-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 21

Nervingose Domanto Sabonio rungtynėse Stephenas Curry ir Russellas Westbrookas vos nesusimušė

Kevinas Durantas dėl traumos nežaidė Oklahomoje, bet nuo atsarginių suolo sugėrė kritiškas „Oklahoma City Thunder“ sirgalių replikas, o vėliau aikštėje vos neišvydo Stepheno Curry ir Russello Westbrooko muštynių. Dar vieną emocingą principinį mūšį vėl – ketvirtą kartą šį sezoną, laimėjo „Golden State Warriors“ 111:95 (25:22, 34:17, 33:27, 19:29).
Stepheno Curry ir Russellas Westbrookas
Stepheno Curry ir Russellas Westbrookas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ namuose palūžo prieš „Warriors“ 95:111.
  • „Warriors“ šį sezoną skriaudžia „Thunder“ vid. 20 taškų skirtumu.
  • R.Westbrookas ir S.Curry dalyvavo susistumdyme, kuris per plauką nevirto muštynėmis.
  • D.Sabonis pelnė 4 taškus.

Antrojo kėlinio pabaigoje dėl ginčo kamuolio stojus kovoti Tajui Gibsonui ir Andre Iguodalai, atsarginis „Thunder“ įžaidėjas Semajas Christonas stumtelėjo Stepheną Curry. NBA žvaigždė lengvai rankomis bandė atsistumti varžovą ir iš niekur lyg žiežirbos įpliekstas įvyko konfliktas.

Per centimetrą nuo įvykių buvo Russellas Westbrookas, kuris lyg koks buldogas kibo į atlapus S.Curry. Prasidėjo rimtas apsistumdymas, o peštukus nuo smūgių spėjo išskirti komandos draugai ir teisėjai.

„OKC! OKC!“ – šaukė 18 tūkstančių „Chesapeake Energy“ arenoje susirinkusių aistruolių.

Išsklaidžius didžiulį būrį besistumdžiusių žaidėjų, teisėjas išrašė po techninę pražangą R.Westbrookui, S.Curry, S.Christonui ir taip pat aktyviai konflikte dalyvavusiam Draymondui Greenui.

VIDEO: S.Curry ir R.Westbrooko apsistumdymas

„Nieko negalvojau. Tiesiog gyniau komandos draugą, – nedaugžodžiavo R.Westbrookas. – Curry bandė pastumti Semają ir aš tiesiog atsistojau tarp jų. Viskas. Jeigu kas nors atakuoja mano komandos draugą, aš ten būsiu.“

R.Westbrookas: „Nieko negalvojau. Tiesiog gyniau komandos draugą.“

„Stephą pastūmė, jis stūmė atgal ir prašom, – konfliktą pakomentavo Draymondas Greeenas. – Jei atvirai, žinojau, kad kas nors bus. Nieko tyčia nedariau, bet žinojau. Tai nebuvo labai netikėta.“

„Tiesiog bandžiau užsiimti geresnę poziciją ir asistoti tarp Westbrooko ir... Kokia to vyruko pavardė? – šyptelėjo S.Curry. – Jis mane bandė pastumti. Iš pradžių nereagavau, bet jis vėl darė tą patį. Iš esmės, viskas kilo dėl nieko. Bet buvo pakankamai smagu.“

Atslūgus emocijoms „Warriors“ toliau dominavo buvusioje Kevino Duranto tvirtovėje.

NBA vicečempionai atitrūko antrajame kėlinyje, kurį laimėjo 17 taškų skirtumu. Prieš pat pertrauką S.Curry „Thunder“ skriaudė tritaškiu su sirena 59:39.

Beje, pirmajame kėlinyje S.Curry pirmą kartą šį sezoną atliko dėjimą. Po epizodo gynėjas smaginosi Oklahomoje keistais šokio judesiais, o „Warriors“ atsarginių suolas neslėpė susižavėjimo, taip tik dar labiau suerzindamas įniršusius šeimininkų sirgalius.

VIDEO: Pirmas S.Curry dėjimas šį sezoną

Po pertraukos „Thunder“ dar buvo priartėję 12 taškų skirtumu, bet „Warriors“ trečiojo kėlinio viduryje vėl atitrūko 78:55. Vienu metu komandas skyrė 27 taškai.

„Warriors“ riešutas neįkandamas „Thunder“ net ir žaidžiant be Kevino Duranto. Ouklando krepšininkai šį sezoną prieš Oklahomos klubą laimėjo visas keturias dvikovas ir pasiekė penktą pergalę paeiliui. Beje, „Thunder“ ekipą „Warriors“ skriaudė vidutiniškai 20 taškų skirtumu.

Į gerklę S.Curry įsikabinusiam R.Westbrookui buvo ko pykti. Praėjusioje akistatoje pelnęs 47 taškus, šįkart „Thunder“ lyderis įmetė tik 15 ir pataikė vos 4 metimus iš 16.

Gynėjas užsidirbo 15 techninę pražangą. Jei gaus dar bent vieną, bus suspenduotas vienerioms rungtynėms.

Šiame aistrų katile D.Sabonis išniro su 4 taškais (2/3 dvit., 0/1 trit.), 4 atkovotais kamuoliais, 1 klaida ir 1 pražanga per 12 minučių. Jam būnant aikštėje, „Thunder“ pelnė 7 taškais daugiau nei varžovai. Tai buvo trečias geriausias +/- rodiklis komandoje.

„Thunder“: V.Oladipo 17, R.Westbrookas (4/16 met., 8 atk. kam., 7 rez. perd.) ir E.Kanteris (10 atk. kam.) po 15, S.Christonas ir T.Gibsonas po 10.

„Warriors“: K.Thompsonas 34 (7/15 trit.), S.Curry 23 (7/12 trit.), J.McGee 10.

VIDEO: Nervinga „Thunder“ ir „Warriors“ dvikova

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius