Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 25

Mike'as Krzyzewski apie sunkiausias užduotis: „Mums reikia priprasti prie kamuolio“

JAV krepšinio rinktinė tęsia pasiruošimą Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms ir toliau išlieka pagrindinė artėjančių varžybų favoritė. Iš NBA žvaigždžių surinkta komanda be vargo iškovojo dvi pergales prieš Argentiną ir Kiniją. Paklaustas apie didžiausią iššūkį, kuris laukia JAV rinktinės, Mike'as Krzyzewski įvardino kitokį kamuolį bei FIBA taisykles, prie kurių žaidėjams reikės laiko priprasti.
Paulas George'as ir Mike'as Krzyzewski
Paulas George'as ir Mike'as Krzyzewski / AFP/„Scanpix“ nuotr.

FIBA varžybose visuomet yra naudojamas „Molten“ firmos kamuolys. Teigiama, kad jis yra šiek tiek lygesnis ir slidesnis nei NBA naudojami „Spalding“ kamuoliai. Tačiau to padarinių, kol kas, nesimato, nes JAV antrose draugiškose rungtynėse prieš Kiniją pergalę iškovojo rezultatu 106-57.

Šią vasarą į Braziliją nusprendė nevykti Stephenas Curry, Chrisas Paulas, Blake'as Griffinas, Jamesas Hardenas, Russellas Westbrookas bei LeBronas Jamesas. Tačiau net ir be šių superžvaigždžių JAV komanda atrodo grėsmingai, o jų tikrojo pajėgumo nesužinosime iki pat olimpiados pradžios.

JAV komandai liko trejos rungtynės: Ouklande su Kinija, Čikagoje su Venezuela bei Hjustone su Nigerija. Visos šios trys rinktinės dalyvauja olimpiadoje, tačiau tai tikrai nėra aukšto kalibro varžovai, kurie sugebės patikrinti olimpiados favoritus.

„Tikiuosi, kad didelių problemų rungtynėse neturėsime niekada, – atskleidė JAV rinktinės treneris. – Nors rezultatas to ir neparodo, tačiau kiekviename mače susiduriame su nedideliais sunkumais. Labai svarbu yra susižaisti ir pažinti priprasti prie vienas kito.

Olimpinėse žaidynėse yra naudojamas kitoks kamuolys ir vadovaujamasi FIBA taisyklėmis. Matosi, kad keliems žaidėjams nėra lengva prie to prisitaikyti. Didelis iššūkis yra priprasti prie visų šių naujovių.“

Mače su Kinija JAV rinktinė su sunkumais susidūrė nebent pirmame kėlinuke sužaidus 7 minutes. Amerikiečiai prastai pataikė ir buvo priekyje 10:7, tačiau tuomet Kevinas Durantas ir Klay Thompsonas įsmeigė po tritaškį ir pranašumas padidėjo iki 9 taškų.

„Nemanau, kad yra trenerių, kuriems patinka, kai jų komandos žaidėjams nekrenta, – teigė M.Krzyzewski. – Maža dalis manęs dėl to nerimauja. Nesvarbu kokią rinktinę treniruoji, tačiau tai neramina.“

Taigi, šiuo metu tai vienintelis JAV rinktinės rūpestis. Neįkrentantys metimai. Tačiau jis pradingo vos tik K.Durantas ir K.Thompsonas „įsimėtė“.

Vieninteliai krepšininkai, kurie rungtyniavo ir 2012 m. Londono olimpiadoje yra C.Anthony ir K.Durantas. Tačiau net ir su nauja sudėtimi JAV komanda atrodo nesustabdomai.

Rio de Žaneire JAV komandos pajėgumą gali išbandyti Ispanijos, Lietuvos ar Prancūzijos rinktinės. Tačiau galima drąsiai teigti, kad JAV antroji rinktinė taps rimtesniu varžovu šiame pasirengimo cikle pirmajai komandai nei Kinija ar Nigerija.

VIDEO: JAV – Kinija: gražiausi epizodai

Komandos treneris M.Krzyzewski šiuo metu daugiausiai dirba ties gynyba, nes nori išnaudoti JAV rinktinės turimą atletiškumą, ilgas rankas bei greitį:

„Šie vyrukai yra geriausi, kuriuos kada nors treniravau. Jokia kita krepšininkų grupė taip sunkiai nedirbo gynyboje kaip šie 12 žaidėjų.“

Sekmadienio rungtynėse su Kinija lengvasis krašto puolėjas Paulas Georgas nemažai laiko gynyboje praleido dengdamas varžovų įžaidėją. JAV rinktinės strategui taip pat labai patinka DeAndre Jordano gynyba po komandos krepšiais.

JAV rinktinės „centras“ jau pačioje rungtynių pradžioje „išrašė“ savo pirmąjį dienos bloką, o kitoje aikštės pusėje greitą ataką pabaigė dėjimu.

„Treneris sakė, kad jeigu per pirmas 30 sekundžių nieko gero nenuveiksiu, tai būsiu pakeistas“, – atskleidė vidurio puolėjas. Jis rungtynes pabaigė su 12 taškų, 5 atkovotais kamuoliais ir 3 blokais vos per 17 sužaistų minučių.

„Dažniausiai prieš susitikimą daugiausiai galvojame apie savo varžovą, – pasakojo D.Jordanas. – Tačiau šiame pasirengimo cikle žaisime vos penkerias rungtynes, todėl daugiausiai laiko skiriame analizuodami ir dirbdami su savo žaidimu.“

Antradienį JAV rinktinė Ouklande dar kartą susitiks su Kinijos komanda. Tai bus pirmosios K.Duranto rungtynės „Oracle“ arenoje, kurioje namų rungtynes žaidžia jo naujoji ekipa „Golden State Warriors“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius