Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 29

Jonui Valančiūnui – įdomus ESPN pasiūlymas, kaip būti dar rezultatyvesniam

ESPN krepšinio ekspertas Kevinas Peltonas pateikė savo artėjančio sezono „Toronto Raptors“ žaidėjų analizę, kurioje buvo aptartas ir lietuvis Jonas Valančiūnas. Pasak amerikiečio, vidurio puolėjas iš Lietuvos komandai būtų naudingesnis žaisdamas daugiau su atsarginiais, nes tuomet gautų daugiau progų pasireikšti puolime. Kita svarbi prielaida „Raptors“ sėkmei – geresnė J.Valančiūno gynyba.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

2015–2016 m. atkrintamųjų varžybų pradžioje DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry niekaip nerado savojo žaidimo, todėl J.Valančiūnas atėjo jiems į pagalbą puolime. Lietuvis per pirmuosius du etapus vidutiniškai rinko po 15 taškų ir krepšį atakavo 55 proc. taiklumu, tačiau vėliau patyrė čiurnos traumą, kuri privertė jį praleisti beveik visą Rytų konferencijos finalą.

Tačiau artėjančiais metais svarbiausia bus J.Valančiūno gynyba, nes Kanados klubą vasarą paliko šios srities specialistas Bismackas Byiombo.

Visas „Raptors“ puolimas sukasi aplink Toronto startinio penketo gynėjus, todėl pakankamai logiška būtų leisti J.Valančiūną rungtyniauti nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Paskaičiuota, kad būdami aikštėje K.Lowry ir D.DeRozanas atlieka 60 proc. visų metimų.

ESPN rašo, kad lietuvis jau įrodė, jog gali pats sau susikurti progą metimui žaisdamas vienas prieš vieną. Pažvelgus į išplėstinę statistiką, pats susikurdamas galimybę mesti JV atakuoja 47,7 proc. taiklumu, o gavęs perdavimą po derinio „du prieš du“ meta net 60 proc. taiklumu.

Analizuodami J.Valančiūno gynybą, ESPN rašo, jog „centras“ varžovų metimus blokuoja dažniau nei lygos vidurio puolėjų vidurkis. Jo oponentai krepšį iš arti atakuoja 52,2 proc. taiklumu. Tiesa, palyginimui, B.Byiombo savo varžovams leidžia įmesti 45,2 proc. metimų.

J.Valančiūnas susiduria su sunkumais, jeigu reikia gintis toliau nuo krepšio. ESPN konstatuoja, kad gynyba tikrai nėra stiprioji jo pusė.

„Reikia tikėtis, kad jis šioje srityje patobulės, nes yra jaunas ir artėjančiais metais įgaus dar daugiau patirties“, – pridūrė K.Peltonas.

„Raptors“ ir J.Valančiūnas pirmąsias ikisezonines rungtynes žais jau šį savaitgalį. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Toronto klubas išbandys stipriai pasikeitusios „Warriors“ pajėgumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius