Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 28

Mindaugo Kuzminsko „Knicks“ ateityje susitelks į gynybos stiprinimą

Didžiąją dalį šio reguliariojo sezono „New York Knicks“ puolimas buvo po padidinamuoju stiklu. Ar jiems pavyks panaudoti trikampį puolimą? Ar jis veikia? Ką apie tai mano Philas Jacksonas? Visi šie klausimai paslėpė pagrindinę Niujorko ekipos problemą – gynybą. Mindaugo Kuzminsko klubas visus metus pagal gynybos reitingą yra sąrašo apačioje, o tai yra pagrindinė priežastis, kodėl „Knicks“ ketvirtus metus paeiliui neišvysime atkrintamosiose varžybose.
Mindaugas Kuzminskas ir Evanas Fournier
Mindaugas Kuzminskas ir Evanas Fournier / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vyriausiasis treneris Jeffas Hornacekas apie šią problemą žino jau seniai ir atskleidė, jog visi veiksmai naujokų biržoje bei laisvųjų agentų rinkoje bus sutelkti į gynybos stiprinimą.

„Manau, kad daugelis sutiks, jog mums trūksta gerai gynyboje dirbančių žaidėjų, – aiškino J.Hornacekas. – Philas su savo komanda darys viską, jog mums padėtų, nes pagalbos mums tikrai reikia.“

„Knicks“ artėjančią vasarą turės naujokų biržos šaukimą, kuris bus pirmame dešimtuke, o algų kepurėje bus apie 25 mln. JAV dolerių. Žinoma, šie pinigai bus pasiekiami tik tuo atveju, jeigu ekipa nesiūlys naujos sutarties Derrickui Rose'ui.

Įvairių šaltinių teigimu, vasarą „Knicks“ ir toliau bandys išmainyti Carmelo Anthony, o vietoje jo bus bandoma gauti geriau besiginantį krepšininką. Niujorko klubą labai domina talentingasis Joshas Jacksonas, tačiau jis turėtų būti pašauktas itin anksti.

Be pastiprinimo gynyboje J.Hornacekas tikisi, jog stipriai patobulės ir jaunieji komandos krepšininkai. Strategas už gerą darbą gynyboje gyrė ispaną Willy Hernangomezą:

„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas ir Willy Hernangomezas
„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas ir Willy Hernangomezas

„Jis leidžia mums žaisti įvairiau. Jis vikrus, todėl gali patikimai dengtis prieš varžovų užtvaras. Žinoma, dažnai Kristapą Porzingį leidžiame vidurio puolėjo pozicijoje, tačiau Willy mums suteikia daugiau variantų.“

K.Porzingis, W.Hernangomezas ir netgi Joakimas Noah šį sezoną nėra itin patikima jėga gynyboje po krepšiais. Pirmieji du ja niekuomet ir negarsėjo, o „centras“ iš Prancūzijos šiemet yra tikras nusivylimas.

„Knicks“ per likusią sezono atkarpą turėtų pagerinti savo galimybes naujokų biržoje, tačiau J.Hornacekas pripažino, kad žaidėjai nenori pralaimėti: „Gerbėjai nori aukštesnio šaukimo, tačiau krepšininkai nori iškovoti pergales.

Mes einame į aikštę ir kaunamės. Galbūt vėliau mus apdovanos karma ir gausime gerą šaukimą.“

Niujorko klubas šiuo metu užima šeštąją vietą nuo pabaigos ir dar turi galimybę kiek pagerinti savo padėtį prieš vieną stipriausių NBA naujokų biržų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius