Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 11

Dominavimas: Jonas Valančiūnas pasiekė karjeros atkovotų kamuolių rekordą

Jonas Valančiūnas driokstelėjo. Fantastišku tempu po krepšiais kamuolius graibstęs lietuvis pasiekė karjeros rekordą, o „Toronto Raptors“ klubas svarbioje Rytų konferencijos lyderių dvikovoje 114:106 (23:18, 23:37, 34:29, 34:22) palaužė „Boston Celtics“ ekipą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ nugalėjo „Celtics“ klubą 114:106.
  • J.Valančiūnas pelnė 18 taškų ir atkovojo 23 kamuolius.
  • 23 atkovoti kamuoliai – lietuvio karjeros rekordas NBA.
  • JV puolime atkovojo daugiau kamuolių nei visa „Celtics“ komanda.
  • D.DeRozanas surinko 41 tašką.

24 metų lietuvis tildė kritikus. Jau pirmajame kėlinyje per 8 minutes „centras“ savo sąskaitoje turėjo 6 taškus ir 8 atkovotus kamuolius, o J.Valančiūną sustabdė tik dvi ankstyvos pražangos.

Bet grįžęs į aikštę krepšininkas nesustojo karaliauti baudos aikštelėje.

Nors žaidė sąlyginai nedaug – 28 minutes, per jas spėjo atkovoti net 23 kamuolius, iš kurių net 11 puolime.

23 atkovoti kamuoliai – geriausias J.Valančiūno rezultatas NBA per 5 metus stipriausioje lygoje. Ankstesnis „Raptors“ aukštaūgio rekordas buvo 21 atkovotas kamuolys, kurį jis pasiekė 2014-aisiais.

Dabar J.Valančiūnas atkovojo tik dešimčia kamuolių mažiau nei visa „Celtics“ komanda. Beje, pagal puolime atkovotus kamuolius JV pranoko visus 12 Bostono krepšininkų – 11:6.

Be to, J.Valančiūnas tik sykį šį sezoną taip dažnai atakavo krepšį – metė net 18 dvitaškių, iš kurių pataikė 6 (33,3 proc.). Lietuvis pataikė visas 6 baudas, dar blokavo 2 metimus, suklydo 3, prasižengė 4 kartus.

Dramatiškoje dvikovoje lemiamą minutę svarbų žodį tarė ir J.Valančiūnas. Prasidėjus 48-ajai minutei ir „Raptors“ pirmaujant 110:104, „centras“ išrašė bloką Geraldui Greenui.

„Valančiūno blokas! Tai, ko gero, geriausios jauno lietuvio NBA rungtynės! – po epizodo šaukė komentatorius. O kai lietuvis dar puolime pataisė netaiklų metimą, tęsė liaupses. – Didysis draugužis! Valančiūnas dominuoja po krepšiu!“

VIDEO: Svarbus J.Valančiūno blokas rungtynių pabaigoje

Atrodo, dar prieš akimirką „Celtics“ pirmavo Toronte ir jau buvo apčiuopę pergalę. Toliausiai „Celtics“ buvo atitrūkę 16 taškų skirtumu trečiajame kėlinyje, o likus rungtyniauti 5 minutes Bostono krepšininkai šeimininkavo 102:95. Tačiau galingas finišas 19:4 ištraukė „Raptors“ už ausų.

„Raptors“ sustabdė keturių „Celtics“ pergalių seriją ir patys kapstosi iš duobės – laimėjo antrąjį susitikimą per 7 pastarąsias rungtynes.

Ši pergalė įtvirtino „Raptors“ antroje Rytų konferencijos vietoje (25-13). „Celtics“ kėsinosi išsilyginti su Toronto komanda (23-15).

Beje, „Raptors“ Bostono klubą nugalėjo antrą kartą šį sezoną ir „Celtics“ tai buvo tik trečiasis pralaimėjimas per 13 pastarųjų mačų.

„Celtics“ labai trūko traumuoto Avery Bradley. Jo gynyba būtų praverstųsi prieš DeMarą DeRozaną, kuris buvo nesustabdomas – surinko 41 tašką (16/29 met., 13 atk. kam.).

„Raptors“: D.DeRozanas 41 (13 atk. kam.), K.Lowry 24 (9 rez. perd.), J.Valančiūnas 18 (23 atk. kam.), D.Carrollas 11.

„Celtics“: I.Thomasas 27 (7 rez. perd.), M.Smartas 16, A.Horfordas (9 atk. kam.) ir G.Greenas po 14, K.Olynykas 13.

VIDEO: Rekordinės J.Valančiūno rungtynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius