-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 28

LeBronas Jamesas taps laisvuoju agentu, nors nori likti „Cavaliers“

NBA vicečempionės „Cleveland Cavaliers“ lyderis LeBronas Jamesas nuo liepos pirmosios taps apribotu laisvuoju agentu, praneša ESPN. 30 metų 203 cm ūgio puolėjas greičiausiai atsisakys galimybės pratęsti 21,5 mln. JAV dolerių vertės sutartį.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

L.Jamesas apribotu laisvuoju agentu taps trečią kartą per šešerius metus, tačiau dabar tikimąsi, kad „Cavs“ išlaikys žaidėją savo gretose. „Cavaliers“ ekipai dar reikia pratęsti sutartis su Imamu Shumpertu, Kevinu Love'u ir Tristanu Thompsonu.

Praėjusią savaitę „Cavs“ generalinis vadybininkas Davidas Griffinas teigė, kad ekipa nuolat palaiko ryšį su L.Jamesu, kuris aktyviai dalyvauja diskusijose apie komandos sudėties klausimus. L.Jamesas nori turėti laisvę kol „Cavaliers“ susitars su kitais ekipos laisvaisiais agentais.

L.Jameso agentas Richas Paulas taip pat atstovauja kitam „Cavs“ žaidėjui, T.Thompsonui. Agentas neslepia, kad jo prioritetas yra parūpinti sutartį aukštaūgiui, kuris puikiai rungtyniavo atkrintamosiose varžybose. T.Thompsonas kitą sezoną gali tikėtis uždirbti daugiau nei 13 mln. dolerių, „Cavs“ nori ir tikisi jį išlaikyti.

Be to, L.Jamesas lauks kol „Cavaliers“ pratęs sutartį su kitu laisvuoju agentu Kevinu Love'u. Nors su žaidėjais galima kalbėti tik nuo liepos pirmosios, jau kurį laiką sklando gandai, kad „Cavaliers“ yra pasirengusi K.Love'ui pasiūlyti penkerių metų 110 mln. dolerių sutartį.

ESPN teigimu, artimi K.Leve'ui šaltiniai teigia, kad aukštaūgis yra pasirengęs likti Klyvlende, tačiau vis dar svarsto, ar verta pasirašinėti ilgalaikę sutartį.

„Cavaliers“ ekipa pagal NBA taisykles L.Jamesui gali siūlyti maždaug 22 mln. JAV dolerių uždarbį metams. Lygos analitikai teigia, kad L.Jamesas veikiausiai pasielgs kaip ir pernai – pasirašys vienerių metų kontraktą su galimybe jį pratęsti dar metams.

Kito sezono pabaigoje įsigalios naujos NBA ir TV kompanijų sutarties sąlygos, kurios smarkiai padidins klubų pajamas, algų kepurę ir maksimalios algos lubas. L.Jamesas tada sieks kur kas geresnio atlygio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius