Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 08 25

JAV spauda: amerikiečiai į olimpiadą turėtų siųsti universiteto žaidėjus

Vieno iš didžiausių Portlando dienraščių „Portland Press Herald“ žurnalistas Dwainas Price'as nėra patenkintas praėjusią savaitę pasibaigusiu olimpiniu krepšinio turnyru. Jo nuomone, varžybos nėra įdomios, todėl kas ketverius metus varžytis dėl aukso reikėtų vėl leisti krepšininkus, kurie vis dar rungtyniauja universitete. Pateikiame jo nuomonę.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / „Scanpix“ nuotr.

JAV krepšinio rinktinė ir vėl iškovojo olimpinius aukso medalius. Kaip netikėta. Amerikiečiai dar kartą išsiuntė savo didžiausias žvaigždes, kurios finale be jokio vargo sutriuškino serbus 30-ies taškų skirtumu.

Dėl šių priežasčių reikėtų ir vėl į olimpines žaidynes siųsti universiteto krepšininkus.

Daugelį metų džiaugėmės, kai mūsų jaunieji talentai iškovojo aukso medalius olimpiadoje. Mūsų jaunimas nugalėdavo kitų šalių profesionalus, o savo pasirodymą istorijoje jie pradėjo laimėdami 63 pergales iš eilės.

Amerikiečiai pagaliau pralaimėjo 1972-aisiais. JAV finale nusileido Sovietų Sąjungai, tačiau tai buvo rungtynės, kuriose teisėjavimas buvo į vieną pusę. Vėliau amerikiečiai iškovojo auksą 1976 m., boikotavo Maskvos olimpiadą 1980 metais, o čempionais dar kartą tapo 1984-aisiais.

1988 metais JAV dar kartą pralaimėjo Sovietų Sajungai ir turėjo tenkintis olimpine bronza. Visa šalis pradėjo panikuoti ir jau po ketverių metų mes Barselonoje išvydome Michaelą Jordaną, Larry Birdą, Charlesą Barkley, Magicą Johnsoną ir kitus.

11 žaidėjų, kurie rungtyniavo 1992-ųjų „Svajonių komandoje“ dabar yra krepšinio Šlovės muziejuje. Vienintelis C.Laetneris į ja nepateko, tačiau buvo įtrauktas į universitetų Šlovės muziejų.

„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas ir Magicas Johnsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas ir Magicas Johnsonas

Visos kitos šalys galėjo surinkti 12 geriausių pasaulio žaidėjų ir vis tiek nebūtų galėjusios pasipriešinti amerikiečiams.

Žinoma, krepšinio lygis pasaulyje pakilo. Daugelis rinktinių turi NBA krepšininkų, tačiau profesionalų kitos šalys turėjo visuomet. Jie vis tiek niekaip negalėjo pasipriešinti JAV studentams.

Krepšinis buvo išrastas JAV. Jeigu olimpiadoje rungtyniautų universitetų krepšininkai, tai džiaugsmas laimėjus auksą būtų žymiai didesnis. Dabar esame priversti žiūrėti kaip NBA žvaigždės žiovaudamos iškovojo dar vieną aukščiausios prabos medalį.

2016 metų olimpiados finalo rezultatas: 96:66.

Puikiai praleidote laiką stebėdami šią dvikovą?

Jeigu JAV būtų norėję, tai būtų laimėję 60 taškų skirtumu. Verta prisiminti, kad rinktinėje nežaidė LeBronas Jamesas, Stephenas Curry, Kawhi Leonardas, Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas.

Kai amerikiečiai nori nutildyti kritikus, tai pakyla į tokį lygį, kurio jokia kita komanda neįveiks niekada. Nesvarbu, kad grupės varžybose JAV rinktinė iškovojo tris pergales mažu taškų skirtumu.

JAV rinktinė yra dominuojanti jėga visose olimpiadose, o tai yra blogiau nei iš vaiko pavogti saldainį.

Jeigu aš noriu pažiūrėti kaip aikštėje atrodo NBA superžvaigždės, tai vasario mėnesį įsijungiu Visų žvaigždžių rungtynes. Žiūrėti olimpinį krepšinio turnyrą, tai tas pats, kas žiūrėti filmą ir žinoti jo pabaigą.

Siūlau sugrąžinti galimybę universitetų krepšininkams atstovauti savo šaliai, nes NBA žaidėjai sugadino visą šį turnyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius