Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 07

Dingęs per 58 sekundes: kaip Andrew Boguto trauma keičia situaciją Klivlande?

Pirmadienis turėjo būti tikra šventė visiems „Cleveland Cavaliers“ gerbėjams. Sudėtis pagaliau sukomplektuota, o po krepšiais gynyboje pagaliau į pagalbą atskubės australas Andrew Bogutas. Tačiau vidurio puolėjo pasirodymas ant parketo truko vos 58 sekundes, o patirta trauma jam šį sezoną daugiau rungtyniauti greičiausiai neleis.
Andrew Bogutas
Andrew Bogutas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Reikalai „Cavaliers“ stovykloje atrodė neblogai. Nors NBA čempionai pralaimėjo atkaklią dvikovą su „Celtics“, tačiau laimėjo A.Boguto parašą, kuris turėjo sustiprinti jų priekinę liniją.

Po keleto naktų „Cavaliers“ pasiekė NBA rekordą ir per rungtynes pataikė 25 tritaškius. Vėliau Klivlando ekipa pailsino LeBroną Jamesą bei Kyrie Irvingą, tačiau triuškinantis pralaimėjimas prieš „Heat“ jiems pernelyg neatsiliepė, nes „Celtics“ tą pačią naktį pralaimėjo „Suns“.

Viskas atrodė gerai, kol į aikštę pirmadienį nežengė A.Bogutas. 32 metų „centras“ dvikovoje su „Heat“ puolėju Okaro White'u susidūrė kojomis ir tai lėmė krepšininko finišą rungtynėse, kuriose jis rungtyniavo mažiau nei minutę.

Rezultatas? Lūžęs kairės kojos blauzdikaulis. Po tokios traumos žaidėjai reabilitaciją dažniausiai skaičiuoja mėnesiais, o ne savaitėmis. Galų gale „Cavaliers“ patyrė savo trečiąją nesėkmę per ketverias rungtynes.

„Tai labai nuvylė, – po rungtynių kalbėjo L.Jamesas. – Esame sudėtingoje situacijoje. Labai džiaugėmės šiuo papildymu ir aš tikiuosi, kad jis vis dar išbėgs į aikštę.“

VIDEO: Andrew Boguto trauma

Žinoma, netektis didelė, tačiau vargu ar krepšininkas galėjo tikėtis labai didelių minučių atkrintamosiose varžybose. Kita vertus, jis būtų buvęs labai naudingas prieš tokius vidurio puolėjus kaip Jonas Valančiūnas ar Marcinas Gortatas. Galų gale, finale jis būtų padėjęs atkarpose prieš „Warriors“ vidurio puolėją Zaza Pachulia.

Verta paminėti, kad panašaus tipo vidurio puolėjas Timofejus Mozgovas praėjusiose atkrintamosiose, vilkėdamas „Cavs“ marškinėlius, nežaidė net 8 rungtynėse. Rusas daugiau nei 10 minučių rungtyniavo vos tris kartus.

A.Bogutas buvo lyg savotiškas draudimas. Didelė tikimybė, kad su australu bus nutraukta sutartis, o už tą patį 1 mln. JAV dolerių bus ieškoma pamaina.

Įdomu tai, kad A.Boguto trauma praėjusių metų finale smarkiai paveikė „Cavaliers“ triumfą po septintųjų rungtynių. Šį kartą australo trauma galėjo kiek paveikti jų galimybes 2017-ųjų finale.

Tačiau ši „Cavaliers“ komanda visuomet rungtyniauja puikiai, kai susiduria su iššūkiais. Prieš dvejus metus netekusi K.Irvingo ir K.Love'o ji sugebėjo finale pralaimėti tik po 6 rungtynių, o praėjusiais metais atleidę Davidą Blattą „kavalieriai“ tapo čempionais.

„Mes vis dar mokomės vienas iš kito, – atskleidė K.Irvingas. – Šiais metais turime keletą naujų detalių, todėl kiekvieną naktį tobulėjame.“

Pirmadienio vakaro pabaigoje L.Jamesas stovėjo rūbinėje ir negalėjo patikėti:

„Jis net nesužaidė minutės. Vienos vienintelės minutės.“

„Scanpix“ nuotr./Andrew Bogutas
„Scanpix“ nuotr./Andrew Bogutas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius