-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 18

Įtampa M.Kuzminsko klube: svarbus susitikimas ir dėl trenerio veiksmų suglumę žaidėjai

Ar Carmelo Anthony bus išmainytas iki vasario 23-osios? Ar treneris Jeffas Hornacekas prarado kontrolę rūbinėje? Ar klubo prezidentas Philas Jacksonas supurtys komandą permainomis iki mainų termino pabaigos? Kaip tai gali atsiliepti Mindaugo Kuzminsko vaidmeniui „New York Knicks“? Niujorkas išgyvena krizę, kuri kelia daug klausimų.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atviras susitikimas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony

Antradienį įvyko svarbus susitikimas tarp dviejų garsiausių žmonių organizacijoje – Carmelo Anthony ir Philo Jacksono.

ESPN praneša, kad „Knicks“ prezidentas paklausė ryškiausios „Knicks“ žvaigždės, ar šis nori tęsti karjerą Niujorke.

Kaip skelbia ESPN šaltiniai, keli „Knicks“ organizacijos nariai mano, kad Niujorkui būtų geriausia su C.Anthony pasukti skirtingais keliais.

ESPN šaltinių teigimu, per susitikimą tarp C.Anthony ir Ph.Jacksono buvo kilęs ginčas, tačiau vyrai pasikalbėjo atviriau nei anksčiau. Kita vertus, „The Vertical“ šaltiniai teigia, kad pokalbis buvo pakankamai santūrus.

Pranešama, kad mainų scenarijai per pokalbį nebuvo aptarti, bet vyrai išsiskirstė laukimo nuotaikomis. Esą „Knicks“ lauks C.Anthony nuosprendžio – likti Niujorke ar prašyti mainų. Nors „New York Post“ šaltiniai skelbia, kad C.Anthony patikino Ph.Jacksoną, jog nori tęsti karjerą Niujorke.

Carmelo buvo suirzęs dėl viešai sklandančių spekuliacijų, jog Ph.Jacksonas nebepageidauja jo Niujorko komandoje ir nori jį iškeisti. Tą, beje, „Knicks“ galėtų padaryti tik su C.Anthony sutikimu – jo sutartyje, kuri galioja iki 2018–2019 m. sezono pabaigos, numatyta sąlyga, kad žaidėjas negali būti iškeistas.

Kaip skelbia ESPN šaltiniai, keli „Knicks“ organizacijos nariai mano, kad Niujorkui būtų geriausia su C.Anthony pasukti skirtingais keliais.

Treneris prarado kontrolę?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Jeffas Hornacekas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony ir Jeffas Hornacekas

Suirzęs ne tik C.Anthony. Po „Knicks“ trenerio Jeffo Hornaceko permainų starto penkete Brandonas Jenningsas viešai sudvejojo trenerio veiksmais.

„Ar Jeffas Hornacekas prarado komandos kontrolę?“ – straipsnio antraštėje klausia „New York Post“.

Niujorko gigantas pastebėjo, kad trečiojo kėlinio pabaigoje „Knicks“ treneris apšaukė Derricką Rose'ą, kai šis vangiai gynėsi prieš „Atlanta Hawks“ gynėją Dennisą Schroderį. Per kitą rungtynių pauzę, kaip skelbiama, D.Rose'as rėkė trenerio kryptimi, o įžaidėją teko raminti C.Anthony. Vėliau prieš ketvirtąjį kėlinį tą darė „Knicks“ asistentas Corey Gainesas.

Beje, po rungtynių spaudos konferencijoje J.Hornacekas užsiminė, kad D.Rose'as pernelyg atsainiai dengė D.Schroderį, kuris Niujorką nuliūdino pergalingu tritaškiu likus 16,8 sek.

VIDEO: Pergalingas D.Schroderio tritaškis

Vėliau žiežirbos įsiplieskė tarp J.Hornaceko ir vidurio puolėjo Kyle'o O'Quinno. Gavęs trenerio pastabų atsarginis „Knicks“ aukštaūgis neįprastai ilgai akmeniniu veidu nužvelgė specialistą.

O kai treneris nusprendė į starto penketą įtraukti ne tik Mindaugą Kuzminską, bet ir Roną Bakerį – NBA naujokų biržoje nepašauktą debiutantą, niūrioje „Knicks“ rūbinėje jautėsi didžiulė įtampa dėl trenerio manevrų.

Kaip rašo „New York Post“, „Madison Square Garden“ rūbinės kampe sėdėjęs atsarginis įžaidėjas B.Jenningsas tiesiog kunkuliavo iš pykčio, kai žurnalistai jo paklausė apie pokyčius starto penkete.

Vietą starto penkete praradęs C.Lee po mačo „Twitter“ paskelbė filmo „Bukas ir bukesnis“ personažų nuotrauką. J.Hornacekas, kaip kalba Niujorke, primena Jimą Carrey – pagrindinį filmo personažą.

„Kasdien vis kas nors naujo. Turi būti tam pasiruošęs, nes niekada nežinai, kaip teks žaisti. Kai eini į aikštę, nežinai, ko tikėtis. Nėra stabilumo“, – kritiškai rokiruotes vertino B.Jenningsas.

Ant suolo tą vakarą liko pasodintas 50 milijonų sutartį pasirašęs Courtney Lee, o toks pat likimas laukia ir kito reguliaraus starto penketo žaidėjo, vidurio puolėjo Joakimo Noah.

Beje, vietą starto penkete praradęs C.Lee po mačo „Twitter“ paskelbė filmo „Bukas ir bukesnis“ personažų nuotrauką. J.Hornacekas, kaip kalba Niujorke, primena Jimą Carrey – pagrindinį filmo personažą.

Vėliau įrašas staiga buvo ištrintas, o C.Lee teisinosi, kad buvo nusivylęs ne dėl trenerio sprendimo, o pralaimėjimo.

Daugiau rokiruočių

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joakimas Noah

J.Hornacekui tenka ieškoti atsakymų, nes „Knicks“ pralaimėjo jau 11 iš 13 pastarųjų rungtynių ir trinasi 11-oje Rytų konferencijos vietoje su 18 pergalių ir 24 pralaimėjimais.

J.Hornacekas negali sau leisti, kad taptų nauju atpirkimo ožiu. Kaip kad jo pirmtakas Derekas Fisheris, kuris buvo atleistas praėjusių metų vasarį. Nors Philas Jacksonas nebūtų linkęs atleisti jau penkto trenerio nuo 2014-ųjų, tačiau prasti rezultatai gali pastūmėti permainoms.

Todėl J.Hornacekas linkęs į pokyčius, kurie nebūtinai patinka jo žaidėjams. Kitas nepatenkintas gali būti J.Noah.

Jeigu trejas rungtynes dėl „Achilo“ skausmų praleidęs Kristapas Porzingis grįš į rikiuotę, į „centro“ vietą turėtų stoti būtent jis, į sunkiojo krašto puolėjo poziciją pasistums Carmelo Anthony, o kol akiduobės traumą gydosi Lance'as Thomasas, šalia jo starto penkete turbūt žais ir Mindaugas Kuzminskas.

„Dairomės variantų, – pripažino J.Hornacekas. – Galbūt tiesiog reikia viską truputį pamaišyti.“

Makalynės Niujorke šiuo metu ir taip netrūksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius