Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 27

Kita medalio pusė: R.Westbrooko statistikos medžioklė stipriai kenkia jo gynybai

NBA reguliarusis sezonas pasiekė finišo tiesiąją, o „Oklahoma City Thunder“ lyderis Russellas Westbrookas jau beveik užsitikrino trigubo dublio vidurkį. Tačiau yra ir kita šių įspūdingų įžaidėjo skaičių pusė, nes kovodamas dėl kamuolių krepšininkas pamiršta varžovų gynybą.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Westbrookas šį sezoną gynėsi tik nuo 256 varžovų metimų, o tai yra itin prastas skaičius startinio penketo krepšininkui, kuris aikštėje praleidžia daugiau nei po 30 min. vidutiniškai.

Įdomu tai, kad tarp krepšininkų, kurie aikštėje praleidžia bent po pusvalandį per rungtynes, R.Westbrookas yra paskutinis visoje NBA pagal ginamus varžovų metimus.

Kalbant apie ginamus varžovų tritaškius (min. 30 min. per rungtynes) R.Westbrookas lenkia tik vieną žaidėją visoje lygoje. „Thunder“ įžaidėjas ranką prieš varžovo metamą tritaškį šį sezoną iškėlė 109 kartus, o tai lenkia tik Hassaną Whiteside'ą (89).

Juokinga, tačiau tokie aukštaūgiai, kaip Marcinas Gortatas, DeAndre Jordanas ar net lietuvis Domantas Sabonis savo varžovus prie tritaškio gynė dažniau nei tai darė R.Westbrookas.

Galima ginčytis, jog štai Jimmy Butlerio skaičiai taip pat nėra labai įspūdingi (366 metimai ir 171 trit.), tačiau prieš „Bulls“ lyderį varžovai išmeta net keturiais metimais mažiau nei prieš R.Westbrooką.

„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas

Vidutiniškai „Thunder“ įžaidėjas dengiasi nuo 3,4 savo varžovo metimo iš 13,1, o tai reiškia, kad net 74 proc. metimų R.Westbrooko varžovai meta laisvi. Tuo tarpu J.Butleris šioje statistikos eilutėje turi padoresnį rodiklį (45 proc.).

Skaičiai patvirtina, kad R.Westbrookas palieka savo varžovą ir skuba kovoti dėl atšokusio kamuolio. Dar vienas statistinis rodiklis, kuris yra atsisukęs prieš „Thunder“ krepšininką yra varžovų pataikymo procentas.

Jis yra net 6,9 proc. didesnis nuo vidurkio, kai yra žaidžiama prieš R.Westbrooką. Vieninteliai kiti krepšininkai, kurie viršija bent jau 4,5 proc. skirtumą yra Senas Kilpatrickas, Kyle'as Korveris ir Emmanuelis Mudiay.

Žinoma, K.Durantas išvyko ir R.Westbrookui tenka nešti komandą ant savo pečių, tačiau skaičiai gynyboje toli gražu nežavi. Tiesa, „Thunder“ yra dešimti pagal gynybos reitingą visoje NBA, todėl galbūt ir nėra taip blogai?

Ar tai įtakos tuos, kurie balsuos dėl MVP titulo savininko?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius