Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 02

Jonas Valančiūnas savo puolimo arsenalą siekia papildyti tolimais metimais

NBA žaidimas nuolat keičiasi, o pastaruosius kelerius metus stipriausios pasaulio krepšinio lygos žaidėjai naudoja vis daugiau tolimų metimų. Nuo tritaškio žymos jau gali pataikyti ne tik sunkieji krašto puolėjai, tačiau ir „centrai“. „Toronto Raptors“ vyriausiasis treneris Dwane'as Casey atskleidė, kad lietuvis Jonas Valančiūnas taip pat sunkiai dirba, kad praplėstų savo sugebėjimus puolime.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Šiemet geriausias NBA pokyčių pavyzdys yra „Grizzlies“ vidurio puolėjas Marcas Gasolis. Ispanas niekuomet prieš šį sezoną neišmesdavo daugiau nei 0,2 tolimo metimo vidutiniškai per rungtynes, tačiau šiemet tai pasikeitė.

Jis vidutiniškai nuo tritaškio žymos išmeta po 3,5 karto per rungtynes, o didelį įspūdį kelia jo taiklumas. M.Gasolis iš toli krepšį atakuoja 41 proc. taiklumu ir yra 20-as geriausias snaiperis visoje NBA.

„Jonas sunkiai dirba ties tolimais metimais, – atskleidė D.Casey. – Nežinau, kada jis bus pasiruošęs tritaškius mėtyti rungtynių metu, tačiau tikiuosi, kad tai įvyks kitąmet arba netgi šiemet.“

VIDEO: Inside The NBA - Shaqtin A Fool (Awful Passing, Travelling, Flopping) 12/2/16

J.Valančiūnas gali pataikyti iš vidutinio nuotolio, o tai jam leidžia savo varžovus išvilioti iš baudos aikštelės. Tuomet jis gali „pašokdinti“ savo varžovą ir taip prasiveržti po krepšiu.

„Visas žaidimas juda link tolimų metimų, – pasakojo vyriausiasis treneris. – Komandos turi milžinišką pranašumą, jeigu visi aikštėje esantys krepšininkai gali pataikyt tritaškį. Tikiuosi, kad tai pavyks pasiekti ir JV.“

Per penkerius metus NBA J.Valančiūnas savo laimę iš toli bandė vos du kartus ir abu metimus prametė. Tiesa, jo dvitaškių taiklumas yra 55,6 proc., o „minkštą“ metimą lietuvis turėjo jau nuo pat savo karjeros pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius