-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 08

NBA griežta: Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas ateityje gali nepadėti rinktinei

Madride viešintis NBA komisaras Adas Silveris paskelbė, kad nesipriešins FIBA planams keisti Europos ir pasaulio čempionatų atrankų kalendorių, bet pabrėžė, kad žaidėjams prioritetas bus klubinis krepšinis. Tai reiškia, kad NBA nenori išleisti savo žaidėjų į rinktines, kai tarptautinio krepšinio kovos vyks sezono metu.
Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas
Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

NBA žaidžiantys lietuviai Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas rudenį, žiemą arba pavasarį negalėtų padėti nacionalinei komandai. Jei į NBA pateks Artūras Gudaitis ir Domantas Sabonis, rinktinė turėtų verstis ir be šių krepšininkų.

„Eurobasket 2015“ metu FIBA pristatė galutinę naujojo krepšinio kalendoriaus versiją. Pagal naujas varžybų organizavimo taisykles, vieną kartą vasarą per olimpinį ciklą nevyks joks didelis krepšinio čempionatas, Europos čempionatai vyks kas ketverius metus, o pasaulio pirmenybės perkeliamos į kalendorinius metus.

Tačiau didžiausias pasikeitimas – atranka į didžiuosius čempionatus, kuri vyks sezono metu per vadinamuosius rinktinių langus.

Nesusitarus FIBA ir NBA atrankos turnyrai vyks be NBA žaidėjų, nes šių nepaleis jų klubai.

Anot NBA komisaro A.Silverio, NBA gerbia FIBA sprendimą, bet pabrėžė, kad „mes negalime pertraukti savo sezono ir leisti žaidėjams išvykti viduryje sezono“.

Jis taip pat paneigė galimybę į NBA pakviesti Europos krepšinio klubą: „To nebus artimiausioje ateityje, tačiau galbūt kažkada tai ir bus įmanoma.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius