2017 01 16

Nesėkminga D.Motiejūno viešnagė Indianoje: nulis taškų, trauma lyderiui ir pralaimėjimas

Donatas Motiejūnas pirmą kartą šį sezoną liko nepelnęs nė taško, o jo atstovaujama „New Orleans Pelicans“ (16-26) patyrė pralaimėjimą „Indiana Pacers“ (21-19) 95:98 (18:32, 34:22, 18:22, 25:22). Lietuvis per pastarąsias ketverias rungtynes iš viso pelnė tik 6 taškus.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynes „Pelicans“ komanda pradėjo darydama labai daug klaidų, o jas puikiai išnaudoję „Pacers“ krepšininkai po pirmojo kėlinuko jau turėjo 14 taškų persvarą. Tuomet aikštėje pasirodė D.Motiejūnas, kuris sunkiai spėjo gynyboje bei sunkiai kovėsi su veteranu Alu Jeffersonu.

Lietuvis keliose atakose leido savo varžovui pelnyti taškus, tačiau vieną sykį sugebėjo „centrą“ pergudrauti ir išprovokavo pražangą puolime. Tiesa, po D-Mo klaidos gynyboje buvo pelnytas, ko gero, gražiausias nakties dėjimas, kurį realizavo Thaddeus Youngas.

Į didžiąją pertrauką D-Mo keliavo sužaidęs 5 minutes, prametęs vieną metimą iš toli, atlikęs 1 rezultatyvų perdavimą ir perėmęs vieną kamuolį. „Pelicans“ sugebėjo laimėti atkarpą 16:2 ir po 24 minučių žaidimo atsilikti tik dviem taškais (52:54). Daugiausiai prie to prisidėjo puikus pataikymas iš toli (8/13).

Antra rungtynių pusė prasidėjo apylyge dvikova, kurią nutraukė skaudus A.Daviso kritimas ant parketo. Krepšininkas po šio smūgio patraukė į rūbinę, o „Pelicans“ pralaimėjo atkarpą 0:10 ir atidavė iniciatyvą aikštės šeimininkams.

Ketvirtame kėlinuke „Pelicans“ pavijo varžovus, o D.Motiejūnas pasirodė aikštėje dar kelioms minutėms. Per jas lietuvis gavo bloką, gynyboje rungtyniavo ne itin užtikrintai, tačiau blokavo vieną varžovo metimą.

Rungtynių pabaiga susiklostė itin dramatiškai. „Pacers“ vieną po kito prametė baudų metimus, tačiau „Pelicans“ krepšininkai vis nesugebėjo išlyginti rezultato. Galų gale šeimininkai iškovojo pergalę, po netaiklaus T.Evanso šūvio paskutinę sekundę.

Iš viso šiose rungtynėse D.Motiejūnas per 8 žaidimo minutes prametė abu savo mestus metimus (0/1 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, perėmė 1 kamuolį ir blokavo 1 varžovo metimą.

Rezultatyviausiu krepšininku „Pelicans“ gretose taip ir liko A.Davisas, kuris pelnė 16 taškų, tačiau jį puikiai pakeitė T.Jonesas, kuris pelnė 15. Tuo tarpu „Pacers“ į priekį vedė Paulas George'as, kuris sumetė 19 taškų, tačiau pataikė vos 6 metimus iš 17.

„Pelicans“: A.Davisas 16, T.Jonesas (8 atk. kam.) ir E.Moore'as po 15, T.Evansas 12, J.Holiday 11.

„Pacers“: P.George'as 19 (6/17 met.), M.Turneris 18 (12 atk. kam.), J.Teague'as 16 (10 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius