Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 23

Didžiausi priešai: NBA žaidėjai, kurie negalėjo pakęsti vienas kito

Nieko nestebina, kai krepšinio aikštėje padaromos kietos pražangos, įvyksta konfliktai ar pasakomas aštresnis žodis. Tai sporto dalis. Visi žaidėjai nori laimėti, todėl kartais rungtynių metu gali kilti nesutarimų ne tik su varžovais, tačiau ir su savo komandos draugais. Pateikiame sąrašą NBA žaidėjų, kurie negalėjo pakęsti vienas kito.
Kobe Bryantas ir Dwightas Howardas
Kobe Bryantas ir Dwightas Howardas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kobe Bryantas ir Shaquille'as O'Nealas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas ir Shaquille'as O'Nealas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas ir Shaquille'as O'Nealas

Šių dviejų krepšininkų kivirčai yra vieni garsiausių istorijoje. Nors šis duetas ir laimėjo čempionų žiedus trejus metus iš eilės, tačiau to nepakako. Abu krepšininkai norėjo būti didžiausios savo komandos žvaigždės. Los Andželas jiems buvo per mažas.

Bėgant laikui „Lakers“ pasirinko Kobe, o mainų būdu į Majamį išsiuntė S.O'Nealą. Krepšininkai teigė, kad po šių mainų prabėgus keleriems metams jau buvo užkasę karo kirvį, tačiau atgal sugrįžti jau buvo per vėlu.

Noras būti geriausiais ir nebrandumas sugriovė istoriškai puikią „Lakers“ komandą. Niekada nesužinosime, kiek dar titulų būtų iškovojusi ši legendinė ekipa, jeigu tik žaidėjai būtų radę bendrą kalbą.

Michaelas Jordanas ir Isiah Thomasas

„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas ir Magicas Johnsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas ir Magicas Johnsonas

Šioje nuotraukoje matote, kaip turi atrodyti tikra draugystė. Du krepšininkai, kurie yra laikomi vienais geriausių žaidėjų istorijoje, džiaugiasi legendinės 1992 m. JAV rinktinės pergalėmis. Tačiau ar žinote, ko nebuvo legendinėje „Svajonių komandoje“? I.Thomaso.

Sunku patikėti, nes tuo metu įžaidėjas buvo vienas geriausių lygos krepšininkų, o jo vedama „Pistons“ laimėjo NBA titulus 1989 ir 1990 m. Tačiau geriausiu krepšininku istorijoje vadinamas MJ niekada nepamiršta, kai jam parodoma nepagarba. Niekada.

Nors I.Tomasas iki šiol tai neigia, tačiau jis yra įtariamas tuo, kad 1985 m. Visų žvaigždžių rungtynėse susitarė su savo komandos draugais, kad M.Jordanui niekas neduos kamuolio, o gynyba jį dengs itin kibiai. Tai buvo pirmas kartais, kai MJ dalyvavo šioje krepšinio šventėje, o savo pasirodymą baigė vos su 7 taškais (2/9 pat.).

M.Jordanas niekada nepamiršo šio sąmokslo ir atsiėmė 1992 m. Teigiama, kad jis pasinaudojo savo įtaka ir dėl to į „Svajonių komandą“ nebuvo pakviestas I.Thomasas. MJ niekada nepamiršta.

Kevinas Garnettas ir Charlie Villanueva

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Garnettas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Garnettas

Visi žino, kad K.Garnettas visuomet rungtyniauja labai emocingai bei turi labai didelę aistrą krepšiniui. KG taip pat labai daug kalba rungtynių metu ir bando paveikti savo varžovo žaidimą. Todėl bėgant metams neįmanoma dėl to neprisidaryti problemų.

K.Garnettas rungtyniaudamas „Celtics“ ekipoje įžeidė C.Villanueva, kuris tuo metu žaidė „Pistons“. Pastarasis kenčia nuo ligos, kuri yra vadinama „alopecia universalis“. Dėl jos krepšininkui ant kūno neauga plaukai.

„Kevinas pavadino mane vėžio auka ir man tai labai nepatinka, nes daug žmonių mirė nuo šios ligos, – po dvikovos su K.Garnettu teigė C.Villanueva. – Jis tai pasakė lyg kokį juokelį.“

Tačiau K.Garnettas neigė, kad „tėškė“ tokį įžeidimą. Jis teigė, kad buvo neteisingai suprastas: „Aš jam sakiau, kad jis yra vėžys savo komandai ir visai mūsų lygai“.

Kobe Bryantas ir Smushas Parkeris

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas po lemiamo metimo į „Trail Blazers“ krepšį 2011 metų kovą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas po lemiamo metimo į „Trail Blazers“ krepšį 2011 metų kovą

Jeigu būti visiškai tiksliems, tai Kobe ne tik nemėgsta S.Parkerio, tačiau mano, kad jis yra blogiausias žaidėjas, kuris kada nors rungtyniavo NBA. Jo manymu, įžaidėjas buvo toks prastas, kad neturėjo net praverti stipriausios pasaulio krepšinio lygos durų.

S.Parkeris taip pat neatsiliepė labai gerai apie savo buvusį komandos draugą. Jo teigimu, rungtyniavimas „Lakers“ yra gerokai pervertintas, o žaidimas šalia K.Bryanto toli gražu nėra malonumas.

Įžaidėjas buvo patenkintas suteikta galimybe žaisti Los Andžele, tačiau pasak krepšininko, visos bėdos šioje komandoje prasideda ir baigiasi su K.Bryantu. Legendinį „Lakers“ krepšininką S.Parkeris pavadino blogiausiu komandos draugu savo karjeroje.

Gilbertas Arenasas ir Javarisas Crittentonas

AFP/„Scanpix“ nuotr./G.Arenas komandos rūbinėje paliko savo ginklus
AFP/„Scanpix“ nuotr./G.Arenas komandos rūbinėje paliko savo ginklus

Buvę „Wizards“ žaidėjai G.Arenasas ir J.Crittentonas savo nesutarimus dėl su lošimais susijusios skolos perkėlė į visai kitą lygį. Atmosfera rūbinėje taip įkaito, kad krepšininkai išsitraukė savo ginklus, nukreipė juos vienas į kitą, o vėliau buvo suspenduoti NBA ir paduoti į teismą.

G.Arenasas ką tik buvo pasirašęs naują sutartį, todėl finansiškai pernelyg nenukentėjo, tačiau po šio incidento nesugebėjo atgaivinti savo karjeros.

Tuo tarpu apie J.Crittentoną net neverta kalbėti. Tai visiškai pribaigė jo NBA karjerą, kuri dar nė nespėjo įsibėgėti.

Tony Parkeris ir Brentas Barry

zmones24.lt/Foto naujienai: Eva Longoria-Parker ir Tony Parkeris futbolo sirgaliai
zmones24.lt/Foto naujienai: Eva Longoria-Parker ir Tony Parkeris futbolo sirgaliai

T.Parkeris ir B.Barry mėgavosi 2007-ųjų NBA titulu, kai superfinale rezultatu 4-0 nugalėjo „Cleveland Cavaliers“, kurioje tuo metu rungtyniavo ir lietuvis Žydrūnas Ilgauskas. Tačiau prancūzą galime kaltinti dėl to, kad jis sugadino savo santykius ne tik su savo komandos draugu, bet ir su savo žmona Eva Longoria.

T.Parkeris visada neigė, kad kada nors buvo neištikimas, tačiau krepšininkas siuntinėjo nepadorias žinutes tuometinei B.Barry žmonai Erin Barry.

Šis skandalas baigėsi tuo, kad su prancūzu galų gale išsiskyrė gražuolė Holivudo aktorė E.Longoria. Tai, ko gero, vienintelis atvejis „Spurs“ istorijoje, kai jų žaidėjas ekipai užtraukė tokią gėdą.

Kobe Bryantas ir Dwightas Howardas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Steve'as Nashas, Kobe Bryantas, Dwightas Howardas ir Pau Gasolis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Steve'as Nashas, Kobe Bryantas, Dwightas Howardas ir Pau Gasolis

„Lakers“ gynėjas šiame sąraše pasirodo jau trečiąjį kartą, nes tai buvo žaidėjas, kuriam įtikti buvo nelengva. Šių dviejų krepšininkų kivirčai prasidėjo, kai D.Howardas persikėlė į Los Andželą, tačiau tęsėsi ir tuomet, kai „centras“ rungtyniavo Hjustone.

K.Bryanto būdas, kuris reikalauja nuolat dirbti ir stengtis iš paskutiniųjų, nesutapo su D.Howardo labiau atsipalaidavusiu požiūriu į krepšinį. Kobe yra pasakojęs, kad bandė pažadinti „centro“ viduje žvėrį, tačiau to jam nepavyko padaryti.

Šio dueto egzistavimas buvo pasmerktas jau nuo pat pradžių, o viskas baigėsi tuo, kad „centras“ iškeliavo į „Rockets“.

Vienoje iš dvikovų tarp Los Andželo ir Hjustono ekipų K.Bryantas prasiverždamas link krepšio užkabino D.Howardą, o vėliau jį pavadino „minkštu“ bei „pliušiniu meškiuku“. Šie krepšininkai niekuomet nebūtų suradę bendros kalbos, todėl „centro“ sprendimas palikti klubą buvo labai protingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius