Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 30

Lietuviams – nešvariausio NBA žaidėjo iššūkis: kas slepiasi už Matthew Dellavedovos?

Matthew Dellavedovai dar tik 25-eri, o jis jau tituluojamas nešvariausiu šių dienų NBA žaidėju. Tokia etiketė gerbėjų tikrai nepritraukia. Jau ir Domantui Saboniui pernai teko konfliktuoti su grubiai žaidusiu australu. Kas slepiasi už vieno nekenčiamiausių NBA krepšininkų?
Matthew Dellavedova
Matthew Dellavedova / „Scanpix“/AP nuotr.
Pakeliui į Rio | Lietuva – Australija | 18:00 | San Paulas

M.Dellavedovai atstovauja vienas gerbiamiausių NBA agentų Billas Duffy. Jo klientų sąraše buvo ir yra Yao Mingas, Steve'as Nashas, Klay'us Thompsonas ar Andrew Wigginsas, todėl M.Dellavedovos pavardė, atrodo, iškrenta iš konteksto.

Bet B.Duffy patinka ypatingi žaidėjai. O toks jo akimis yra M.Dellavedova.

„Delly keičia molį, iš kurio mes minkome ir vertiname talentus. Jis ištvermingas, energingas, drąsus ir morališkai stiprus žaidėjas. Jis tobulas darbininkas ir tobulas komandos draugas, todėl tuo užsitarnavo pagarbą, – pasakojo B.Duffy. – Matthew yra žmonių čempionas. Tikras nugalėtojas. Ir pavyzdys“.

Visas šias charakterio savybes, kurios tiesiogiai su krepšiniu mažai kuo susijusios, „Milwaukee Bucks“ įvertino ketverių metų 38,4 mln. JAV dolerių atlyginimu.

„Dar niekada taip neliūdėjau dėl komandos draugo išvykimo“, – neslėpė net LeBronas Jamesas. Jam taip pat nepatinka bičiuliui klijuojama nešvaraus žaidėjo etiketė. Klivlando Karaliaus teigimu, žmonės klaidingai įvertina M.Dellavedovos darbą ir atsidavimą aikštėje.

9 milijonai per metus – už 7,5 taško ir 4,4 rezultatyvaus perdavimo per 25 minutes Klivlande.

Bet pirmas dalykas, ko M.Dellavedova klausė agento derybų metu, buvo mikroklimatas „Bucks“ komandoje.

„Jam už pinigus svarbiau atmosfera. Tai jį motyvuoja. Aišku, mes turėjome tam tikrus finansinius tikslus. Bet jis jų nusipelnė. Labai gera matyti tokį kontraktą, nes mylime Dellavedovą“, – savo klientu didžiavosi B.Duffy.

Sunki kelionė į NBA čempionų sostą

„Scanpix“ nuotr./Andre Iguodala ir Matthew Dellavedova
„Scanpix“ nuotr./Andre Iguodala ir Matthew Dellavedova

Agentas į savo pusę M.Dellavedovą palenkė dar koledže. B.Duffy biuro patalpos buvo įsikūrusios per 20 minučių kelio automobiliu nuo Saint Mary's universiteto komandos stovyklos, todėl jau tada amerikietis daug nugirdo apie darbštųjį australą.

O išsikalbėjęs su komandos treneriu B.Duffy suprato, kad tai sandorio vertas žaidėjas. Jis jam, beje, primena Steve'ą Nashą.

„Jis toks puikus žmogus, – tikino B.Duffy. – Savo asmenybe jis man labai primena Nashą. Jie abu labai darbštūs, nuostabūs vyrukai. Dirbu jau 30 metų. Tokie žaidėjai tik teikia malonumą“.

M.Dellavedovos istorija ypatinga ir tuo, kad jis nebuvo pašauktas NBA naujokų biržoje. Delly augo mažame Australijos miestelyje, žaidė mažoje neprestižinėje mokykloje ir neturi jokių ypatingų įgūdžių.

Bet M.Dellavedovui pavyko nuo nulio įsitvirtinti „Cleveland Cavaliers“, kur jis tapo svarbia čempioniškos dalimi. O dabar jis pradeda naują savo gyvenimo etapą Milvokyje.

„Kitas žingsnis jam – gauti dar svarbesnį vaidmenį nei Klivlande. Delly pasiruošęs būti lyderiu. Milvokio komandai jis įpūs brandos ir motyvacijos jauniems žaidėjams. Ir jis darys viską, kad laimėtų“, – pasakojo agentas.

Matydamas jį įsitvirtinusį NBA B.Duffy tik dar labiau didžiuojasi.

Dievukas Australijoje

„Scanpix“ nuotr./Matthew Dellavedova
„Scanpix“ nuotr./Matthew Dellavedova

Beje, visai kaip S.Nashas Kanadoje, M.Dellavedova tapo savotišku krepšinio ambasadoriumi Australijoje. Ir jam nė nereikėjo tapti dukart NBA MVP ar nuolat dalyvauti Visų žvaigždžių rungtynėse.

Grįžtantį į gimtąjį miestą Melburną su NBA čempionų žiedu jį sutiko 2000 tūkstančiai žmonių.

M.Dellavedovos vardu netgi sukurta sportbačių linija, o Klivlande užsimezgė unikali partnerystė su Klivlando kavos kompanija.

Bet ne pinigai australui svarbiausi. M.Dellavedovos tikslas – patobulinti Australijos krepšinio mokyklą ir gimtinėje paruošti dar daugiau NBA žaidėjų.

M.Dellavedova mėgaujasi darbu su vaikais ir tikisi paskleisti kilnią žinutę Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Jį labiau už viską domina darbas su vaikais ir Australijos krepšinio tubulinimas, – pasakojo B.Duffy. – Manau, kad jis tikras rinktinės lyderis. Jo atsidavimas nacionalinei komandai yra neįtikėtinas. Jis siekia įkvėpti žmones“.

Nors M.Dellavedovos laukė atsakinga vasara – naujo NBA kontrakto pasirašymas, australas nė negalvojo neprisijungti prie Australijos rinktinės.

Todėl jis greitai pasirašė naują sutartį su „Bucks“. Vis dėlto kilo įvairių nesklandumų dėl sutarties formalumų, draudimo dokumentų, todėl M.Dellavedova nėrėsi iš kailio, negalėdamas kuo greičiau prisijungti prie olimpinės misijos.

Bet dabar Delly jau spurda australų stovykloje ir ruošiasi rungtynėms su Lietuva. Už nešvarių žaidimo elementų slypi kilni širdis ir begalinis atsidavimas komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius