-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 24

Kaip Lebronas Jamesas atvedė savo komandą į pirmą trofėjų per 52 metus

Triskart NBA čempionas Lebronas Jamesas neįmetė lemiamo metimo su sirena, tačiau padarė viską, kad „Cleveland Cavaliers“ ekipa įvykdytų vieną įspūdingiausių sugrįžimų sporto istorijoje ir finale nugalėtų titulą ginančius „Golden State Warriors“. „Karalius“ su savo kariauna įveikė ekipą, kuri sužaidė geriausią reguliarųjį sezoną lygos istorijoje (73-9) bei pirmą kartą triumfavo finale, kai komanda atsilieka rezultatu 1-3.
Lebronas Jamesas
Lebronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip L.Jamesui pavyko tai padaryti? Trumpas atsakymas – jis aikštėje darė viską.

23-asis Klivlando komandos numeris finale vidutiniškai rinkdavo daugiausiai taškų, atkovotų kamuolių, rezultatyvių perdavimų, perimtų kamuolių bei blokuotų metimų. Niekam per visą lygos istoriją nepavyko pirmauti pagal visas šias statistines kategorijas jokioje atkrintamųjų varžybų serijoje.

Iš Akrono kilęs krepšininkas pelnė 109 taškus per paskutines tris finalo rungtynes. Tai – rezultatyviausias bet kokio žaidėjo pasirodymas, kai komanda atkrintamosiose sugrįžo iš 1-3 deficito.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry ir LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry ir LeBronas Jamesas

L.Jamesas paskutinėse finalo rungtynėse pelnė 27 taškus, atkovojo 11 kamuolių bei atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Jis tapo trečiuoju krepšininku istorijoje, kuris septintame finalo mače atliko trigubą dublį. 1969-aisiais tai pavyko padaryti Jerry Westui, o 1988 m. šiuo pasiekimu galėjo pasigirti Jamesas Worthy.

Keturis kartus lygos MVP pats pelnė arba asistavo komandos draugams net 50 proc. visų komandos pelnytų taškų finalo serijoje. Šis rezultatas nusileidžia tik praėjusiems metais, kai šis skaičius siekė 62 proc., tačiau „Cavs“ buvo priversti žaisti be Kyrie Irvingo bei Kevino Love'o.

Šio sezono atkrintamosiose varžybose L.Jamesas net 59 proc. savo metimų atliko iš baudos aikštelės. Dar niekada savo karjeroje jis taip dažnai neatakavo būdamas arčiau krepšio, o finale padidino šį skaičių iki 60 proc. Septintose serijos rungtynėse „karalius“ baudos aikštelėje sumetė 6 metimus iš 9.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas

2015-ųjų metų NBA finale naudingiausiojo žaidėjo apdovanojimą pelnė Andre Iguodala. Didžiausia to priežastis – puiki gynyba prieš 23-ąjį Klivlando komandos numerį. „Iggy“ leido L.Jamesui mesti vos 35 proc. taiklumu, o šiais metais Lebronas prieš A.Iguodalos gynybą sumetė net 54 proc. savo metimų.

L.Jamesas gynyboje taip pat netinginiavo. Jis savo tiesioginiams oponentams leido mesti 36 proc. taiklumu, o tai geriausias rezultatas visoje „Cavaliers“ komandoje. Jis Stephenui Curry leido įmesti vieną metimą iš septynių, o Klay Thompsonas pateikė du iš šešių.

Įdomu tai, kad Oklando krepšininkai šeštose serijos rungtynėse Klivlande prametė visus savo septynis metimus prieš būsimąjį NBA finalo MVP. Lebronas finalo serijoje atliko septynis blokus greitame varžovų puolime bei išprovokavo 14 klaidų.

Tai trečiasis 31 metų krepšininko NBA titulas karjeroje, tačiau pirmasis su „Cleveland Cavaliers“. L.Jamesas kartu su Michaelu Jordanu, Billu Russellu bei Kareemu Abdul-Jabbaru yra vieninteliai žaidėjai visoje istorijoje, iškovoję tris titulus ir keturis naudingiausio sezono žaidėjo apdovanojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius