Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 25

Lemiama NBA reguliariojo sezono atkarpa: kas laukia mūsų krepšininkų?

NBA reguliarusis sezonas pasiekė finišo tiesiąją. Iki atkrintamųjų varžybų komandoms teliko sužaisti apie trečdalį rungtynių, o lietuviškų klubų šansai ten rungtyniauti smarkiai skiriasi. Ramiausiai dėl patekimo į stipriausiųjų aštuonetą gali jaustis Jonas Valančiūnas ir „Raptors“ bei Domantas Sabonis su „Thunder“. Tarp geriausiųjų gali prasibrauti ir Donatas Motiejūnas su „Pelicans“.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Jonas Valančiūnas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Blake'as Griffinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Blake'as Griffinas

Vidurio puolėjas iš Lietuvos liko Toronte, o lemiamą reguliariojo sezono atkarpą „Raptors“ pasitinka gerokai pasistiprinę. Tiesa, J.Valančiūno vaidmuo komandoje bei žaidimo laikas gali pasikeisti.

Nėra abejonių, kad JV galės šiek tiek atsipūsti nuo kritikos dėl jo gynybos po krepšiais, nes ten nuo šiol jam pagelbės Serge'as Ibaka. Lengvojo krašto puolėjo pozicijoje papildymas taip sustiprino gynybą, nes P.J. Tuckeris yra šios srities specialistas.

Tačiau J.Valančiūno minutės gali ir nukentėti. Lietuvis ir taip gaudavo mažai laiko ketvirtuosiuose rungtynių kėliniuose, o dabar Dwane'as Casey turi dar daugiau galimybių rungtyniauti žemu penketu.

S.Ibaka tikrai dažnai rungtyniaus vidurio puolėjo pozicijoje, o P.J.Tuckeris ir Finikse neretai buvo pastumiamas į sunkiojo krašto vietą. Tai leis „Raptors“ įjungti aukštesnę pavarą gynyboje bei rungtyniauti greičiau, o norint efektyvesnio puolimo D.Casey galės įleisti Patricką Pattersoną.

J.Valančiūnas ir toliau turėtų rungtynes pradėti starto penkete, tačiau jo minutės bei rezultatyvumas, ko gero, šiek tiek nukris.

„Raptors“ šiuo metu užima ketvirtąją vietą Rytų konferencijoje ir neabejotinai sustiprėjo po keleto mainų. Torontas turi galimybę aplenkti trečioje vietoje esančius „Wizards“ krepšininkus, tačiau vargu, ar pavys antroje vietoje įsitaisiusius „Celtics“.

Pirmą vietą „ropliai“ jau gali pamiršti, tačiau Bostoną dar tikrai galima pavyti.

Domantas Sabonis

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Po visai neblogo starto D.Sabonio taiklumas nuo tritaškio žymos nukrito iki 31,5 proc. Krepšinio apžvalgininkai ne kartą teigė, kad lietuvis, norėdamas tinkamai prisidėti prie „Thunder“ puolimo, privalo taikliai atakuoti iš toli.

Reikia tikėtis, kad Saboniukas pagerins savo tritaškių procentą, o ESPN jau sukritikavo lietuvio naudingumą bei pavadino jį našta Oklahomos komandos starto penketui.

NBA mainų lango pabaigoje „Thunder“ papildė Taj Gibsonas, todėl galima numanyti, kad netrukus jis pakeis D.Sabonį starto penkete. Žinoma, iš toli buvęs „Bulls“ narys nemėto ir erdvės po krepšiais daugiau Russellui Westbrookui nesukurs, tačiau, turbūt geriau už lietuvį atliks visus kitus darbus aikštėje.

Varžovai juk taip pat nepraleido pro akis krentančio D.Sabonio tritaškių procento, todėl naudos puolime puolėjas „Thunder“ ekipai atneša vis mažiau.

Vakarų konferencijoje Oklahomos ekipa žengia septintoje vietoje, kurioje turėtų ir baigti reguliarųjį sezoną. Į aštuntą nukristi jau beveik neįmanoma, o pavyti šeštoje vietoje esančius „Grizzlies“ bus nepaprastai sunku.

Bet kokiu atveju „Thunder“ reikia kautis dėl šeštosios vietos Vakaruose, nes atkrintamosiose prieš „Spurs“ gali nebūti jokių galimybių žengti tolyn.

Donatas Motiejūnas

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Donatas Motiejūnas trumpai leido atsikvėpti Anthony Davisui
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Donatas Motiejūnas trumpai leido atsikvėpti Anthony Davisui

Dviejų prieš tai minėtų krepšininkų iš Lietuvos minutes aikštėje gali stipriai paveikti šią savaitę atlikti jų komandų mainai, o D.Motiejūnas – ne išimtis. Į Naująjį Orleaną atvyko D.Cousinsas, o nuo šiol jis turi garantuotą vietą „Pelicans“ startiniame penkete kartu su Anthony Davisu.

D-Mo po truputėlį įgyja sportinę formą, bet pirmose rungtynėse po NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio aikštėje praleido vos 10 minučių. Gera naujiena yra ta, kad „Pelicans“ atleido vieną pagrindinių lietuvio konkurentų Terrence'ą Jonesą, todėl priekinėje linijoje varžovų dėl minučių liko šiek tiek mažiau.

Sunkiuoju krašto puolėju gali žaisti Dante Cunninghamas ir Quincy Pondexteris, o ekipos naujokas Omri Casspi iškrito iš rikiuotės mažiausiai šešioms savaitėms.

„Pelicans“ vadovams prieš mainų lango pabaigą nepavyko atsikratyti ir didelių Alexio Ajinca ir Omero Ašiko kontraktų, todėl jie taip pat vis dar gali kilti nuo suolo.

D.Motiejūnas tikrai turės galimybę aikštėje pasirodyti dažniau, tačiau aikštėje jis turi rungtyniauti naudingai. Lietuvis vis dar puikiai perduoda kamuolį ir žaidžia nugara, o tai yra pagrindiniai puolėjo koziriai.

Alvinas Gentry jau senokai nori žaisti greitai ir žemu penketu, tačiau jo strategiją reikės kiek pritaikyti prieš naujojo komandos vidurio puolėjo D.Cousinso. Tiesa, būdamas „Warriors“ asistentu jis neturėjo problemų savo sudėtyje turėdamas Andrew Bogutą, o Ouklando komanda vis tiek žaidė greitai ir laimėjo NBA titulą 2015-aisiais.

„Pelicans“ vis dar turi labai realias galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas, o realiausi kandidatai į aštuntąją vietą Vakaruose yra būtent jie arba „Nuggets“.

Mindaugas Kuzminskas

„Scanpix“/AP nuotr./Mindaugas Kuzminskas
„Scanpix“/AP nuotr./Mindaugas Kuzminskas

„Knicks“ puolėjas nepataikė taiklaus metimo nuo to laiko, kai Barackas Obama buvo JAV prezidentu. Prieš NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalį Kuzia nerungtyniavo trejas rungtynes iš eilės, o sugrįžęs ant parketo penktadienį žaidė vos 7 minutes ir taškų nepelnė.

Sunku pasakyti, kodėl M.Kuzminskas nesulaukia vyriausiojo trenerio Jeffo Hornaceko pasitikėjimo, o tai kol kas mįslė daugeliui Lietuvos krepšinio gerbėjų.

Atrodo, kad puolėjas apsiprato komandoje, vaizdo aikštėje tikrai negadina, o „Knicks“ laikydama lietuvį ant suolo juk vis tiek renka vieną pralaimėjimą po kito.

Itin keista, bet „Knicks“ sudėtis prieš užsidarant NBA mainų langui nepasikeitė, todėl sunku tikėtis ir didesnio vaidmens M.Kuzminskui šioje J.Hornaceko sistemoje.

Galbūt jau reiktų pripažinti, kad Kuzia iškrito iš pagrindinės „Knicks“ rotacijos, o daugiau minučių ateityje vargu, ar galima tikėtis. Iš visų keturių lietuvių M.Kuzminsko situacija pati sunkiausia, o Niujorko ekipa greičiausiai savo sezoną baigs su paskutinėmis rungtynėmis reguliariajame sezone.

Ši „Knicks“ komanda yra tikra dramos karalienė, tačiau tai pergalių neatneša. Aštuntąją vietą Rytuose sau ramiai pasiims „Pistons“ arba „Bucks“, kol Niujorke visi ir toliau kalbės apie visai su krepšiniu nesusijusius dalykus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius