Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 30

D.Sabonio akivaizdoje – 57 R.Westbrooko taškai ir neįtikėtinas metimas

„Na štai“, – ištarė komentatorius, kai Russellas Westbrookas sugriebė kamuolį po netaiklaus Nikola Vučevičiaus baudos metimo. „Oklahoma City Thunder“ tiksint paskutinėms ketvirtojo kėlinio sekundėms atsiliko 3 taškais. Kamuolys buvo patikimiausiose R.Westbrooko rankose. MVP lenktynių kandidatas priešais save išvydo du gynėjus, tačiau lyg patranka paleido šūvį iš trijų taškų zonos. Yra! R.Westbrookas išplėšė pratęsimą, o vėliau fantastišku pasirodymu ir pribaigė „Orlando Magic“ 114:106 (20:18, 24:31, 28:33, 30:20, 12:4).
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ po pratęsimo palaužė „Magic“ 114:106.
  • R.Westbrookas tritaškiu išplėšė pratęsimą ir pelnė 57 taškus.
  • R.Westbrookas surinko jau 38-ą trigubą dublį šį sezoną.
  • Trečiajame kėlinyje „Thunder“ atsiliko 21 tašku.
  • D.Sabonis pelnė 4 taškus.

Tai buvo ne šiaip dar vienas – jau 38 trigubas dublis šį sezoną, po kurio iki NBA visų laikų rekordo R.Westbrookui liko pasiekti tik 4-is per 8 likusias rungtynes.

R.Westbrookas prie 13 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų pridėjo net 57 taškus, kurie buvo pragaištingi Orlandui. Beje, per visą NBA istoriją dar niekas nebuvo surinkęs tokio rezultatyvaus trigubo dublio.

„MVP! MVP!“ – skandavo „Magic“ sirgaliai „Thunder“ herojui, kai šis, likus žaisti pusketvirtos minutės iki pratęsimo pabaigos, dvitaškiu su pražanga vedė svečius į pergalę.

Į rungtynes susirinkę žiūrovai jau planavo švęsti „Magic“ pergalę, kai trečiajame kėlinyje šeimininkai atitrūko 21 taško skirtumu. Tačiau R.Westbrookas su „Thunder“ pradėjo kapanotis, o kovingumas leido išplėšti pratęsimą. Tas gniuždantis tritaškis į „Magic“ krepšį pažymėjo 50-ąjį R.Westbrooko tašką.

VIDEO: Pratęsimą išplėšęs R.Westbrooko šūvis

„Ką jis išdarinėja, yra neįtikėtina, – apie 36 iš 57 savo taškų po pertraukos pelniusį R.Westbrooką kalbėjo treneris Billy Donovanas. – Jis niekada nepraranda tikėjimo pergale. Ir jis žaidžia su nepaprasta energija. Tai didžiulės širdies vyras. Jis didis kovotojas, kuris visuomet randa kelių į tikslą.“

D.Sabonio indėlis į pergalę buvo 4 taškai (0/2 dvit., 1/1 trit.), 2 atkovoti kamuoliai ir 1 klaida per 11 minučių.

„Thunder“ jau užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose, bet D.Sabonio komandai to negana. Su 43 pergalėmis ir 31 pralaimėjimu Oklahomos krepšininkai Vakarų konferencijoje rikiuojasi šešti. Iki penktoje vietoje esančių „Los Angeles Clippers“ lietuvio klubui trūksta tik vienos, ketvirtoje tupinčių „Utah Jazz“ – dviejų pergalių.

Aukštesnė vieta reguliariajame sezone padėtų išvengti akistatos su viena iš trijų stipriausių Vakarų komandų – „Golden State Warriors“, „San Antonio Spurs“ ar „Houston Rockets“, jau pirmajame atkrintamųjų varžybų raunde.

„Thunder“: R.Westbrookas 57 (21/40 met., 13 atk. kam., 11 rez. perd., 7 kl.), E.Kanteris 17 (10 atk. kam.), V.Oladipo 13.

„Magic“: E.Fournier 24, T.Rossas 23, A.Gordonas 13, B.Biyombo 12 (11 atk. kam.), N.Vučevičius (16 atk. kam.) ir E.Paytonas po 11.

VIDEO: R.Westbrookas vėl stebuklingai išgelbėjo „Thunder“ nuo nesėkmės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius