Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 13

NBA garsenybė nustebo, kad Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis – ne rusai

Rusijoje besilankanti ir naujas krepšinio aikštes atidarinėjanti NBA garsenybė Bruce'as Bowenas pateikė keistų minčių apie Lietuvos krepšinio legendas Arvydą Sabonį ir Šarūną Marčiulionį. Triskart NBA čempionas manė, kad jiedu – ne lietuviai, o rusai.
Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis
Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Anksčiau aš Rusijos krepšinį siejau tik su Saboniu ir Marčiulioniu. Dabar apie Rusiją galiu kalbėti valandų valandas. Čia turiu daug draugų“, – „Sport-Express“ pasakojo 44 metų puolėjas.

Žurnalisto patikslintas, kad A.Sabonis ir Š.Marčiulionis – ne rusai, o lietuviai, B.Bowenas nesigėdijo sukritikuoti savęs ir JAV.

„Tai – viena JAV problemų. Sovietų Sąjunga, Lietuva, Rusija – ne visi suprantame skirtumą“, – pripažino aštuonerius metus „San Antonio Spurs“ garbę gynęs amerikietis.

Nors NBA aikštėse jis daugiau kovėsi prieš rusą Andrejų Kirilenką, didesnį įspūdį jam paliko A.Sabonis ir Š.Marčiulionis.

„Scanpix“/AP nuotr./Bruce'as Bowenas
„Scanpix“/AP nuotr./Bruce'as Bowenas

„Man jie – labiau pasižymėję žaidėjai nei Kirilenka. Ypač Šarūnas, kuris žaidė „Golden State Warriors“. Augau visai netoliese. O apie Sabonį girdėjau iš daugelio NBA žmonių, kad tai buvo unikalus žaidėjas. Net karjeros saulėlydyje jis žaidė taip įspūdingai“, – pasakojo B.Bowenas.

Dar iki šių dienų nemažai amerikiečių painioja A.Sabonio ir Š.Marčiulionio tautybę. Praeityje šios Lietuvos krepšinio legendos turėjo atstovauti Sovietų Sąjungos rinktinei ir buvo šios komandos pergalių kalviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius