Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 10

Knygos verta Donato Motiejūno istorija nėra nauja „Rockets“ treneriui

Donatas Motiejūnas ir „Houston Rockets“ klubas praėjo ilgą kelią, kol pasiekė naują susitarimą dėl ketverių metų kontrakto. Kita vertus, tokių atvejų pasitaiko. „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni prisiminė vieną panašią istoriją.
Mike'as D'Antoni ir Donatas Motiejūnas
Mike'as D'Antoni ir Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.

M.D'Antoni pats žaidė Milano „Olimpia“ klube, dabar geriau žinomu „Emporio Armani“ pavadinimu, - rašo „Houston Chronicles“.

Jo kambario draugas buvo Vittoria Gallinari, dabartinio „Denver Nuggets“ puolėjo Danilo Gallinari tėvas. Šis irgi užtruko, kol susitarė su Italijos komanda gruodžio mėnesį. Galiausiai tai nesutrukdė Milano krepšininkams laimėti Italijos pirmenybių, o ir tarptautinėse varžybose tuo metu Milano klubas buvo rimta jėga.

„Rockets“ komandą treniruojantis 65 metų amerikietis įžvelgė tam tikrų panašumų.

„Mes turime žaidėją, turime žaidėją laiku, turime ir komandą, kuri pretenduoja į čempionų titulą, – paklaustas, ar ne per vėlai prie komandos prisidėjo D.Motiejūnas, aiškino M.D'Antoni. – Būdamas žaidėju patyriau šią situaciją, ji man nauja, kaip treneriui.

Jis tikriausiai buvo neramus, ir mes buvome neramūs. Visi ilgai kankinomės, gerai, kad tai baigėsi“.

D.Motiejūnas nežaidžia nuo šių metų balandžio 27dienos.

Nors pastaruosius ketverius metus jis atstovavo Hjustono klubui, tapęs apribotu laisvuoju agentu, jis ilgai derėjosi dėl naujos sutarties.

„Brooklyn Nets“ pasiūlė lietuviui ketverių metų 37 mln. dolerių vertės kontraktą, kurį permušė „Rockets“ komanda, pateikusi analogišką sutartį ir išsaugojusi teises į 26 metų 213 cm ūgio lietuvį.

Šį sezoną D.Motiejūnas turėtų uždirbti 8,3 mln. dolerių. „Rockets“ turės teisę nutraukti sutartį po kiekvieno sezono, bet dabar džiaugėsi, gavusi universalų aukštaūgį.

„Jis turi IQ, moka žaisti nugara į krepšį, aukštas, bet įvaldęs įgūdžių. Jis daug padaro. Gali įmesti tritaškį, – penktadienį D.Motiejūno gebėjimus vardino „Rockets“ gynėjas Patrickas Beverley. – Žmonės nesuvokia, kad galbūt nebūdamas pačiu atletiškiausiu žaidėju, jis visada atsiduria tinkamoje vietoje. Taigi, D-Mo yra svarbus tam, ką mes darome pastaruosius dvejus metus“.

„Scanpix“ nuotr./NBA priešsezoninės rungtynės: „Houston Rockets“ – „New York Knicks“
„Scanpix“ nuotr./„Houston Rockets“ treneris M'D'Antoni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius