Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 13

Dešimt įspūdingiausių NBA Visų žvaigždžių dėjimų konkursų epizodų

JAV spauda NBA dėjimų konkursą prilygina žmogaus kelionei nuo trynimo lazdomis, siekiant įkurti ugnį, iki kosminių NASA operacijų – bėgant metams jie tampa vis įmantresni.
Nate'as Robinsonas ir Dwightas Howardas
Nate'as Robinsonas ir Dwightas Howardas / „Scanpix“ nuotr.

Nuo tada, kai 1984-aisiais metais NBA dėjimų konkursą nusprendė padaryti Visų žvaigždžių savaitgalio dalimi, NBA gerbėjai galėjo mėgautis įspūdingais atletų skrydžiais. Net ir prieš tai, tarkim, 1974-ųjų Davido Thompsono 360 laipsnių dėjimas ar Juliuso Ervingo skrydis nuo baudų metimo linijos iš koto išvertė ne vieną.

Nuo ten ir pradėkime geriausių visų laikų NBA Visų žvaigždžių dėjimų konkursų dešimtuką:

10. Juliuso Ervingo skrydis nuo baudų metimo linijos
 (nuo 1:15)

Praėjus daugeliui metų, J.Ervingo pripažino, kad net tada buvo sunku sugalvoti kažką naujo: jis jau buvo atlikęs dėjimą viena ranka laikydamasis už lanko, vienu metu „įkrovęs“ du kamuolius ir žiūrovus džiuginęs kitais akrobatiniais sugebėjimais. Tačiau tada jam į galvą atėjo nuostabi mintis – dėjimą atlikti nuo baudų metimo linijos.

VIDEO: Julius Ervingas prisiminė 1976 metų ABA dėjimų konkursą

9. Geraldo Greeno keksiukas

Devintą vietą įspūdingiausių dėjimų konkursų dešimtuke užima G.Greenas, 2008-aisiais įspūdingu šuoliu ne tik įdėjęs, bet ir spėjęs užpūsti ant lanko tupinčio kekso žvakutę.

VIDEO: Gerald Green hits the Cupcake Slam!

8. Dvigubas JaVale’o McGee dėjimas


Šį dėjimą geriausiai apibūdina tąkart pasakytas Reggie Millerio sakinys: „Nežinau, ar šioje planetoje kas nors galėtų tai pakartoti.“ 

VIDEO: PHANTOM: Javale McGee's Double Dunk!

7. Nate’o Robinsono šuolis per Dwightą Howardą


Nors Nate’as Robinsonas apie savo atleto sugebėjimus pranešė 2006-ųjų dėjimų konkurse, septintą vietą užėmė jo 2010-ųjų dėjimas per 36 cm už save aukštesnį Dwightą Howardą.

VIDEO: Nate Robinson Jumps Over Dwight Howard

6. Fantastiškas DeMaro DeRozano „windmill“ dėjimas

Nors daugeliui šis dėjimas už kitus gali pasirodyti lengvesnis, JAV spauda D.DeRozano skrydį nominuoja šešta vieta, pabrėždama, kad „Toronto Raptors“ krepšininko šuolis ir kamuolio kontrolė ore yra fantastiška“.

VIDEO: DeMar DeRozan with the Reverse Windmill

5. Spudo Webbo dėjimas (nuo 1:24)


Šis penktoje visų laikų įspūdingiausių dėjimų konkursų epizodų esantis S.Webbo dėjimas visą areną pakėlė ant kojų, kamuolį pagriebdamas krepšio lanko aukštyje.

VIDEO: Best of the 1986 Slam Dunk Competition

4. Jasono Richardsono dėjimas pro klyną nuo lentos (nuo 0:15)


Jasonas Richarsonas „oro karaliaus“ titulą 2002 ir 2003-iaisiais metais iškovojo du kartus iš eilės, o savo sąskaitoje turi begales įspūdingų dėjimų, tačiau įspūdingiausiu iš jų laikomas būtent jo dėjimas pro klyną nuo lentos.

VIDEO: Jason Richardson Slam Dunk Contest Highlights!

3. Vinco Carterio „honey dip“ dėjimas
 (nuo 1:37)

Pirmą kartą V.Carteris dėjimų konkurse pasirodė 2000-aisiais. Nors krepšininkas yra atlikęs ir akrobatiškesnių dėjimų, šis, kurį pats pavadino „alkūnės dėjimu“, buvo toks nerealus, kad Shaquille’as O’Nealas ir kiti liko nustėrę.

VIDEO: Vince Carter Looks Back on the 2000 Slam Dunk Contest

2. Michaelo Jordano šuolis nuo baudų metimo linijos
 (nuo 2:00)

Nuostabioje dėjimų konkurso dvikovoje su Dominique Wilkinsu, M.Jordanas pagalbon pasitelkė J.Ervingo 1976-ųjų ABA dėjimų konkurso skrydį, padėjusį legendiniam „Chicago Bulls“ triumfuoti 1988-ųjų konkurse.

VIDEO: Michael Jordan and Dominique Wilkins Look Back on their 1988 Dunk Contest Duel

1. Vince’o Carterio dėjimas (nuo 0:48)


Visi sutinka, kad šis V.Carterio dėjimas tiesiog privalo užimti pirmąją vietą įspūdingiausių NBA Visų žvaigždžių dėjimų konkursų dešimtuke. Kas gali paneigti, kad šis 360 laipsnių tuometinio „Toronto Raptors“ krepšininko dėjimas turi puikuotis gražiausių epizodų viršūnėje? Atsakymas: niekas.


VIDEO: Vince Carter Looks Back on the 2000 Slam Dunk Contest

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius