Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 30

Allenas Iversonas – apie MVP, legendinį judesį prieš M.Jordaną ir savo firminę šukuoseną

Legendinis „Philadelphia 76ers“ mažylis Allenas Iversonas savo paskutines NBA rungtynes sužaidė daugiau nei prieš septynerius metus, tačiau jo įtaka stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje jaučiama iki šiol. Dabar daugelio vaikystės „dievukui“ jau yra 41-eri, tačiau jis atrodo, lyg profesionalus žaidėjas, kuris dar galėtų vidutiniškai rinkti po 20 taškų per rungtynes. Pateikiame jo interviu su „Bleacher Report“.
Allenas Iversonas
Allenas Iversonas / „Scanpix“/AP nuotr.

– Kas tavo MVP?

– Russellas Westbrookas.

– Kodėl?

– Manau, kad jis įgyvendino tai, kas atrodė neįmanoma (trigubo dublio vidurkis reguliariajame sezone).

– Ar galime pakalbėti apie visus MVP kandidatus?

– Kawhi Leonardas yra universalus krepšininkas ir jis puikiai tinka Greggo Popovichiaus sistemai. Manau, kad jam, Jamesui Hardenui ar LeBronui Jamesui šį apdovanojimą galima būtų įteikti kasmet.

Bet šiemet jo tikrai vertas R.Westbrookas. Niekas negalvojo, kad įmanoma pasiekti tai, ką jis pademonstravo šiemet. Tai tas pats, lyg kažkas pelnytų daugiau nei 100 taškų.

– Paskutinės jūsų rungtynės įvyko 2010 metais. Ar jau galite ramiai iš šono pasimėgauti tuo, kad padėjote NBA populiarėti ir pasikeisti?

– Man teko nemažai iškentėti, kad NBA krepšininkai šiais laikais galėtų atrodyti taip, kaip nori. Anksčiau aš buvau nuolat kritikuojamas už savo išvaizdą, tačiau dabar panašių dalykų nepamatysime.

– Nemažai šiemet kalbama apie ilsinamus žaidėjus. Ką apie tai manote?

– Manau, kad treneriai geriausiai žino, kas jų komandai yra tinkamiausias sprendimas. Štai G.Popovichius metų metus ilsina savo krepšininkus bei yra sėkmingas. Tiesa, aš taip niekada negalėčiau, nes pats labai myliu krepšinį. Pailsėsiu po rungtynių arba tiesiog duokite man laisvadienį per treniruotę (juokiasi).

Tikrai nesutikčiau praleisti rungtynių. Pykčiausi dėl to su treneriu, tačiau šiuolaikinis krepšinis juda ta linkme ir aš nesu prieš.

– Vieną įspūdingiausių epizodų savo karjeroje pasiekėte, kai prieš 20 metų driblingo judesiu įveikėte Michaelą Jordaną. Kas sukosi jūsų galvoje tą akimirką?

– Nemanau, kad kažką galvojau. Žinojau, kad mane dengia MJ, todėl norėjau išbandyti savo judesį prieš patį geriausią. Supratau, kas įvyko tik pasibaigus rungtynėms.

ESPN ir mano šeimos nariai bandė su manimi apie tai pasikalbėti, tačiau tai buvo tiesiog mano instinktai. Žaidžiau krepšinį ir sureagavau į situaciją.

VIDEO: Klaidinantis Alleno Iversono judesys

– Papasakok mums apie tobulą klaidinantį judesį.

– Svarbiausia įtikinti, kad tikrai bėgsi į kitą pusę. Tuomet staiga ją privalai pakeisti ir savo varžovą palikti kvailio vietoje. Tobulu judesiu galima vadinti nebent tokį, po kurio tavo varžovas lieka tau už nugaros ir nespėja sugrįžti į gynybą.

– Ar matėme jūsų geriausią klaidinantį judesį karjeroje ar jis liko kur nors lauko krepšinio mače?

– Atlikau tiek daug, tačiau po jų reikia pataikyti. Dažnai pasitaiko, kad tavo varžovas nugriūva, minia lieka be žado, tačiau labai susijaudini ir prameti metimą. Toks judesys niekada nepateks tarp gražiausių.

– Ar girdėjote, jog Timas Hardaway'us jūsų judesį nuvertino? Jis teigė, jog apsivarydamas M.Jordaną pažeidėte nešto kamuolio varymo taisyklę?

– Taip girdėjau.

– Gal turite atsakymą?

– Aš tą kamuolį nusinešiau iki pat Šlovės muziejaus. Tai tiek.

– K.Leonardas yra bene vienintelis, kuris vis dar nešioja tokią plaukų šukuoseną, kaip ir jūs. Ar jūsų nestebina, kad daugiau žaidėjų jos nesirenka?

– Man tiesiog patinka toks stilius, o apie kitus žaidėjus aš negalvoju. Viskas sukasi ratu, todėl tai, kas buvo madinga praeityje, gali sugrįžti. Vieną dieną viskas gali pasikeisti.

– Ar matote šviesą „76ers“ ekipos tunelio gale?

– Be abejonės. Mes turime Beną Simmonsą, o Joelis Embiidas jau pademonstravo savo sugebėjimus. Ši komanda auga, nes nepatiria pralaimėjimų milžiniškais skirtumais.

Brettas Brownas yra nuostabus treneris, o atmosfera arenoje visuomet yra gera. Filadelfijai reikia dar šiek tiek kantrybės, nes dėl traumų mažai žaisti galėjo J.Embiidas. Manau, kad pasipildžiusi keliais rimtais veteranais „76ers“ gali rimtai nustebinti ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius