Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 29

NBA klubas su dviem lietuviais vadovybėje – geriausiai valdomų komandų viduriuke

„Denver Nuggets“ klubas, kurio vadovybėje darbuojasi lietuviai Artūras Karnišovas ir Tomas Balčėtis, pateko į geriausiai valdomų NBA komandų reitingo viduriuką.
Artūras Karnišovas „Žalgirio“ arenoje
Artūras Karnišovas „Žalgirio“ arenoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

ESPN žurnalistų komanda sureitingavo 30-ies NBA ekipų vadovybės darbą atskirai įvertindami jų savininkus, sprendimus priimančius darbuotojus ir trenerius skalėje nuo 0 iki 10.

Komandų vadovybių darbas buvo vertinamas atsižvelgiant į jų sprendimus valdant komandas, kurie turėtų įtakos rezultatams aikštėje tiek trumpalaikėje, tiek ilgalaikėje perspektyvoje.

Pagal šiuos ESPN skaičiavimus, „Denver Nuggets“ klubas su A.Karnišovu ir T.Balčėčiu klubo vadovybėje visoje lygoje užima 16-ąją vietą.

A.Karnišovas Denveryje užima generalinio direktoriaus pavaduotojo ir krepšinio operacijų viceprezidento pareigas. T.Balčėtis oficialiai įvardijamas kaip „Nuggets“ krepšinio analitikos direktorius, tačiau taip pat prisideda prie sprendimų formavimo NBA klube.

T.Balčėtis: „Denveryje tvyro puiki atmosfera, nes čia vieni kitiems nuoširdžiai patinkame. Niekas nesistengia ko nors užgožti ar gauti vienas kito darbo. Čia nesijaučia konkurencija, nes esame vienoje komandoje ir siekiame bendro tikslo.“

„Padaugėjo įvairiausių atsakomybių. Kai pradėjau dirbti „Nuggets“, pagrindinė mano užduotis buvo krepšinio analitika. Bet ketvirtąjį sezoną darau viską po truputį: „skautingą“, padedu „Nuggets“ teisininkui su algų kepurės reikalais, važinėju į koledžų rungtynes. Dabar darau viską po truputį, – interviu 24sek pasakojo T.Balčėtis. – Tarkim, su Artūru ir klubo generaliniu direktoriumi Timu Connelly kalbamės apie įvairiausius komandos dalykus, mainus. Aš tik neskambinu kitoms komandoms derėtis dėl mainų, nes tą daro Timas ir Artūras. Bet kitur prisidedu visur. Timas su Artūru yra puikūs vadovai, nes jie praplečia karjeros perspektyvas.

Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Balčėtis ir Rasa Žukaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Tomas Balčėtis ir Rasa Žukaitė

Man pasisekė, kad Timas ir Artūras yra labai protingi ir laisvę suteikiantys žmonės. Jei ką nors padarai, jie nepasakys, kad tai jie padarė. Jie vis tiek priskiria nuopelnus. Manau, kad dėl to Denveryje tvyro puiki atmosfera, nes čia vieni kitiems nuoširdžiai patinkame. Niekas nesistengia ko nors užgožti ar gauti vienas kito darbo. Čia nesijaučia konkurencija, nes esame vienoje komandoje ir siekiame bendro tikslo. Bandome vienas kitą vis ko nors išmokyti, ko, galbūt, kažkas nežino.“

Keturių Lietuvos krepšininkų klubai reitinge išsidėstė taip: Jono Valančiūno „Toronto Raptors“ – aštunti, Domanto Sabonio „Oklahoma City Thunder“ – dešimti, Donato Motiejūno „New Orleans Pelicans“ – 25-i, Mindaugo Kuzminsko „New York Knicks“ – 30-imti.

Geriausiai sustyguota, anot ESPN, „San Antonio Spurs“ komanda. „Golden State Warriors“ reitinge antri, „Boston Celtics“, kuriame tarptautiniu skautu dirba Benas Matkevičius – treti, „Houston Rockets“ – ketvirti, „Miami Heat“ – penkti, „Cleveland Cavaliers“ – šešti, „Dallas Mavericks“ – septinti.

Beje, Dalase tarptautinių skautų direktoriumi jau šeštus metus dirba lietuvis Alvydas Pazdrazdis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius