-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 29

Kaip „Raptors“ gali išsiversti be Jono Valančiūno?

Jonas Valančiūnas dėl lūžusio rankos piršto į aikštę neišbėgs mažiausiai dar penkias savaites. Tačiau kokie būdai padėtų „Toronto Raptors“ išsiversti be pagrindinio savo vidurio puolėjo?
Jonas Valačiūnas
Jonas Valačiūnas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Toronto Raptors NBA

Po praėjusį penktadienį pasiektos pergalės prieš „Los Angeles Lakers“ krepšininkus, J.Valančiūno atstovaujama ekipa galiausiai nutraukė trijų pralaimėjimų iš eilės seriją. Vis dėlto pergalė nepasirodė esanti tokia saldi, kai paaiškėjo, kad pagrinidiniam „Raptors“ vidurio puolėjui J.Valančiūnui skilo dešinės rankos piršto kaulas.

Norėdamas kuo greičiau sugrįžti į aikštę, J.Valančiūnas atsisakė operacijos. Manoma, kad lietuvis į ekipos gretas grįžti turėtų po penkių savaičių.

Toks ilgas periodas turėtų būti tikras galvos skausmas D.Casey vadovaujamai komandai, ypač turint omenyje, kad J.Valančiūnas yra vienas svarbiausių startinio penketo žaidėjų.

Tai, kaip „Raptors“ sugebės išsiversti be savo pagrindinio „centro“, lems, ar JV atstovaujama ekipa sugebės išlikti tarp keturių geriausių Rytų konferencijos komandų.

Pažvelkime, kaip Toronto „Raptors“ gali išgyventi penkias savaites be J.Valančiūno.

Bismackas Biyombo

Šis „Raptors“ vasaros pirkinys iškart spėjo tapti diskusijų centru. Paprastiems NBA gerbėjams pasirodė neaišku, kas šis 23-ejų metų vidurio puolėjas išvis yra. Tačiau apžvalgininkai iškart suprato, kodėl „Raptors“ nusprendė įsigyti būtent B.Biyombo.

„Scanpix“ nuotr./Bismackas Biyombo
„Scanpix“ nuotr./Bismackas Biyombo

Tiesa, kad B.Biyombo karjeros statistika nėra akį kerinti – 4,4 taško, 6,1 atkovoto kamuolio ir 1,5 bloko per rungtynes. Vis dėlto, ši statistika neatspindi tikrosios 23-ejų metų "centro" vertės. Kai B.Biyombo aikštėje, Toronto komanda per 100 atakų praleidžia 5,9 taško mažiau nei be jo.

Jis yra tipiškas gynybos specialistas, kurio D.Casey komanda neturėjo jau labai ilgai. „Raptors“ vadovas Masai Ujiri vasarą gynybą padarė savo ekipos prioritetu, tad nenuostabu, jog įsigytas buvo būtent B.Biyombo.

Šiuo metu „Raptors“ ekipa vidutiniškai per rungtynes praleidžia 96,6 taško. Pagal šią statistiką, komanda yra šešta NBA lygoje. Manoma, kad B.Biyombo praleidžiant daugiau laiko aikštėje, skaičiai turėtų dar labiau pagerėti.

Pastiprinimas

Beje, D.Casey vidurio puolėjo pozicijoje turi gana platų pasirinkimą. Be minėto B.Biyombo, „Raptors“ atsargoje turi Lucasą Nogueira, Patricką Pattersoną bei Anthony Bennettą.

Šie keturi „centrai“ gali pasiūlyti visai kitokį puolimo ir gynybos arsenalą. B.Biyombo, kaip minėta, yra puikus ginklas gynyboje, L.Nogueira tikriausiai yra pats atletiškiausias iš keturių, P.Pattersonas gali iššauti ir iš vidutinio nuotolio, o A.Bennettas gali būti įrankis, jei kartais D.Casey sumanytų žaisti mažesne sudėtimi ir paprasčiausiai išvarginti savo varžovus.

Tiesa, visi keturi „centrai“ kol kas nėra verti puikuotis starto penkete, tačiau kartu jie gali užpildyti spragas, kurios randasi nesant J.Valančiūno.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas ir Dwane'as Casey
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas ir Dwane'as Casey

Galbūt ne taip jau ir blogai

Taip, J.Valančiūnas yra svarbus starto penketo žaidėjas, tačiau jis nevaidina svarbaus vaidmens puolime. 

Paskutinėmis rungtynių akimirkomis komanda dažniausiai pasikuklina perduoti J.Valančiūnui kamuolį į trijų sekundžių zoną, o tai neretai verčia ekipos gerbėjus kelti D.Casey kompetencijos klausimą.

Nors skamba juokingai, tačiau visa tai penkių savaičių laikotarpiu gali puikiai pasitarnauti „Raptors“ ekipai. Jei lietuvis būtų dažniau puolime pasireiškianti figūra, šiuo metu „dinozaurams“ tikrai jo trūktų. Kadangi taip nebuvo, D.Casey auklėtiniai gali išsiversti ir be jo. Juokinga, kaip viskas veikia.

Apibendrinant, tai, kad J.Valančiūnas negalės rungtyniauti dar bent penkias savaites, tikrai nepadės „Raptors“ ekipai. Po pasirašytos pelningos sutarties skilęs kairės rankos pirštas yra paskutinis dalykas, kurio norėtų D.Casey komanda.

Vis dėlto „dinozaurai“ gali ir toliau sėkmingai konkuruoti dėl vietos tarp keturių geriausių Rytų konferencijos komandų. Kol J.Valnčiūnas negali padėti ekipai, „Raptors“ privalo rasti kitus būdus laimėti.

Daugiau dėmesio skirti gynybai tikriausiai bus pagrindinė strategija, tačiau D.Casey ekipa gali paįvairinti žaidimą, į aikštę leisdamas skirtingą arsenalą turinčius „centrus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius