Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 11

NBA apžvalga: 207 milijonų sutartis ir dėjimas, nubloškęs Stepheną Curry

Šiandien NBA apžvalgoje: DeMarcuso Cousinso ištikimybė „Kings“ klubui, Beno Simmonso sugrįžimas į treniruotes, Johno Wallo pergalingas metimas, septintoji „Hawks“ pergalė iš eilės, negailestingas Jameso Johnsono dėjimas ir Dwighto Howardo pokštas buvusiam kolegai.
Stephenas Curry
Stephenas Curry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

DeMarcusas Cousinsas sutiktų pratęsti sutartį su „Kings“

„Scanpix“/AP nuotr./DeMarcusas Cousinsas
„Scanpix“/AP nuotr./DeMarcusas Cousinsas

Jau keletą metų „Celtics“, „Knicks“, „Lakers“ bei daugybė kitų komandų tikisi, jog pasibaigus D.Cousinso sutarčiai jis taps neapribotuoju laisvuoju agentu ir prisijungs prie jų ekipos.

Tačiau nuolat „Kings“ rezultatais nepatenkintas D.Cousinsas niekur keliauti neketina. Pranešama, kad vidurio puolėjas sutiktų padėti parašą ant naujos sutarties, kuri gali siekti apie 207 mln. JAV dolerių.

Būtent jam būtų pasiūlytos išskirtinės sąlygos ir didžiausi įmanomi pinigai algų kepurėje, kurie tapo įmanomi naujos NBA bei lygos žaidėjų sutarties dėka. Oficialiai „Kings“ savo žvaigždei kontraktą pasiūlyti galės nuo liepos 1-osios, o dabartinė D.Cousinso sutartis baigs galioti 2018 metais.

Benas Simmonsas sugrįžo ant parketo

„Scanpix“/AP nuotr./Benas Simmonsas
„Scanpix“/AP nuotr./Benas Simmonsas

Pirmasis praėjusių metų NBA naujokų biržos šaukimas B.Simmonsas pradėjo treniruotes aikštėje. Tiesa, jam vis dar negalima varžytis su savo komandos draugais ir gauti kontakto, tačiau spėjama, jog krepšininkas debiutuoti gali dar šį sezoną.

Vyriausiasis treneris Brettas Brownas atskleidė, kad pirmoji tokia treniruotė buvo labai žemo intensyvumo, o šiuo metu krepšininkas yra 80 proc. pasveikęs.

Johnas Wallas išplėšė pergalę savo komandai

„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas
„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas

Praėjusią naktį „Wizards“ lyderis sužaidė dar vienerias puikias rungtynes, o lemiamu metimu išplėšė savo komandai pergalę (101:99). Be Dwyane'o Wade'o ir Jimmy Butlerio žaidę „Bulls“ patyrė nesėkmę, kuri jiems neleido pakilti iš devintosios vietos Rytų konferencijoje.

Tuo tarpu „Wizards“ užima šeštąją poziciją, o J.Wallas šiose rungtynėse surinko 26 taškus, atliko 14 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 6 kamuolius.

VIDEO: Johno Wallo pergalingas metimas prieš „Bulls“

„Hawks“ iškovojo septintą pergalę iš eilės

„Scanpix“ nuotr./Dennisas Schroderis
„Scanpix“ nuotr./Dennisas Schroderis

Dennisas Schroderis pelnė 19 taškų ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, Dwightas Howardas pridėjo 14 taškų ir 16 atkovotų kamuolių, o „Hawks“ 117:97 nugalėjo „Nets“.

Atlantos ekipa sparčiai kopia į viršų Rytų konferencijoje ir šiuo metu užima ketvirtąją vietą. „Hawks“ nusileidžia tik „Celtics“, „Raptors“ ir „Cavaliers“.

VIDEO: Sausio 10: „Hawks“ – „Nets“

Jamesas Johnsonas nepasigailėjo Stepheno Curry

„Scanpix“ nuotr./Jamesas Johnsonas
„Scanpix“ nuotr./Jamesas Johnsonas

„Heat“ šį sezoną jau kaunasi nebent dėl aukštesnio naujokų biržos šaukimo artėjančioje naujokų biržoje, tačiau praėjusios nakties rungtynėse prieš „Warriors“ Jamesas Johnsonas sukūrė įspūdingą epizodą.

Baigiantis antrojo kėlinuko laikui puolėjas prasiveržė į baudos aikštelę ir galingai įdėjo kamuolį iš viršaus per Stepheną Curry.

„Heat“ patyrė nesėkmę svečiuose 95:107, o J.Johnsonas rungtynes baigė su 14 taškų ir 6 rezultatyviais perdavimais.

VIDEO: Jameso Johnsono dėjimas per Stepheną Curry

Dwightas Howardas „išdūrė“ Jeremy Liną

„Scanpix“ nuotr./Dwightas Howardas
„Scanpix“ nuotr./Dwightas Howardas

Dabartinis „Hawks“ vidurio puolėjas Dwightas Howardas ir „Nets“ įžaidėjas Jeremy Linas ne vienerius metus kartu praleido „Rockets“ komandoje. Natūralu, kad pastarasis norėjo pasisveikinti su savo buvusiu kolega, tačiau „centras“ nusprendė pasišaipyti iš savo bičiulio ir nepaduoti jam rankos.

Toks krepšininko poelgis sulaukė milžiniškos „Nets“ sirgalių reakcijos, o D.Howardas tiesiog juokėsi iš savo buvusio bendraklubio.

Geriausi individualūs pasirodymai

DeMaras DeRozanas 41 (13 atk. kam.),
Jamesas Hardenas 40 (15 atk. kam., 10 rez. perd.),
Kawhi Leonardas 30 (7 atk. kam., 3 per. kam, 3 blk.),
Hassanas Whiteside'as 28 (20 atk. kam.),
Johnas Wallas 26 (14 rez. perd., 6 atk. kam.).

VIDEO: NBA Top 10: sausio 10

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius