Oklando ekipos greičiausiai lauks akistata su „Cleveland Cavaliers“. LeBrono Jameso kariauna Rytuose gerokai lenkia kitas ekipas.

Facebook.com/Tomas Langvinis
Facebook.com/Tomas Langvinis

Tomas Langvinis 

Prognozė: NBA čempionais taps „Cleveland Cavaliers“

Tai jie galėjo padaryti ir praėjusiais metais, tačiau traumų virtinė sužlugdė tokias viltis.

Apskritai, NBA laimės sveikiausia komanda. Rytų konferencijoje „Cavaliers“ tikrai neturės sau lygių. Pasikandžioti gali „Chicago Bulls“. Šios dvi komandos žais konferencijos finale. 

Vakarų konferencija atrodo nerealiai, ten kiekvienos rungtynės bus kaip mažasis finalas. Ir prognozuoti nieko neįmanoma.

Esu tikras tik dėl vieno – „Golden State Warriors“ neapgins titulo. Praėjusį sezoną jie buvo kaip kometa, kuri praskrieja vieną kartą per dešimt metų. Dabar jų žaidimas jau aiškus. Visų motyvacija bus visai kita. „Warriors“ tokio dėmesio nesugebės pakelti. 

„Oklahoma City Thunder“, „Houston Rockets“, ir „Los Angeles Clippers“ – dvi iš trijų šių komandų žais konferencijos finale ir, savaime suprantama, viena jų kovos dėl titulo. Aš renkuosi „Clippers“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius