Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 06

Ant rankų nešiojamas Jonas Valančiūnas: „Jūs juk žinote mano atsakymą“

Torontas jam dėkoja už išgelbėtą sezoną. Šviesią ateitį piešia komandos treneris. Už didžiulį indėlį dėkingi ir komandos draugai. Bet Jonas Valančiūnas net ir liaupsių spaudžiamas prie sienos išliks sau ištikimas. „Juk jūs žinote mano atsakymą, – paprašytas pakomentuoti jam skirtas pagyras, žurnalistus prajuokino 24-ąjį gimtadienį švenčiantis lietuvis. – Tai – komandinis sportas“.
Valančiūnas 15+12 | „Toronto Raptors“ – „Miami Heat“ 96:92 | Serija 1-1

Taip, Jonai, krepšinis yra komandinis sportas, bet būtent komandinio žaidimo trūkumas vos nepaskandino „Toronto Raptors“ dvikovoje su „Miami Heat“, kurią Torontas laimėjo tik po pratęsimo 96:92.

Visai ne komandiškai vieną netaiklų metimą po kito į krepšį svaidė du žmonės – Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas (viso 16/46 met.).

Bet būtent ketvirtajame kėlinyje prabilęs J.Valančiūnas lemiamomis akimirkomis pelnė 11 taškų ir, kaip konstatuoja Torontas, išgelbėjo sezoną.

„Aišku, malonu būti įvertintam. Girdėti komandos draugų liaupses. Bet visi, kas ėjo į aikštę, atidavė viską, – kuklinosi 15 taškų ir 12 atkovotų kamuolių surinkęs lietuvis. – Būna ir sunkių, ir gerų akimirkų. Galbūt užstrigome trečiajame kėlinyje, bet svarbiausia, kad istorija baigėsi laimingai“.

– Per tris pirmuosius kėlinius metėte tik keturis metimus, o ketvirtajame kėlinyje gelbėjote komandą. Kodėl buvo toks dėmesio jums skirtumas?

– Reikia skaityti žaidimą. Negali prisiimti visų metimų. Vieną dieną gauni tris metimus, o staiga kamuolys vis brukamas į rankas. Juk tai ne individualus, o komandinis sportas.

VIDEO: Puikus gimtadienis: J.Valančiūnas išgelbėjo „Raptors“ sezoną

– Kaip paaiškintumėte savo energiją lemiamu metu?

– Aš tiesiog mėgaujuosi krepšiniu. Tai mano gyvenimas. Man patinka laimėti. Laimėti mikrodvikovas. Tai mane užveda.

– Pratęsime metėte jums kiek neįprastą metimą iš vidutinio nuotolio. Toks ir buvo planas?

– Bandžiau būti Jacku Sikma (buvęs NBA „centras“, pasižymėdavęs puikiu metimu, o dabar individualiai treniruojantis Joną. – red.). Bandau daryti tai, ką turiu. Nežinau, ką pasakyti. Dvitaškis įkrito ir tiek (šypsosi.).

– Kai prieš dvejus metus pralaimėjote seriją „Brooklyn Nets“ 3-4, sakėte, kad turite būti geriau pasiruošęs tokiems mūšiams. Ar bręsdamas jaučiatės tvirčiau aikštėje?

– Aš augu ir gaunu patirtį. Tai jau ketvirtasis mano sezonas, todėl stengiuosi išmokti kuo daugiau.

Ar niekas nepalinkės man gero gimtadienio?

– Ar sunki mikrodvikova su Hassanu Whiteside'u jus įkvėpė dar agresyviau grumtis dėl kamuolių puolime?

– Aš dėl kamuolių puolime kovoju kiekvieną kartą. Vieną kartą jis krenta link manęs, kitą – link varžovo. Belieka tik stengtis.

– Serija keliasi į Majamį. Su kokiomis mintimis vykstate į priešo teritoriją?

– Serija 1-1, važiuojame į Majamį su mintimi laimėti. Turime būti fiziški, agresyvūs.

Ar niekas nepalinkės man gero gimtadienio? – išeidamas iš rūbinės šypsojosi J.Valančiūnas. Toronto laiku J.Valančiūnas grįžo namo prieš pat vidurnaktį. Tuo tarpu Lietuva kėlėsi jau su 24-uoju jo gimtadieniu.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius