Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 01

Fantastišką bloką išrašęs Domantas Sabonis išvydo Russello Westbrooko cirką

Domantas Sabonis trečiojo kėlinio viduryje Marcinui Gortatui išrašė tokį bloką, po kurio žingsniuojant ant suolo lietuvį pasitiko „Oklahoma City Thunder“ žaidėjų sveikinimų jūra. Fantastiška 20-mečio gynyba padėjo „Thunder“ išplėšti sunkią pergalę prieš „Washington Wizards“ po pratęsimo 126:115. Tikrasis rungtynių herojus buvo Russellas Westbrookas.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ po pratęsimo palaužė „Wizards“ 126:115.
  • D.Sabonis per 20 minučių pelnė 10 taškų.
  • Lietuvis išrašė fantastišką bloką M.Gortatui.
  • R.Westbrookas surinko ketvirtą trigubą dublį iš eilės.

Po fantastiško bloko M.Gortatui „Thunder“ pasileido į greitą ataką, kurią galingu dėjimu užbaigė Stevenas Adamsas 74:62. Bet tai D.Sabonis buvo pagrindinė šios atakos žvaigždė, pakėlusi iš vietos Oklahomos sirgalius.

Vėliau ketvirtajame kėlinyje aukštaūgis nesutriko atsidūręs vienas prieš vieną su vienu pavojingiausių NBA gynėjų Johnu Wallu. Bet dėl fantastiško Domanto kojų darbo gynyboje amerikietis nerado būdų įveikti Saboniuko kliūties ir paleido desperatišką metimą.

D.Sabonis buvo naudingas ir puolime.

Per 20 minučių D.Sabonis pataikė visus 5 dvitaškius ir pelnė 10 taškų, atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išrašė įspūdingą bloką ir prasižengė 3 kartus.

Bet pergalės galėjo ir nebūti, jei ne R.Westbrooko šou.

Jis ne tik užfiksavo jau 4-ąjį trigubą dublį iš eilės (35 tšk., 14 atk. kam., 11 rez. perd.), bet ketvirtojo kėlinio pabaigoje išplėšė šeimininkams pratęsimą taikliu tritaškiu.

VIDEO: Pratęsimą išplėšęs R.Westbrooko tritaškis

Tuo tarpu per papildomą 5 minučių atkarpą R.Westbrookas vienas pats pelnė net 14 taškų ir leido pamiršti tik 9 taiklius metimus iš 31.

Be to, R.Westbrookui šį sezoną tai buvo jau 9-asis trigubas dublis. Visi likę NBA žaidėjai kartu sudėjus užfiksavo tik 8 trigubus dublius.

Beje, Oklahomoje pirmą kartą į mūšį prieš „Thunder“ klubą kaip kitos komandos treneris stojo „Wizards“ vairininkas Scottas Brooksas. Jis septynerius metus vadovavo „Thunder“ ir būrė komandą aplink Keviną Durantą, Jamesą Hardeną bei Russellą Westbrooką.

Pastarasis prieš rungtynių pradžią šiltai pasisveikino su 2008-2015 m. Oklahomoje dirbusiu specialistu. S.Brooksui plojo ir „Thunder“ aistruoliai.

„Thunder“: R.Westbrookas 35 (14 atk. kam., 11 rez. perd.), V.Oladipo 25, E.Kanteris 14, S.Adamsas 12, D.Sabonis ir A.Robersonas po 10.

„Wizards“: B.Bealas 31, M.Morrisas 19, J.Wallas 15 (15 rez. perd.), M.Gortatas (11 atk. kam.) ir K.Oubre po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius