Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 27

D.Sabonis neatsilaikė prieš superaukštaūgių liniją, bet nugalėjo kraują praliejusį D.Motiejūną

Domantas Sabonis vėl žaidė starto penkete ir turėjo vargo kovojant prieš fenomenalią NBA aukštaūgių liniją su Anthony Davisu bei DeMarcusu Cousinsu priešaky. Vis dėlto „Oklahoma City Thunder“ krepšininkai bendromis pastangomis neutralizavo stipriąją Donato Motiejūno komandos vietą ir įveikė „New Orleans Pelicans“ 118:110 (32:35, 27:24, 28:25, 31:26).
Domantas Sabonis ir Anthony Davisas
Domantas Sabonis ir Anthony Davisas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ palaužė „Pelicans“ klubą 118:110.
  • D.Cousinsas per 21 minutę pelnė 31 tašką, A.Davisas surinko 38.
  • D.Motiejūnas gavo pasireikšti 23 minutes ir pelnė 6 taškus.
  • Dėl smarkaus įdrėskimo rūbinėje teko siūti žaizdą D-Mo blauzdoje.
  • D.Sabonis dėl ankstyvų pražangų težaidė 8 minutes.

Tai buvo neįtikėtinų skaičių rungtynės.

D.Motiejūno komandos draugas Anthony Davisas vien per pirmąjį kėlinį pelnė net 24 taškus – tai yra jo asmeninis ir „Pelicans“ visų laikų per ketvirtį pelnytų taškų rekordas. Toks A.Daviso žaidimas leido Naujajam Orleanui pirmauti 35:32.

Bet galutinį žodį tarė Russellas Westbrookas ir jo kompanija. „Thunder“ trigubų dublių meistras ketvirtajame kėlinyje pelnė 21 iš 41 savo taško ir 66-uoju karjeros trigubu dubliu nukalė pergalę 118:110.

Prie to daug prisidėjo DeMarcuso Cousinso pražangos. Šis vos per pusantros minutės užsidirbo dvi asmenines ir turėjo sėsti ant suolo. Todėl praėjusį mačą su „Dallas Mavericks“ praleidęs Donatas Motiejūnas gavo pasireikšti į valias – per 23 minutes pasižymėjo 6 taškais (2/4 dvit., 0/2 trit., 2/6 baud.), atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, prasižengė 2 kartus.

VIDEO: D.Motiejūnas įspūdingai pašokdino R.Westbrooką

Beje, per rungtynes lietuvis smarkiai prasidrėskė blauzdą – kraujavimą teko stabdyti siūlėmis rūbinėje. Tačiau vėliau D.Motiejūnas grįžo į aikštę ir tai neturėtų išmušti jo iš rikiuotės kitoms rungtynėms.

Pražangos buvo didžiulė D.Cousinso problema. Jeigu ne jos, „Pelicans“ naujokas būtų sužaidęs pasakiškai, nors ir taip pasirodė galingai – vos per 21 minutę pelnė net 31 tašką (8/15 met., 15/15 baud.) ir atkovojo 10 kamuolių.

Beje, D.Cousinsą iš aikštės „pašalino“ R.Westbrookas, 46-ąją minutę įspūdingai sutriuškinęs „Pelicans“ aukštaūgio gynybą galingu dėjimu.

VIDEO: Fantastiškas R.Westbrooko dėjimas per D.Cousinsą

Ankstyvą 4-ąją D.Cousinso pražangą trečiojo kėlinio pradžioje dvitaškiu su pražanga išprovokavo pats D.Sabonis, tačiau lietuvis irgi turėjo problemų su pražangomis. Dėl 3 asmeninių 20-metis puolėjas težaidė 8 minutes, per kurias pelnė 4 taškus (2/2 dvit., 0/1 trit., 0/1 baud.) ir atkovojo 1 kamuolį.

Jį sėkmingai keitė tik antrąsias rungtynes po alkūnės traumos žaidęs Enesas Kanteris, pelnęs 20 taškų.

„Pelicans“ tai buvo trečioji nesėkmė iš eilės po grandiozinių mainų, atvedusių D.Cousinsą į Naująjį Orleaną. D.Cousinso ir A.Daviso duetas kol kas žaidžia galingai, bet ne pergalingai.

Beje, kitas rungtynes „Pelicans“ žais be D.Cousinso, nes šis vos 32-ąją sekundę dėl agresyvaus rankų mosto užsidirbo techninę pražangą. Tai buvo 18-oji techninė šį sezoną ir, pagal NBA taisykles, po 16-os už kas antrą techninę pražangą žaidėjas suspenduojamas kitoms rungtynėms. Nebent NBA dar peržiūrėję epizodą panaikins šią techninę.

Jeigu D.Cousinsas nežais, daugiau galimybių pasireikšti turės D.Motiejūnas, su „Thunder“ žaidęs daugiausia nuo D.Cousinso mainų.

„Thunder“: R.Westbrookas 41 (11 atk. kam., 11 rez. perd.), E.Kanteris 20 (9 atk. kam.), S.Adamsas (10 atk. kam.) ir A.Abrinesas po 13.

„Pelicans“: A.Davisas 38 (15/28 met.), D.Cousinsas 31 (15/15 baud., 10 atk. kam., 21 min.), E.Moore'as 10.

VIDEO: Įspūdingų skaičių rungtynėse D.Sabonis šventė pergalę prieš D.Motiejūną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius