Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 13

Donato Motiejūno istorija palietė jautrią NBA problemą

NBA pasaulis liko neabejingas Donato Motiejūno istorijai. Kai lietuviai kraipo galvas dėl melodrama tapusių 26-erių puolėjo derybų dėl naujos sutarties, NBA.com žurnalistas Davidas Aldridge'as baiminasi, kad tokių istorijų ateityje gali būti ir daugiau.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ar Donatas Motiejūnas vertas visos šios beprotybės? – savo straipsnyje klausimą kėlė TNT apžvalgininkas. – Dėmesio vertas apribotų laisvųjų agentų reiškinys, ne žaidėjas.“

2012-aisiais patekęs į NBA kaip naujokas, D.Motiejūnas sudarė standartinę ketverių metų sutartį su „Houston Rockets“, kuri, pagal NBA taisykles, buvo paranki Hjustono klubui.

„Rockets“ turėjo pirmenybę į žaidėją, kai baigėsi galioti jo naujoko sutartis, o nauja sutartis baigiantis terminui nebuvo sudaryta. „Rockets“ liko su privilegija „permušti“ bet kurios kitos komandos pasiūlymą.

Aišku, daug prie šios istorijos prisidėjo ir D.Motiejūno nugaros traumų istorija, kuri komplikavo naujos sutarties derybas. Bet ši žaidėją kankinanti situacija jau verčia rautis plaukus ir NBA entuziastus.

„Ši apriboto laisvojo agento saga tapo priminimu, kaip sunku žaidėjui judėti NBA rinkoje bandant išsilaisvinti iš apriboto laisvojo agento statuso, – rašo D.Aldridge'as. – Bet dauguma NBA agentų nesitiki, kad ateityje situacija greitai pasikeis. Net kai NBA žaidėjų sąjunga derasi dėl naujos sutarties su NBA ir bandoma palengvinti apribotų laisvųjų agentų situaciją.“

Ruoškitės dar kelioms tokioms beprotiškoms istorijoms.

D.Aldridge'o teigimu, D-Mo situacija priminė didžiulę NBA problemą: „Ši situacija parodo, kad žaidėjas turi labai mažai teisių ir beveik neturi kontrolės. Priešingai nei neapriboti laisvieji agentai, kurie diktuoja visas sąlygas – kur žais ir ar liks komandoje. Diskusija dėl apribotų laisvųjų agentų visada buvo jautri naujos NBA ir NBA žaidėjų sąjungos sutarties derybose.“

D.Aldridge'as rašo, kad apribotų laisvųjų agentų situacijoje ruošiami naujovių pasiūlymai. Jo teigimu, apriboti laisvieji agentai galėtų sudaryti naujas sutartis nebe nuo liepos 7-osios, o nuo liepos 1-osios.

Be to, NBA komandos turėtų nebe tris, o tik dvi dienas „permušti“ kitos komandos pasiūlymą. O kai NBA klubai pateiktų žaidėjui kvalifikacinį pasiūlymą, nebegalėtų jo atsiimti.

Beje, visi šie punktai buvo aktualūs D.Motiejūno ir „Rockets“ derybose.

„Bet NBA agentai mano, kad pasikeitimų žaidėjų naudai bus nedaug. Vienas sakė, kad net ir šie pakeitimai būtų tik minimaliai naudingi žaidėjams. Jei taip, ruoškitės dar kelioms tokioms beprotiškoms istorijoms“, – slogiai savo rašinį baigė D.Aldridge'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius