Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 24

Likusios šešėlyje: 5 komandos, kurios gali nustebinti artėjantį sezoną

Artėjančio NBA sezono favoritais neabejotinai yra laikomi „Golden State Warriors“ ir „Cleveland Cavaliers“. Daugelis lygos ekspertų ir gerbėjų sutaria, kad šios dvi ekipos yra stipriausios savose konferencijose. Tačiau kurios komandos gali nustebinti? Kurie NBA klubai turi potencialo „pasispardyti“ prieš šiuos NBA gigantus? Štai penkios, kurios tikrai vertos jūsų dėmesio.
Paulas George'as
Paulas George'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

5. „Charlotte Hornets“

„Scanpix“ nuotr./Kemba Walkeris
„Scanpix“ nuotr./Kemba Walkeris

Daugelis NBA gerbėjų pamiršta, kad praėjusį sezoną ši ekipa turėjo verstis be Michaelo Kiddo-Gilchristo. Jis yra komandos gynybos ramstis bei patobulėjęs krepšininkas puolime. „Širšės“ lauks žaidėjo, sugrįžtančio 2016-2017 m. sezone, išskėstomis rankomis.

„Hornets“ nepavyko šią vasarą išlaikyti Jeremy Lino, A.Jeffersono bei Courtney Lee, tačiau jie pratęsė sutartį su svarbiausiu savo laisvuoju agentu Nicolasu Batumu.

Buvęs „Portland Trail Blazers“ krepšininkas yra vienas universaliausių lygos žaidėjų ir turėtų būti vienas svarbiausių savo ekipoje. Iš Šarlotės niekur nedingo Kemba Walkeris, sugrįžo Marvinas Williamsas, o naujos sutartys buvo pasirašytos su Roy Hibbertu, Ramonu Sessionsu ir perspektyviuoju Christianu Woodu.

4. „Detroit Pistons“

„Scanpix“/AP nuotr./Andre Drummondas ir Stansa Van Gundy
„Scanpix“/AP nuotr./Andre Drummondas ir Stansa Van Gundy

Detroito ekipos tarpsezonis nebuvo griausmingas, tačiau Stanas Van Gundy padarė tai, ką reikėjo padaryti. Jis pratęsė sutartį su Andre Drummondu.

„Pistons“ taip pat pasipildė itin nuvertintais, tačiau „iššauti“ galinčiais Ishu Smithu, Jonu Leueriu ir Bobanu Marjanovičiumi. NBA naujokų biržoje jie pasikvietė Henry Ellensoną bei Michaelą Gbinjie. Tik ateitis parodys ką sugeba šie jaunuoliai.

Praėjusį sezoną „stūmokliai“ baigė aštuntoje vietoje Rytų konferencijoje, o keliose rungtynėse tikrai sukėlė nemažai problemų NBA čempionams iš Klivlando.

Detroitas vis stiprėja, o artėjantį sezoną tikrai turėtų užimti aukštesnę vietą rytuose nei 2016-aisiais.

3. „Indiana Pacers“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as

Šią vasarą „Pacers“ turėjo vieną geriausių tarpsezonių ir pasistiprino puikiais krepšininkais. Tačiau niekas nekalba apie Indianą. Jie gavo Jeffą Teague iš „Hawks“, o iš Bruklino į ekipą atkeliavo Thaddeus Youngas. Tai puikus pastiprinimas puolime, kuris padės komandos lyderiui Paului George'ui.

Laisvųjų agentų turguje jie sumedžiojo Alą Jeffersoną, kuris galės keisti Mylesą Turnerį. „Pacers“ gavo puikų veteraną. Jis galės mokyti krepšinio paslapčių jaunąjį Indianos žaidėją.

NBA naujokų biržoje jie pasikvietė George'ą Niangą, kuris garsėja savo puolimu, todėl tai tik papildys jų arsenalą atakuojant.

Verta pridėti, kad jų sudėtyje dar yra Monta Ellisas, kuris norės puikiai rungtyniauti, po itin prasto sezono. J.Teague keis Aaronas Brooksas bei Rodney Stuckey.

Taigi, „Pacers“ yra turi ne tik simpatišką startinį penketą, tačiau ir daug patikimų krepšininkų, kurie kils nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

2. „Minnesota Timberwolves“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrew Wigginsas (deš.)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrew Wigginsas (deš.)

Minesotos komanda pagaliau turi fantastišką trenerį, nes į ekipą atvyko Tomas Thibodeau. Jis galės pradėti dirbti ir tobulinti jaunuosius talentus Karlą Anthony-Townsą, Andrew Wigginsą ir Zachą LaVine.

Tai turėtų būti labai grėsminga ekipa gynyboje. Buvęs „Bulls“ strategas iš Derricko Rose'o neturinčios komandos sugebėdavo nulipdyti vieną Rytų konferencijos favoričių, todėl tai turėtų būti dar lengvesnė užduotis.

NBA naujokų biržoje penktuoju šaukimu „vilkai“ pasirinko Krissą Dunną, todėl Ricky Rubio dienos Minesotoje gali būti suskaičiuotos.

Nieko nenustebintų, jeigu „Timberwolves“ artėjantį sezoną pasiektų atkrintamąsias varžybas. Blogiausiu atveju jie tarp aštuonių stipriausių Vakarų konferencijos komandų pateks 2018-ųjų sezone.

1. „Portland Trail Blazers“

„Scanpix“ nuotr./Daminas Lillardas
„Scanpix“ nuotr./Daminas Lillardas

„Blazers“ 2015-2016 m. nustebino net ir visko mačiusius NBA specialistus. Damianas Lillardas ir C.J. McCollumas pakylėjo Portlando ekipą net iki penktosios vietos Vakarų konferencijoje, o tarpsezoniu ji tik dar labiau sustiprėjo.

Jie nemažai sumokėjo, kad į „Blazers“ atvyktų Evanas Turneris, o komandą taip pat papildė Festuzas Ezeli. Masonas Plumlee turėtų padėti rimtą žingsnį į priekį artėjantį sezoną, o sutartis buvo pratęsta ir su Allenu Crabbe.

Vakarų konferencijoje nelengva, tačiau Portlando komanda jau įrodė, kad ten gali pasipriešinti bet kam. „Blazers“ branduolys liko, o E.Turneris pridės dar daugiau jėgos puolime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius