Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 17

Beprotiška naktis Denveryje: rekordinis 41 Lino Kleizos taškas

Prieš devynerius metus, sausio 17-ąją, buvo pagerintas visų laikų NBA lietuvių rezultatyvumo rekordas – net 41 taškas per rungtynes. Aikštėje tą dieną žibėjo Deronas Williamsas, Carlosas Boozeris, Andrejus Kirilenka, Allenas Iversonas ir Carmelo Anthony, tačiau ryškiausiai švietė 43-asis „Denver Nuggets“ numeris iš Lietuvos – Linas Kleiza.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2008 metų sausio 17-ąją L.Kleiza padėjo „Nuggets“ namuose nugalėti „Jazz“ 120:109 ir pelnė net 41 tašką.

„Įmečiau per 40 taškų pačiame aukščiausiame lygyje, – tuomet oficialiam NBA interneto portalui džiaugėsi lietuvis. – Be abejonės, tai buvo ypatingos rungtynės. Prisiminsiu jas visą savo likusį gyvenimą.

Jau įmetęs 27 taškus žinojau, kad tai bus neeilinė naktis.“

Lietuvis 27 taškus pelnė dar per pirmąją rungtynių pusę, iš jų – net 20 per antrąjį kėlinį. Tai padarė įspūdį net ir legendiniam „76ers“ krepšininkui A.Iversonui: „Pradžioje jis gavo kelias geras progas atakuoti krepšį, todėl greitai pajuto žaidimo ritmą. Tuomet krepšys atrodo didesnis.“

Likus 3 minutėms ir 44 sekundėms iki ketvirtojo kėlinuko pabaigos L.Kleiza stojo mesti du baudų metimus. Namų arenoje susirinkę žiūrovai dėkojo lietuviui už puikų pasirodymą, o šis atsilygino dviem taikliomis baudomis.

VIDEO: 41 L.Kleizos taškas NBA

Įdomu tai, kad L.Kleiza nebuvo vienintelis renkantis rekordinius skaičius šiame mače. Tuometis jo komandos draugas Marcusas Camby toje dvikovoje su „Jazz“ pasiekė savo asmeninius atkovotų kamuolių (24) bei blokų (11) rekordus.

Tą naktį prie „Nuggets“ pergalės taip pat prisidėjo ir 28 taškus pelnęs A.Iversonas bei 23 sumetęs C.Anthony. O „Jazz“ ekipai nepadėjo ir 23 Derono Williamso taškai bei 12 rezultatyvių perdavimų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Linas Kleiza
AFP/„Scanpix“ nuotr./Linas Kleiza

„Linas dingdavo iš mūsų akiračio kiekvieną kartą, kai pramesdavome metimą, – guodėsi D.Williamsas. – Jis skubiai bėgdavo į kiekvieną greitą ataką.“

Teigiama, kad prieš rungtynes pagrindinis „Nuggets“ įžaidėjas Anthony Carteris ragino lietuvį nuolat bėgti į greitą puolimą ir už tai krepšininką nuolat apdovanodavo tiksliais perdavimais.

Iš viso L.Kleiza savo rekordinėse rungtynėse per 41 žaistą minutę pelnė 41 tašką (13/21 metimų: 4/8 trit., 11/14 baud.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė vieną kamuolį, du kartus suklydo ir tris kartus prasižengė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius