-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 28

Jonas Valančiūnas nusilenkė Torontui: „Tai buvo geriausias sezonas“

Torontas išvydo dar vieną „Cleveland Cavaliers“ dominavimą NBA Rytų konferencijos finale, bet po rungtynių negailėjo aplodismentų savo didvyriams. „Toronto Raptors“ sirgaliai išlydėti užtarnauto poilsio vasaros atostogoms su pasididžiavimu. Jonas Valančiūnas taip pat išeina aukštai pakelta galva.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Facebook“ nuotr.

„Po pakilimų ir nuosmukių tai buvo geriausias sezonas. Ačiū Toronto sirgaliams ir visai Kanadai už tą tikėjimą. Jūsų palaikymą tiek namų, tiek išvykų rungtynėse. Visos tos jūsų žinutės mus stūmė į priekį ir leido didžiuotis būnant „Raptors“ žaidėju“, – po paskutinio pralaimėjimo Rytų konferencijos finalo serijoje feisbuke paskelbė 24 metų „centras“.

Nuo atsarginių suolo pakilęs J.Valančiūnas per 17 minučių pasižymėjo 6 taškais (3/5 dvit.), atkovojo 8 kamuolius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Aukštaūgis buvo vienintelis „Raptors“ žaidėjas, kuriam būnant aikštėje komanda įmetė daugiau taškų nei „Cavaliers“, t.y. vienintelio jo +/- rodiklis buvo teigiamas (+4).

Beje, antrojo kėlinio pradžioje jis vos nesukėlė muštynių, kai suerzintas netyčia trinktelėjo „Cavaliers“ puolėjui Richardui Jeffersonui, o lietuvio atsiprašymas įaudrinto amerikiečio nenuramino.

Žaidėjus pavyko išskirti. Teisėjas lietuviui skyrė techninę pražangą. „Cavaliers“ serijoje triumfavo 4-2.

VIDEO: J.Valančiūnas vos nesukėlė muštynių

Aštuonerias rungtynes iš eilės dėl čiurnos traumos praleidęs J.Valančiūnas spėjo sugrįžti tik į serijos pabaigą – dviem paskutiniesiems mačams. Kuriuos, beje, „Raptors“ pralaimėjo.

Du susitikimus nuo suolo pradėjęs J.Valančiūnas per vid. 17,5 minutės rinko 7,5 taško ir po 4 atkovotus kamuolius.

Iki traumos J.Valančiūnas buvo sunkiai sustabdomas ir tapo didžiule „Raptors“ jėga po krepšiu. Galiausiai jo talentu įsitikino visas Torontas – lietuvis rinko vid. po 15 taškų ir 12,1 atkovoto kamuolio.

Reguliariajame sezone J.Valančiūnas per 26 minutes pelnydavo vid. 12,8 taško, atkovodavo 9,1 kamuolio ir blokuodavo 1,3 metimo.

Statistiškai taip buvo geriausi jo metai NBA.

Kaip ir visai „Raptors“ komandai, kuri pasiekė pergalių reguliariajame sezone rekordą (56) ir pirmą kartą pateko į Rytų konferencijos finalą.

VIDEO: Paskutinės Jono Valančiūno sezono rungtynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius