Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 13

Naujieji krepšinio metai: kada savo sezoną pradės NBA lietuviai?

Oficialus NBA interneto tinklapis atnaujino informaciją ir paskelbė oficialias datas, kada prasideda įvairių komandų treniruočių stovyklos bei pirmosios rungtynės. Domantas Sabonis į „Thunder“ treniruotes skubės anksčiausiai – rugsėjo 23-ąją, o Mindaugas Kuzminskas, Jonas Valančiūnas ir Egidijus Mockevičius komandoms prisistatys rugsėjo 26 d.
Mindaugas Kuzminskas, Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis
Mindaugas Kuzminskas, Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis / FIBA.com

NBA tinklapyje skelbiama, kad rugsėjo 23 dieną prie savo komandų ir jų trenerių gali prisijungti tų ekipų nariai, kurios rungtyniaus tarptautinėse „Global games“ rungtynėse. Tokių NBA klubų šį rudenį yra trys: „Thunder“, „Rockets“ ir „Pelicans“.

Visoms kitoms komandos leidžiama į prie savųjų komandų prisijungti rugsėjo 26-ąją, o oficialiai treniruočių stovyklos startuoja rugsėjo 27 dieną.

Anksčiausiai savo NBA ikisezonines rungtynes sužais J.Valančiūno „Raptors“. Jie pirmieji išbandys naujos sudėties NBA vicečempionų „Warriors“ pajėgumą. Tai bus vadinamosios „Canada series“ rungtynės, kuriose Toronto klubas keliaus po Kanadą ir rungtyniaus su minėtaisiais „Warriors“ bei „Nuggets“.

Įdomu tai, kad D.Sabonis „Thunder“ ekipoje debiutuos spalio 3-ąją Ispanijoje. Čia kasmetinėse „Global games“ rungtynėse lietuvis padės savo klubui kautis su Madrido „Real“. Po kelių dienų Oklahomos klubas išmėgins ir „Barcelona“ pajėgumą, o vėliau sugrįš į JAV.

Asmeninio archyvo nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Russellas Westbrookas
Asmeninio archyvo nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Russellas Westbrookas

M.Kuzminską pirmą sykį vilkintį „Knicks“ marškinėlius išvysime spalio 5 dieną Hjustone. Čia Niujorko komanda susitiks su vietos „Rockets“, o po trijų dienų išbandys ir E.Mockevičiaus „Nets“ ekipos pajėgumą.

Tiesa, mažai galimybių, kad vidurio puolėjas iš Lietuvos prasibraus į galutinį Bruklino ekipos 15-tuką, tačiau „Nets“ pirmąsias savo ikisezonines rungtynes žais spalio 6-ąją su „Pistons“ namuose.

Donatas Motiejūnas vis dar lieka be sutarties, o „Rockets“ spalio pradžioje išvyks į Kiniją, kur Šanchajuje bei Pekine rungtyniaus su Anthony Daviso „Pelicans“ klubu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius