Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 18

Pasigrožėkite: 5 geriausi NBA dėjimų konkursai per visą istoriją

Šeštadienį NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginius vainikuos 34-asis dėjimų konkursas lygos istorijoje. Praėjusiais metais matėme tokių skrydžių, kurie atėmė žadą, tačiau ar tai buvo šou, kuris patenka tarp įspūdingiausių? Pateikiame 5 geriausius NBA dėjimų konkursus, kuriais galima dar kartą pasimėgauti laukiant 2017-ųjų renginio.
Zachas Lavine'as, Michaelas Jordanas ir Vince'as Carteris
Zachas LaVine'as, Michaelas Jordanas ir Vince'as Carteris / 15min nuotr.

5. Pirmasis Michaelo Jordano bandymas dėjimų konkurse (1985 m.)

„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas

„Ant popieriaus“ 1985 metų NBA dėjimų konkursas buvo vienas geriausių istorijoje. Jame dalyvavo M.Jordanas, D.Wilkinsas, T.Stansbury, J.Ervingas, L.Nance'as bei C.Drexleris.

Šiame turnyre M.Jordanas pirmą kartą atliko savo žymųjį dėjimą nuo baudų metimo linijos, tačiau galų gale pirmamečiui iš „Bulls“ šiek tiek pritrūko kovoje su jau patyrusiu D.Wilkinsu.

MJ dėjimai finale buvo gražūs, tačiau šiek tiek trūko sprogstamosios energijos bei originalumo, todėl trofėjų laimėjo geriau pasirodęs D.Wilkinsas.

VIDEO: 1985 metų dėjimų konkursas

4. Jasono Richardsono šou Atlantoje (2003 m.)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jasonas Richardsonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jasonas Richardsonas

2003 metų NBA dėjimų konkursas yra dažnai pamirštamas, tačiau tai vienas geriausių šou istorijoje. Jame dalyvavo nugalėtojo titulą ginantis J.Richardsonas, 2001-ųjų čempionas Desmondas Masonas, dar naujoku buvęs Amar'e Stoudamire'as bei „Nets“ puolėjas Richardas Jeffersonas.

Kaip ir daugelyje geriausių dėjimų konkursų, taip ir šiame ore tvyravo „elektra“, o finale sulaukėme įspūdingo mūšio tarp J.Richardsono bei D.Masono.

Paskutiniame etape pastarasis pademonstravo 50 taškų vertą dėjimą pro kojas, todėl J-Richui lemiamu bandymu reikėjo surinkti 49 taškus arba daugiau, norint laimėti šį konkursą.

„Po Desmondo dėjimo galvojau, kad pralaimėjau, – oficialiai NBA svetainei pasakojo J.Richardsonas. – Tačiau Gilbertas Arenasas man patarė atlikti dėjimą pro kojas iš už galinės linijos. Aš pabandžiau, man pavyko, o žiūrovai ėjo iš proto. Tuomet ir supratau, jog laimėjau.“

2003 metų dėjimų konkursas buvo įspūdingas. Tiesiog po 2000 metų Vince'o Carterio skrydžių daugeliui buvo sunku pasiekti užkeltą kartelę.

VIDEO: 2003 metų NBA dėjimų konkursas

3. Legendinė Michaelo Jordano ir Dominique Wilkinso dvikova (1988 m.)

„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Jordanas

1988-aisiais M.Jordanas ir D.Wilkinsas jau buvo laimėję po vieną dėjimų konkursą, todėl daugelis žiūrovų laukė dar vienos įspūdingos šių žaidėjų akistatos finale.

Žinoma, renginyje dar turėjome C.Drexlerį bei 1986 metų čempioną Spudą Webbą, tačiau MJ ir D.Wilkinsas pirmuose etapuose neturėjo sau lygių.

Fenomenalūs dėjimai finale, o viską nulėmė žymusis M.Jordano skrydis nuo baudų metimo linijos. Gynėjui lemiamu dėjimu reikėjo surinkti 49 taškus, o tai jam ir pavyko padaryti.

Daugelis iki šiol mano, jog šiame konkurse turėjo laimėti D.Wilkinsas, o tai yra pripažinęs net ir pats MJ.

„Tu tikriausiai turėjai laimėti, – kartą D.Wilkinsui pasakė M.Jordanas. – Aš ir tu tai žinome. Tačiau turnyras vyko Čikagoje ir nieko čia nepadarysi.“

VIDEO: Gražiausi 1988 metų dėjimo konkurso epizodai

2. Prikeltas iš pelenų: Zachas LaVine'as prieš Aaroną Gordoną (2016 m.)

„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as
„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as

Vos praėjusiais metais įvykusi Z.LaVine'o ir A.Gordono akistata dėjimų konkurso finale buvo, ko gero, geriausia dviejų žaidėjų kova dėl nugalėtojo titulo. Žinoma, galima ilgai diskutuoti apie šį duetą bei M.Jordano ir D.Wilkinso kovas devintajame dešimtmetyje, tačiau 2016-aisiais dėjimai buvo tokie, kokių nematė niekas.

Tai buvo atgaiva po daugelio metų pakankamai nuvylusių dėjimų konkursų ir galbūt dėl to jis yra taip aukštai šiame sąraše.

Tačiau niekas negali paneigti, kad žadą atėmė beveik kiekvienas Z.LaVine'o ir A.Gordono skrydis link krepšio, o pastarojo dėjimas atsisėdus ore ir prakišant kamuolį pro kojas, ko gero, yra vienas geriausių istorijoje.

Būtent A.Gordonui ir turėjo atitekti nugalėtojo karūna, tačiau konkursą laimėjo Z.LaVine'as, o šiemet revanšo mes jau nepamatysime. Gynėjas atsisakė dalyvauti trečią kartą iš eilės, o vėliau patyrė traumą, kuri baigė jo sezoną.

Šis konkursas turi ir nuostabų šiuolaikinį pliusą – jį galime pasižiūrėti aukštos raiškos formatu.

VIDEO: Zacho LaVine ir Aarono Gordono mūšis 2016 metų NBA dėjimų konkurse

1. Magiškiausia naktis dėjimų konkurso istorijoje (2000 m.)

Getty Images nuotr./Vince'as Carteris
Getty Images nuotr./Vince'as Carteris

Net nėra abejonių, kad 2000 metais įvykęs NBA dėjimų konkursas yra pats geriausias iš visų. Gal ir neoriginali mintis, tačiau sunku įsivaizduoti bet kokį kitą konkursą, užimantį pačią sąrašo viršūnę.

Atmosfera, Vince'o Carterio pasitikėjimas savimi, atletiškumas, originalumas, sprogstamoji energija ir puikūs varžovai pavertė tai geriausiu renginiu jo istorijoje.

2000-aisiais dėl nugalėtojo titulo varžėsi V.Carteris, Steve'as Francisas, Tracy McGrady, Ricky Davisas, Jerry Stackhouse'as bei Larry Hughesas.

Įdomu tai, kad V.Carteris prieš turnyrą nebuvo nieko suplanavęs ir dėjimus galvojo tiesiog vietoje, o jie viršijo visų NBA gerbėjų lūkesčius. Suktukai, aukšti skrydžiai prasimetant kamuolį pro kojas bei legendinis dėjimas sukišant ranką į krepšį iki alkūnės.

„Stengiausi nustebinti publiką, – prisiminė V.Carteris. – Visada svajojau dalyvauti dėjimų konkurse, todėl džiaugiuosi, kad galėjau pasauliui parodyti savo talentą.“

VIDEO: 2000 metų NBA dėjimų konkursas

2017

„Scanpix“/AP nuotr./Aaronas Gordonas
„Scanpix“/AP nuotr./Aaronas Gordonas

Šiemet NBA dėjimų konkurse neišvysime Z.LaVine'o ir A.Gordono revanšo, tačiau sudėtis tikrai nėra prasta:

  • Aaronas Gordonas, „Magic“;
  • DeAndre Jordanas, „Clippers“;
  • Glennas Robinsonas III, „Pacers“;
  • Derrickas Jonesas jaunesnysis, „Suns“.

Prognozė: Nėra abejonių, kad šio turnyro favoritu yra laikomas A.Gordonas. Jo dėjimai per praėjusių metų pasirodymą buvo patys geriausi, todėl metas iškovoti jau užtarnautą trofėjų.

„Tamsiuoju arkliuku“ šiame turnyre taps D.Jonesas. Prognozuočiau jam netgi vietą finale, nors tai krepšininkas, kuris oficialiose rungtynėse sužaidė vos 24 minutes ir į krepšį įdėjo vos kelis kartus. Tai itin įspūdingą šuolį turintis krepšininkas, kuris savo gebėjimus demonstruoja nebent Plėtojimosi lygoje.

Tačiau talento nepaslėpsi, o jis turėtų spindėti visu gražumu jau šiąnakt.

NBA šeštadienio renginiai prasidės apie 3 valandą Lietuvos laiku, o dėjimai turėtų prasidėti apie 4:30.

Jeigu neturite laiko žiūrėti visų dėjimų konkursų iš eilės, tai kviečiame visus juos „perbėgti“ vos per 30 minučių.

VIDEO: Gražiausios dėjimų konkursų akimirkos 1984-2016 m.
VIDEO: 2017 metų dėjimų konkurso dalyvių pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius