Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

Kodėl pratrūko Donato Motiejūno agentas?

Donato Motiejūno ir „Houston Rockets“ derybose darosi karšta. Lietuvio agentas BJ Armstrongas ne veltui viešai pareiškė pasipiktinimą dėl „Rockets“ veiksmų. „Rockets“ apžvalgininkai neabejoja, kad taip amerikietis norėjo pastūmėti derybas. Žurnalistas Benas Dubose audio laidoje „Locked on Rockets“ kartu su kolega iš ESPN Calvinu Watkinsu nagrinėjo lietuvio ir „Rockets“ konfliktą.
Stovyklos akimirkos
Stovyklos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Konfliktu nei krepšininkas, nei jo agentas to nepavadins, bet jau trečią mėnesį besitęsiančios diskusijos, kiek iš tikrųjų vertas D-Mo, tapo pernelyg įtemptos.

4,4 mln. JAV dolerių metinis kvalifikacinis pasiūlymas – toks kol kas kukliausias pasiūlymas oficialiai šiuo metu guli ant Donato Motiejūno stalo.

Galbūt „Rockets“ siūlė Donatui ir pelningesnį, ir ilgesnį, bent dvejų metų kontraktą. Tačiau akivaizdu, kad jis netenkino krepšininko, kadangi abi stovyklos nebūtų vilkinusios derybų – jos vienos ilgiausių apribotų laisvųjų agentų istorijoje NBA.

Logiškai galima tikėtis, kad dėl D.Motiejūno traumų istorijos „Rockets“ galėtų siūlyti dvejų metų sutartį. „Locked on Rockets“ vedėjas Benas Dubose duoda Festuso Ezeli ir „Portland Trail Blazers“ dvejų metų 16 milijonų JAV dolerių vertės kontrakto pavyzdį. Vieneriais metais už lietuvį vyresnį „centrą“ taip pat lydi nepalanki traumų istorija.

„Hjustonas mums nepateikė rimto pasiūlymo. Tiesos akimirka ateis spalio 1-ąją. Tada ir priimsime sprendimą“, – piktindamasis „Rockets“ pasyvumu dėl D.Motiejūno, rėžė BJ Armstrongas.

C.Watkinsas: „Nerimauja ir „Rockets“, bet abi pusės tikisi susitarti. Kai sveikas, Motiejūnas yra labai geras žaidėjas“.

B.Dubose samprotauja, kad agentai be reikalo nelenda į žiniasklaidą. Jie įpratę dirbti tyliai, kaip anoniminiai šaltiniai. Todėl agento atvirumas su žurnalistais Calvinu Watkinsu ir Jonathanu Feigenu turi svarbią potekstę.

„Nors pats agentas teigia, kad nejaučia nerimo dėl Donato Motiejūno situacijos, šiuose žodžiuose vis dėlto galima išgirsti nerimą, – sako B.Dubose. – Matydamas, kad jo kliento situacija nepalankiai nesikeičia, jis bando sugrąžinti Motiejūną į antraštes, kad „Rockets“ jaustų spaudimą“.

Jo teigimu, vieša B.J.Armstrongo išpažintis parodė, kad jis neduotų interviu, jei turėtų gerą išeitį D.Motiejūnui.

„Interviu jis davė, nes rinka tyli ir Armstrongas nori sukelti šurmulį“, – konstatuoja B.Dubose.

Teoriškai, derybos gali būti baigtos iki spalio 1-osios. Tada atmetęs „Rockets“ kvalifikacinį pasiūlymą, D.Motiejūnas žvalgytųsi į kitas NBA komandas.

Bet B.Dubose pirštu rodo į kitą datą – rugsėjo 24-ąją. Tądien startuos „Rockets“ pasiruošimo sezonui stovykla.

AFP/„Scanpix“ nuotr./BJ Armstrongas ir Scottie Pippenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./BJ Armstrongas ir Scottie Pippenas

„Donatui reikia būti stovykloje, kad ten įsitvirtintų Mike'o D'Antoni schemose ir taip per metus galėtų užsikelti savo vertę. Sugrįžti į tą lygį, kuriame buvo prieš nugaros operaciją“, – dalyvavimo stovykloje svarbą pabrėžė žurnalistas.

Ir jis, ir kolega iš ESPN C.Watkinsas sutinka, kad D.Motiejūnas tikrai vertesnis daugiau nei jam siūlomų 4,4 mln. JAV dolerių.

Su BJ Armstrongu bendravęs C.Watkinsas pripažino, kad derybos išties lėtos ir agentas jau nerimauja, jog startuoja pasiruošimo stovykla.

C.Watkinso žodžiais, Donatu domisi nedaug NBA ekipų, nes dauguma jų jau susikomplektavo branduolį 2016-2017 metų sezonui.

„Armstrongas nori paskubinti derybas. Jis minėjo, kad visada susitvarkydavo iki termino pabaigos. Todėl tikiu, kad derybos baigsis, – prognozuoja C.Watkinsas. – „Rockets“ nori Donato. Taip, buvo nugaros problemų, bet jis įrodė, kad gali žaisti. Nerimauja ir „Rockets“, bet abi pusės tikisi susitarti. Kai sveikas, Motiejūnas yra labai geras žaidėjas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius