Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 02

Denveryje – skaudi pamoka Jonui Valančiūnui

Pasakiška „Toronto Raptors“ krepšininkų serija baigėsi. Jonas Valančiūnas nesulaikė 20-mečio serbo, o Toronto ekipa pralaimėjo „Denver Nuggets“ komandai 93:112 (28:28, 21:32, 16:20, 28:32).
Jonas Valančiūnas ir Nikola Jokičius
Jonas Valančiūnas ir Nikola Jokičius / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Denver Nuggets“ – „Toronto Raptors“ 112:93 | Valančiūnas 10+8

Nepaisant nykščio patempimo žaidęs J.Valančiūnas aikštėje praleido 19 minučių, pelnė 10 taškų (4/8 dvit., 2/4 baud.), atkovojo 8 kamuolius, blokavo 1 metimą, suklydo ir prasižengė po 1 kartą.

Nykštį „centras“ susižeidė prieš pat rungtynes su „Nuggets“ ir aikštėje pasirodė su įtvaru. Prieš mačą jis teigė, kad jaučiasi gerai, bet buvo piktas, kad praėjusiose rungtynėse grubiai žaidę „Pistons“ aukštaūgiai jį sužeidė.

Vis dėlto lietuvio varžovas po krepšiu Nikola Jokičius tiesiog smaginosi. Lygos naujokas sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes NBA.

20-metis serbas per 30 minučių surinko 27 taškus (11/15 dvit.) ir sugriebė 14 atšokusių kamuolių. Savo rezultatyvumo rekordą 211 cm ūgio krepšininkas pagerino 4 taškais.

Rungtynes Denveryje J.Valančiūnas pradėjo pelnydamas 6-is „Raptors“ taškus iš 8-ių, tačiau N.Jokičius atsakė 7-iais. Visus 10 savo taškų lietuvis pelnė iki pertraukos. Ketvirtajame kėlinyje J.Valančiūnas nuo suolo nebepakilo.

Tuo tarpu N.Jokičius per du kėlinius savo sąskaitoje turėjo 15 taškų ir 7 atkovotus kamuolius, o trečiojo ketvirčio pradžioje pelnė šešis taškus iš eilės ir padidino skirtumą 73:60.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Nuggets“ jau triuškino svečius 97:70. Nesėkmė apkartino „Raptors“ trenerio Dwane'o Casey įvertinimą – prieš rungtynes jis buvo išrinktas geriausiu Rytų konferencijos treneriu sausio mėnesį.

K.Lowry: „Jie išspardė mums užpakalius“

„Treneris geriausiai apibūdino šį pralaimėjimą. Jis pasakė, kad su statistikos protokolu ketina išperti mums užpakalius. Tai puikiai apibūdina šį vakarą. Keliame kepures prieš „Nuggets“ žaidėjus, jie žaidė pasakiškai. O mums tai tiesiog buvo juoda diena. Jie išspardė mums užpakalius“, – pripažino nesėkmingai pasirodęs Kyle'as Lowry, pasižymėjęs 10-ia taškų ir pataikęs tik 3 metimus iš 12.

Po nesėkmės Denveryje nutrūko 11 iš eilės „Raptors“ pergalių serija. Ji buvo rekordinė.

Pastarąjį kartą „Raptors“ buvo pralaimėję sausio 4-ąją Klivlande. Ši pergalių serija šiuo metu buvo ilgiausia NBA.

„Galite apibūdinti šias rungtynes taip, kaip tik geidžiate. Jos buvo susmirdusios. Tai prasčiausios mūsų rungtynės šį sezoną“, – pyko D.Casey.

Toronto krepšininkams tai buvo pirmosios rungtynėse svečiuose po septynių namų mačų paeiliui. Išvykoje „Raptors“ sužais šešis susitikimus iš eilės.

„Raptors“ (32-16): DeMaras DeRozanas 24, Terrence'as Rossas 12, Jonas Valančiūnas (8 atk. kam.) ir Kyle'as Lowry po 10.

„Nuggets“ (19-30): Nikola Jokičius 27 (14 atk. kam.), Willas Bartonas 20, Randy Foye 16, Danilo Gallinari ir Kennethas Fariedas po 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius