Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 21

Istorinis „Cavaliers“ sugrįžimas: geriausio LeBrono puolimo karjeroje dėka

„Indiana Pacers“ komandos sezonas jau netrukus baigsis, o savęs kaltinti šios ekipos krepšininkai ko gero neturėtų. Niekas nėra saugus šiose atkrintamosiose varžybose, nes LeBronas Jamesas diriguoja pačiam geriausiam „Cleveland Cavaliers“ puolimui jo karjeroje.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Cavaliers“ praėjusios nakties rungtynėse su „Pacers“ pergalę iškovojo 119:114, o per didžiąją pertrauką atsiliko net 25 taškų skirtumu. Savo varžovus nugalėję NBA čempionai serijoje iki keturių pergalių pirmauja rezultatu 3-0.

L.Jamesas šiame mače pelnė net 41 tašką ir atliko trigubą dublį.

Pirmoje rungtynių pusėje „Cavaliers“ labai prastai dirbo gynyboje ir beveik kiekvienos atakos metu rodė pirštais vienas į kitą ir ieškojo kaltų. Tačiau po pertraukos ant parketo žengę NBA čempionai viską apvertė aukštyn kojomis.

Tai buvo istorinės rungtynės L.Jamesui, kuris mačą baigė su 41 tašku, 13 atkovotų kamuolių ir 12 rezultatyvių perdavimų. Keturis kartus MVP prizą laimėjęs „karalius“ pralenkė Kobe Bryantą ir šiuo metu užima trečiąją vietą pagal atkrintamosiose varžybose pelnytus taškus.

Negana to, L.Jamesas buvo atsakingas už 73 savo ekipos taškus, o tai yra geriausias rodiklis jo karjeroje.

„Jis tiesiog užsidėjo komandą ant savo pečių. Jo valia ir noras laimėti įkvėpė kitus“, – po rungtynių teigė Tyronnas Lue.

Galbūt NBA istorijoje ir buvo komandų, kurios pergales iškovoja didesniais skirtumais, tačiau L.Jameso ekipos puolimas dar niekuomet nebuvo toks galingas. Reguliariajame sezone „Cavaliers“ pademonstravo 113,6 puolimo reitingą, o jis pralenkė ir 2009-ųjų „Cavaliers“ (112,4) bei 2013 metų „Heat“ (112,3).

Palyginimui, šis rodiklis yra aukštesnis už bet kurios NBA komandos, kuri per pastarąjį dešimtmetį laimėjo čempionų žiedus. Reguliariojo sezono metu „Cavaliers“ metė daugiau ir taikliau negu už tolimus metimus žinomi „Warriors“.

Per pirmąsias trejas rungtynes „Cavaliers“ pirmauja tarp visų 16 komandų su įspūdingu 119,3 puolimo reitingu.

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas

Nors Kyrie Irvingas ir Kevinas Love'as šiose rungtynėse dažnai sėdėjo ant suolo, tačiau tai nesustabdė įsibėgėjusio NBA čempionų puolimo. „Cavaliers“ sužaidė panašiai, kaip mėgsta Darylas Morey – prasiveržimai, tritaškiai ir jokių metimų iš vidutinio nuotolio.

Kaip „Pacers“ iššvaistė šį pranašumą? Antroje rungtynių pusėjs Indianos komanda leido savo varžovams atakuoti 55,3 proc. taiklumu, įmesti net 12 tritaškių, neišprovokavo nė vienos klaidos, o L.Jamesas prie baudų metimo linijos stojo net 12 kartų.

Net ir geriausiuose savo laikuose Majamyje L.Jamesas neturėjo tiek daug galimybių puolime bei žaidėjų, kurie gali pataikyti iš toli. „Karalius“ gali veržtis po krepšiu ir vėliau atmesti kamuolį Channingui Frye, Kyle'ui Korveriui ar Deronui Williamsui.

„Nesvarbu, kas su manimi yra aikštėje. Aš stengiuosi visus krepšininkus paversti geresniais, – teigė L.Jamesas. – Kai esame susikaupę, tai galime pasiekti net ir tokius neįtikėtinus dalykus.“

Žvelgiant į ateitį, „Cavaliers“ su rimta gynyba greičiausiai nesusidurs iki pat NBA superfinalo. L.Jamesas ir kompanija kitame etape gali susitikti su „Bucks“ arba „Raptors“, o Rytų konferencijos finale ko gero lauks „Wizards“.

Žinoma, „Cavaliers“ gynyba vis dar kelia nerimą, tačiau puolimas priverčia galvoti, jog sustabdyti juos gali nebent „Spurs“ arba „Warriors“.

Kol kas serijos rezultatas su „Pacers“ yra 3-0, o jau po kitų rungtynių NBA čempionai greičiausiai pradės savo poilsį prieš konferencijos pusfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius