-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 03 24

ESPN reportažas apie Domantą Sabonį: koks tėvas, toks ir sūnus

Domantas Sabonis – plačiai aptarinėjama figūra ne tik Lietuvos žiniasklaidoje, bet ir Amerikoje. Artėjant lemiamai „Gonzaga Bulldogs“ dvikovai NCAA „Kovo beprotybės“ aštuntfinalyje prestižinis JAV sporto naujienų gigantas ESPN parengė specialų reportažą apie 19-metį legendinio Lietuvos krepšininko sūnų: „Koks tėvas, toks ir sūnus.“
Domantas Sabonis ir Arvydas Sabonis
Domantas Sabonis ir Arvydas Sabonis / 15min.lt montažas

Sabonio pavardė buvo siejama su puikiu krepšiniu NBA, Europoje ir olimpinėse žaidynėse. Tai buvo taikliarankis „Portland Trail Blazers“ vidurio puolėjas, – reportažą pradėjo ESPN, rodydami A.Sabonio fotografijas ir žaidimo epizodus iš „Trail Blazers“ rungtynių.

Dabar jo sūnus Domantas savo svarba „Gonzaga Bulldogs“ komandai kelia nemažesnį šurmulį.

19-metis demonstruoja pavyzdinę darbo etiką, požiūri į krepšį ir aistrą, kurią paveldėjo iš tėvo, – tęsė ESPN, parodę Domanto žaidimo epizodus NCAA, kur po sėkmingų epizodų lietuvis tiesiog riaumojo aikštėje.

– Ar augdamas supratai, koks geras krepšininkas yra tavo tėtis? – ESPN žurnalistė Chantel Jennings paklausė D.Sabonio.

– Kai buvau jaunas, žinojau, kad jis geras krepšininkas. Bet iki 10–11 metų nesupratau, kad jis toks geras. Tada teko labiau pasidomėti tėčio pasiekimais.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://player.espn.com/player.js?playerBrandingId=4ef8000cbaf34c1687a7d9a26fe0e89e&adSetCode=91cDU6NuXTGKz3OdjOxFdAgJVtQcKJnI&pcode=1kNG061cgaoolOncv54OAO1ceO-I&width=576&height=324&externalId=espn:15053906&thruParam_espn-ui[autoPlay]=false&thruParam_espn-ui[playRelatedExternally]=true

D.Sabonis šį sezoną yra „Bulldogs“ varomoji jėga. Gonzagos universiteto komandos treneris Markas Few teigė, kad Domantas yra geriausiai dėl kamuolių kovojantis žaidėjas, kokį jam yra tekę treniruoti per 27 metus.

D.Sabonis: „Aš noriu tobulėti. Žinau, kad turiu dar daug ką įrodyti. Dar nesu puikus žaidėjas.“

Be jo pasirodymo, „Bulldogs“ kažin ar būtų patekę į vadinamąjį NCAA „saldųjį šešioliktuką“.

„Domas yra kaip kibirkštis komandai. Jis daro nuostabius dalykus ir visus užveda“, – tikino „Bulldogs“ atstovaujantis lietuvių kilmės gynėjas Kyle'as Dranginis.

„Jis dirba iš peties, aikštėje atiduoda daug jėgų ir įdeda milžiniškas pastangas“, – auklėtinį gyrė M.Few.

Pats D.Sabonis neužliūliuotas dėmesio. „Aš noriu tobulėti. Žinau, kad turiu dar daug ką įrodyti. Dar nesu puikus žaidėjas“, – savikritiškas yra vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų.

Gonzagos krepšininkai dar niekada nežaidė NCAA finalo ketverte. Daugelis nurašė „buldogus“ dėl vieno lyderių Przemeko Karnowskio traumos ir pralaimėjimų. Niekas nesitikėjo, kad „buldogai“ pasieks geriausiųjų šešioliktuką. Bet visai kaip tėvas, Domantas pasirengęs sužibėti svarbiausiose rungtynėse.

„Todėl aš ir atvykau į JAV. Noriu žaisti „Kovo beprotybėje“, noriu žaisti svarbiausias rungtynes. Noriu išgyventi tą atmosferą. Įamžinti savo vardą čia būt beprotiškas jausmas“, – svajojo D.Sabonis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tiltą į JAV tiesiantis lietuvis laužo NCAA mitus: tai ar Amerika iš tiesų žlugdo Lietuvos talentus?

VIDEO: Jonas Kazlauskas apie Domantą Sabonį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius