-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 12 03 /06:21

Paini Donato Motiejūno sutartis su „Nets“ – 37 milijonai JAV dolerių

Donatas Motiejūnas pasirašė sutartį su „Brooklyn Nets“, o „Houston Rockets“ turi tris dienas pasiūlyti lietuviui tokias pačias sąlygas. Priešingu atveju, D-Mo pirmadienį oficialiai taps Bruklino komandos nariu. Skelbiama, kad susitarta dėl ketverių metų 37 milijonų JAV dolerių sutarties, kurioje numatyta daugybė aplinkybių.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas

Du pirmieji šio sandorio metai bus garantuoti, nes D.Motiejūnas anksčiau jau atmetė „Rockets“ pasiūlymą, kurio vertė siekė apie 7-8 milijonus per metus, bet po kiekvieno sezono Hjustono ekipa tada būtų pasilikusi teisę spręsti lietuvio ateitį komandoje.

Dabar tokią galimybę „Nets“ pasilieka po dviejų sezonų. Tiesa, sutartyje numatyta daug saugiklių dėl D.Motiejūno nugaros, kuri kėlė daugiausiai problemų lietuviui siekiant pasirašyti naują kontraktą.

Pavyzdžiui, iki sausio 10-osios klubas įsipareigoja sumokėti D-Mo 5 milijonus JAV dolerių ir jei viskas bus gerai, D.Motiejūnas likusią sezono dalį gaus dar 3,5 milijono.

Taip pat 2016-2017 metų sezono pabaigoje klubas galės nuspręsti, ką su Donatu daryti 2017-2018 metų sezoną.

Iki kovo 1-osios „Nets“ (arba „Rockets“) turės nuspręsti, ar įsipareigoti lietuviui dar ir 2017-2018 metų sezonui, garantuojant aukštaūgiui 9 milijonus JAV dolerių.

2018-ųjų ir 2019-ųjų vasarą „Nets“ galės nutraukti sutartį ir nesumokėję D.Motiejūnui kompensacijos pasakyti „sudie“. Tiesa, kiekvieną vasarą dėl ateities NBA komandos turės apsispręsti iki liepos 7-osios.

Ar pateikti D-Mo analogišką pasiūlymą ir pasilikti žaidėją Hjustone, „Rockets“ turės nuspręsti iki pirmadienio 23 val. 59 min.

„Rockets“ generalinis vadybininkas Darylas Morey Hjustono žiniasklaidai teigė, kad klubas norėtų susigrąžinti lietuvį ir rimtai svarstys galimybę permušti „Nets“ pasiūlymą.

D.Motiejūnas Brukline jau praėjo medicininę patikrą, o „Nets“ vadovai yra patenkinti lietuvio nugaros būkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius