Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 07

60 taškų pelnęs Klay'us Thompsonas žengė 100 taškų rekordo ritmu

Antradienį Klay Thompsonas pasiekė savo rezultatyvumo rekordą ir rungtynėse su „Pacers“ pelnė net 60 taškų. Niekam to nėra pavykę padaryti per mažiau nei pusvalandį, o mes jums pateikiame dar daugiau statistikos apie šį fenomenalų pasirodymą.
Klay Thompsonas
Klay Thompsonas / „Scanpix“/AP nuotr.

K.Thompsonas šiose rungtynėse pataikė 21 metimą iš 33 bei 8 tritaškius iš 14. Toks gynėjo pasirodymas padėjo „Warriors“ sutriuškinti „Pacers“ rezultatu 142:106.

„Warriors“ snaiperiui prireikė vos 29 minučių, todėl kas 60 sekundžių jis vidutiniškai pelnė po 2,07 taško. Iš karto buvo prisimintos Wilto Chamberlaino 100 taškų rungtynės, o ketvirtame kėlinuke aikštėje pasirodęs K.Thompsonas būtų turėjęs galimybę pelnyti bent jau 80.

W.Chamberlainas rekordinėse rungtynėse pelnė 2,08 taško per minutę, tačiau žaidė visą mačą, todėl ir surinko 100.

Įspūdį kelią ir tai, jog K.Thompsonas yra metikas, o tuo tarpu W.Chamberlainui baudos aikštelėje rinkti taškus buvo paprasčiau.

VIDEO: 60 Klay Thompsono taškų

Palyginus su Kobe Bryanto 81 taškų rungtynėmis, K.Thompsonas žaidė gerokai efektyviau. „Lakers“ gynėjas pelnė 1,98 taško per minutę.

Tas pats K.Bryantas buvo arti ir K.Thompsono pasiekimo. Kobe 2005 metais pelnė 62 taškus per 33 minutes. Taip pat netoli buvo ir Karlas Malone'as, kuris 1990-aisiais pelnė 61 tašką per 33 minutes.

Įdomu tai, kad K.Thompsonas nebuvo daugiausiai prie kamuolio prisilietęs žaidėjas šiose istorinėse rungtynėse. Pagal NBA skaičiuojamus prisilietimus prie kamuolio, jis buvo tik trečias komandoje (46). Snaiperis nusileido Stephenui Curry (64) ir Draymondui Greenui (53).

Labiausiai K.Thompsonui patinka mėtyti iš kairiojo puslankio, o šiose rungtynėse jis pataikė net 4 iš 6 tritaškių nuo šios žymos.

NBA.com/Klay Thompsono metimų išklotinė
NBA.com/Klay Thompsono metimų išklotinė

„Warriors“ šį sezoną iškovojo 18 pergalių ir patyrė vos 3 nesėkmes, o jų puolimo reitingas šoktelėjo iki 115,4 taškų per 100 atakų. Įdomu tai, kad toks rodiklis yra gerokai didesnis nei praėjusių metų Ouklando ekipos rezultatas (112,5), kuris padėjo pasiekti reguliariojo sezono pergalių rekordą (73-9).

K.Thompsonas taip pat tapo pirmuoju „Warriors“ žaidėju nuo 1974-ųjų, kuris pelnė bent 60 taškų. Prieš 42 metus rungtynėse su „Blazers“ net 64 taškus surinko Rickas Barry.

VIDEO: Galinga „Warriors“ pergalė Indianoje
VIDEO: Klay Thompsono 40 taškų per pirmą rungtynių pusę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius