Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 26

Chroniška problema pražudė „Thunder“: Domanto Sabonio sezonas baigtas

Domanto Sabonio pirmieji metai NBA baigti. Russellas Westbrookas vėl rinko beprotiškus statistinius rodiklius, tačiau ketvirtajame kėlinyje ėmė svaidyti neparuoštus metimus, kurie pasmerkė „Oklahoma City Thunder“ pražūčiai. „Houston Rockets“ pranoko lietuvio klubą 105:99 (16:22, 35:22, 21:33, 33:22) ir Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijoje triumfavo 4-1.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ nusileido „Rockets“ ekipai 99:105.
  • „Thunder“ pralaimėjo seriją 1-4.
  • R.Westbrookas pelnė 47 taškus.
  • Kitame etape „Rockets“ laukia „Spurs“ arba „Grizzlies“.

Visiškas deja vu.

Trečiojo kėlinio pabaigoje 11 taškų skirtumą panaikinę „Thunder“ pirmavo 77:70. Ir tada R.Westbrookas prisėdo pailsėti.

Atsikvėpęs tris minutes „Thunder“ lyderis sugrįžo į aikštę jau esant -5 (81:86). R.Westbrookas vėl bandė srėbti komandos draugų privirtą košę, bet dar kartą skubino metimus.

R.Westbrookas, 31 procentų tritaškių metikas, ėmė svaidyti tolimus metimus, kurių per visą mačą pataikė tik 5 iš 18.

Metęs 18 kartų iš trijų taškų zonos, jis pakartojo NBA atkrintamųjų varžybų rekordą. Tiek pat buvo išmetęs ir Klay Thompsonas, tik skirtumas tas, kad „Golden State Warriors“ narys pataikė 11 tolimų metimų.

„Rockets“ įžaidėjas Patrickas Beverley visais įmanomais būdais bandė išmušti „Thunder“ lyderį iš vėžių. R.Westbrookas bandė išlikti ramus, tačiau emocinis ir fizinis nuovargis darė savo – ketvirtajame kėlinyje metimai skriejo pro šalį: tikslą pasiekė vos 2 iš 11.

Kai R.Westbrookas ilsėjosi – vos 6 minutes per penktąsias rungtynes, „Thunder“ tą 6 minučių atkarpą pralaimėjo net 9:27.

B.Donovanas: „Westbrookas reiklus. Su juo dirbti yra iššūkis. Jis nori, kad visi komandos nariai atsiduotų šimtu procentų. Bet jo svarba ir vadovavimas komandai buvo neįtikėtinas.“

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui R.Westbrookas kartu su Stevenu Adamsu užsidirbo po 5 asmenines pražangas, o tai pridarė problemų gynybai, kurios skylėmis naudojosi Jamesas Hardenas ir kompanija.

„Rockets“ puolimo ašis surinko 34 taškus, Lou Williamsas pridėjo 22, Patrickas Beverley – 15 taškų.

Vienišas R.Westbrookas atsakė 47 taškais, bet prametė daugiau, nei įmetė (15/34 met.), suklydo 7 kartus ir iki trigubo dublio pritrūko vieno rezultatyvaus perdavimo – atkovojo 11 kamuolių ir išdalijo 9 perdavimus.

„Kas nutiko per konfliktą? – su žurnalistais po mačo bendravo kietakaktis R.Westbrooko oponentas P.Beverley. – Westbrookas man pasakė, kad niekas jo negali sulaikyti ir kad jis jau turi 40 taškų. Gražu. Tiems taškams jam prireikė 34 metimų.“

Piktas R.Westbrookas, nuaidėjus finalinei sirenai, nepasveikino „Rockets“ su pergale ir nieko nelaukęs išėjo į rūbinę.

Atkrintamosiose varžybose Russas rinko vid. 37,4 taško, atkovojo 11,6 kamuolio ir atliko 10,8 rezultatyvaus perdavimo. Tiesa, jo klaidų skaičius siekė 5,8, o pataikymas – 38,8 proc.

R.Westbrookas tapo tik trečiuoju žaidėju NBA istorijoje, atkrintamosiose fiksavusiu trigubą dublį – tą pavyko padaryti tik Jasonui Kiddui (2007 m.) ir Oscarui Robertsonui (1962 m.).

„Jis reiklus. Su juo dirbti yra iššūkis. Jis nori, kad visi komandos nariai atsiduotų šimtu procentų. Bet jo svarba ir vadovavimas komandai buvo neįtikėtinas“, – auklėtinį po paskutinio sezono mačo gyrė „Thunder“ treneris Billy Donovanas.

Beje, jo kolega Mike'as D'Antoni pirmą kartą nuo 2007-ųjų perkopė pirmąjį NBA atkrintamųjų varžybų etapą.

Arčiausiai R.Westbrooko buvo atsarginiai Jerami Grantas bei Alexas Abrinesas (po 11 tšk.).

D.Sabonis trečią mačą paeiliui nerungtyniavo. Atkrintamosiose lietuvis tesužaidė 6 minutes.

„Thunder“ pasitraukimas iš atkrintamųjų lėmė, kad „Toronto Raptors“ ir „Milwaukee Bucks“ komandos Lietuvos laiku susitiks penktadienio rytą 2 val.

„Thunder“: R.Westbrookas 47 (15/34 met., 11 atk. kam., 9 rez. perd., 7 kl.), J.Grantas ir A.Abrinesas po 11, T.Gibsonas ir V.Oladipo po 10.

„Rockets“: J.Hardenas 34 (8/25 met.), L.Williamsas 22, P.Beverley 15, Nene 14.

VIDEO: Rungtynių santrauka: „Thunder“ kapituliavo Hjustone

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius