-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 02 21

Garsiosios DeMarcuso Cousinso skyrybos su „Kings“: kas kaltas?

Sekmadienį „Kings“ generalinis vadybininkas Vlade Divacas iškeitė savo superžvaigždę DeMarcusą Cousinsą į „Pelicans“, o šis sandėris jau dabar vadinamas vienu blogiausių istorijoje. Kas kaltas dėl šios nesantaikos ir tokio priverstinio sprendimo? Ar krepšininko charakterį pavyks sutramdyti Naujame Orleane? Pateikiame „Rolling Stone“ įžvalgas.
DeMarcusas Cousinsas
DeMarcusas Cousinsas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kada geriausia išsiskirti su savo antrąja puse? Per Kalėdas to daryti nesinori, vėliau ateina Šv. Valentino diena, o pavasaris ir vėl yra įsimylėjėlių laikas.

Taip santykiai tarp dviejų pusių trunka ilgiau nei derėtų, o taip atsitiko ir tarp „Kings“ bei D.Cousinso. Galų gale V.Divacas neištvėrė ir savo žvaigždę atidavė už dar nieko NBA neįrodžiusius krepšininkus bei šaukimus, kurie greičiausiai net nepateks į pirmąjį dešimtuką.

Tai buvo tokie prasti mainai, kad juos atsisakė daryti netgi dirbtinis intelektas kompiuteriniame žaidime „NBA 2K17“. Už vieną geriausių lygos krepšininkų „Kings“ papildė Buddy Hieldas, Tyreke'as Evansas, Langstonas Galloway bei keli šaukimai.

Taigi kyla klausimas: ar D.Cousinsas yra tokia didelė problema aikštėje ir rūbinėje, jog jo niekas nenorėjo? O gal „Kings“ komanda yra taip prastai valdoma? Šioje situacijoje, kaip ir santykiuose tarp dviejų žmonių kaltos abi pusės.

D.Cousinsas yra problematiškas jau seniai. Jis yra labai emocingas, todėl nevengia ginčytis su teisėjais ir rinktis technines pražangas. „Centras“ yra ko gero geriausias savo pozicijos žaidėjas puolime, tačiau tikrai savo komandos nevedė į pergales ir neprisiėmė lyderio vaidmens.

„Scanpix“/AP nuotr./DeMarcusas Cousinsas
„Scanpix“/AP nuotr./DeMarcusas Cousinsas

D.Cousinso eroje „Kings“ reguliariajame sezone iškovojo itin mažai pergalių (skaičiuojant nuo pirmojo sezono): 24, 22, 28, 28, 29, 33 bei 24 šį sezoną.Sakramento ekipos vadovai septynerius metus bandė lipdyti savo ekipą aplink šį vidurio puolėją, tačiau dabar jau matoma, kad neveikė niekas.

Tačiau kieno tai kaltė? Vienu metu „Kings“ savo sudėtyje netgi turėjo Isaiah Thomasą bei Hassaną Whiteside'ą, tačiau abu šiuos krepšininkus paleido praktiškai be jokio atlygio atgal. Vėliau „Celtics“ įžaidėjas tapo superžvaigžde Bostone, o „Heat“ vidurio puolėjas pavirto į sunkiai įveikiamą jėgą gynyboje.

Daug pasako ir faktas, kad „Kings“ 2014-2015 metų sezoną pradėjo su vyriausiuoju treneriu Mike'u Malone'u ir per pirmas 15 rungtynių iškovojo 9 pergales. Atrodė, kad šis strategas pagaliau rado bendrą kalbą su skandalinguoju puolėju, tačiau vėliau pastarasis patyrė traumą, o Sakramento klubas prieš jam sugrįžtant jau turėjo neigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą (11-15).

Tai lėmė, kad M.Malone'as buvo atleistas.

„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Malone'as
„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Malone'as

Reikia pripažinti, kad per šešerius su puse metų D.Cousinsas ir „Kings“ švaistė galimybes sėkmingai bendradarbiauti kartu. Vietoje to, abi pusės nuolat nesutarė, pralaimėjimai kaupėsi ir tapo visiškai nesvarbu, kas šioje situacijoje yra kaltas.

V.Divacas ir jo kolegos manė, kad kelio atgal jau nėra, todėl ėmėsi veiksmų, kurie atvers naują puslapį „Kings“ komandos istorijoje. Ateitis kol kas tikrai nebus šviesi, nes sudėtyje pilna vidutiniokų, o itin aukštų šaukimų šiemet ekipos vadovai ko gero neturės.

D.Cousinsas prisijungs prie Anthony Daviso, o tai akimirksniu turėtų tapti geriausia priekine linija visoje lygoje. Tiesa, vidurio puolėjas yra garsiai pareiškęs, kad nepratęs sutarties su klubu į kurį bus išmainytas, todėl „Pelicans“ reikės su laiku savo naujojo nario nuomonę pakeisti.

Per beveik septynerius metus D.Cousinsas gerai nesutarė beveik su kiekvienu treneriu, todėl bus įdomu pamatyti, ar jis klausys tvarką mėgstančio Alvino Gentry.

Stratego strategija visuomet buvo sukurti erdvės aikštėje ir rungtyniauti labai aukštu tempu, tačiau tai bus padaryti dar sunkiau turint dvi žvaigždes priekinėje linijoje, kurios gali ir nori žaisti nugara. Laiko tikrai prireiks apsiprasti, tačiau ar pereinamajame laikotarpyje užklupti pralaimėjimai nepaskatins D.Cousinso ir vėl nedrausmingai elgtis aikštėje? Laikas parodys.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rasheedas Wallace`as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rasheedas Wallace`as

Vienintelis teigiamas pavyzdys, kuris šauna į galvą yra Rasheedo Wallace'o persikėlimas į „Pistons“ prieš daugiau nei dešimtmetį. Tai buvo NBA „blogiukas“, kuris buvo trūkstama detalė 2004 metais NBA čempione tapusiai Detroito ekipai.

Taigi, galbūt „Pelicans“ naujoko atėjimas taps gražia pradžia kažkam ypatingo, o vėliau į Naująjį Orleaną norės atvykti ir daugiau aukšto kalibro krepšininkų.

Kita vertus, žmonės retai keičiasi, todėl visiškai kitokio šio krepšininko galima nesitikėti. Viskas yra A.Gentry rankose, nes jo laukia ko gero ne viena bemiegė naktis stengiantis sutramdyti savo emocingąją žvaigždę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius