Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 01

Nauja atsarginio ruso NBA sutartis – visai kaip Jono Valančiūno

„The Vertical“ praneša, kad Rusijos krepšininkas Timofejus Mozgovas susitarė su „Los Angeles Lakers“ dėl ketverių metų ir 64 milijonų JAV dolerių sutarties. Tokio pat dydžio kontraktą praėjusiais metais pasirašė ir Jonas Valančiūnas. Rusas bandys palikti savo žymę organizacijoje, kurioje žaidė tokie vidurio puolėjai kaip Shaquille'as O'Nealas, Kareemas Abdul-Jabbaras, Wiltas Chamberlainas bei Vlade Divacas.
Timofejus Mozgovas
Timofejus Mozgovas / „Scanpix“/AP nuotr.

Praėjusį sezoną krepšininkas iš Rusijos reguliariajame sezone rungtyniavo vidutiniškai vos po 17 minučių ir nebuvo itin svarbi „Cleveland Cavaliers“ komandos dalis. Atkrintamosiose jo vaidmuo sumažėjo dar labiau, nes jis aikštėje praleisdavo vos po šešias minutes, o dažniausiai ant parketo pasirodydavo, kai rungtynės jau būdavo laimėtos.

29-erių metų vidurio puolėjas 2015 m. buvo išmainytas į Klivlandą iš „Denver Nuggets“, o pirmame sezone per 46 rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 11 taškų ir atkovodavo 6 kamuolius.

T.Mozgovas savo NBA karjerą pradėjo „New York Knicks“ komandoje ir buvo didžiųjų mainų dalis, kurie išsiuntė Carmelo Anthony į Niujorką. Vėliau Denverio ekipa su Rusijos krepšininku pasirašė trijų metų kontraktą.

Kalbant apie „Lakers“, tai po krepšiu komanda sulauks itin rimto pastiprinimo. Praėjusį sezoną Los Andželas turėjo verstis su trim vidurio puolėjais: Roy Hibbertu, Robertu Sacre bei Tariku Blacku, tačiau nė vienas iš jų nepateisino lūkesčių.

Primename, kad prieš kelis metus NBA ir televizijos gigantai ESPN bei TNT pasirašė naują bendradarbiavimo sutartį, kuri siekė 24 mlrd. JAV dolerių. Jos dėka, šiais metais algų kepurė šoktelėjo nuo 70 iki 94 mln. JAV dolerių, todėl vasarą naujų kontraktų sumos gali ir nustebinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius