Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 05

Paskutinėmis Donato Motiejūno laukimo valandomis – signalai iš Hjustono

Kai „Brooklyn Nets“ susitarė su Donatu Motiejūnu dėl ketverių metų 37 milijonų JAV dolerių sutarties, iki pat vidurnakčio delsė, kol išsiuntė elektroninį laišką „Houston Rockets“ komandai. Nuo tos akimirkos, kai laiškas pasiekė „Rockets“ elektroninio pašto dėžutę, pradėjo tiksėti 72 valandos, per kurias Hjustono klubas dar gali susigrąžinti lietuvį į komandą. Laikas baigia ištiksėti – prasideda paskutinė para.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Taigi, pagal NBA taisykles, D.Motiejūno likimas paaiškės iki pirmadienio vidurnakčio 23:59 JAV laiku, arba iki 6:59 antradienio ryto Lietuvos laiku.

Dėl NBA taisyklių jau aišku, kad nuo antradienio D.Motiejūnas galės prisijungti bent prie vienos iš dviejų komandų – tai bus „Nets“ arba „Rockets“. Taip pat aišku, kad 37 milijonų JAV dolerių sutartis nesikeis – norėdama išlaikyti puolėją, Hjustono komanda turės pasiūlyti analogišką kontraktą.

Bet ar „Rockets“ tam ryšis – klaustukas. Vis dėlto netrūksta signalų, kad D.Motiejūno ir „Nets“ sąjunga gali neįvykti.

Logiškas karjeros tęsinys

„Kadangi sutartis paranki – ir dėl finansinių sąlygų, ir dėl saugiklių dėl trukmės, Hjustonas rodo didžiulį susidomėjimą permušti Bruklino pasiūlymą ir susigrąžinti jį į komandą“, – rašo „The Vertical“.

D.Motiejūnas: „Viskas užsitęsė per ilgai. Bet aš laimingas. Nugaros testai išsklaidė visas abejones. Man patiko, kad „Nets“ parodė pasitikėjimą manimi. Bet būsiu laimingas ir jeigu liksiu Hjustone“.​

Įtakingam NBA šaltiniui antrino ir ESPN garsenybė Marcas Steinas: „Likus 28 valandoms iki lemiamo sprendimo, Bruklinas baiminasi, kad Hjustonas permuš pasiūlymą. Bet dar palaukime.“

Tie saugikliai – galimybė nutraukti bendradarbiavimą su D.Motiejūnu jau po dviejų sezonų arba net iki 2017-ųjų kovo 1-osios apsispręsti, ar lietuvis bus reikalingas komandai 2017-2018 metų sezonui. Galimybė nutraukti ketverių metų sutartį galios ir po trečiojo sezono.

Taigi, toks lankstumas ir finansinis aspektas turėtų būti priimtinas „Rockets“. Ši sutartis pernelyg nesiskiria nuo Donatui siūlytų Hjustono sąlygų. Pirminis pagerintas pasiūlymas siekė 8 milijonų atlygį per metus. Pagal „Nets“ sutartį, kontraktas kasmet mažės nuo 9,5 milijono per metus.

O „Nets“ vadovai baiminasi ne be reikalo, kadangi vasarą taip nepavyko įsigyti bent dviejų žaidėjų – kitos komandos permušė pasiūlymus Tyleriui Johnsonui ir Allenui Crabbe'ui.

Delsimas užminė mįslę

„Scanpix“/AP nuotr./Darylas Morey ir Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Darylas Morey ir Jamesas Hardenas

Kita vertus, „Rockets“ neprivalo laukti visų 72 valandų, o tai stebina kai kuriuos NBA apžvalgininkus. Anot jų, jeigu Hjustonas norėtų išlaikyti D.Motiejūną, galbūt jau būtų permušęs pasiūlymą.

Be to, Hjustone dirbantis ESPN žurnalistas Calvinas Watkinsas pranešė, kad „Rockets“ labiau nerimauja ne dėl dabartinės Donato būklės, o dėl jo sveikatos maždaug po dvejų metų. Nors aukštaūgis sėkmingai praėjo visus sveikatos testus Brukline, „Rockets“ klubas baiminasi, kaip krūvius atlaikys lietuvio nugara. Vis dėlto D.Motiejūno sutartyje sudėti saugikliai leistų „Rockets“ lanksčiai reaguoti ir priimti klubui parankų sprendimą ateityje.

Taigi, realiau, kad „Rockets“ stabdo 2017-ųjų vasaros planas.

D.Morey: „Prieš priimdamas sprendimą turiu pasikalbėti su klubo savininku. Bet esame laimingi, kad situacija pagaliau išsispręs“.

Jeigu „Rockets“ išlaikys D-Mo, šį sezoną nebegalės jo iškeisti, o be žaidėjo sutikimo to negalėtų daryti net visus metus. Tuo tarpu D.Motiejūno atlyginimas kiek suvaržys „Rockets“ piniginę, jei klubas vasarą norės sustiprinti sudėtį pasirašydamas sutartis su laisvaisiais agentais.

Beje, „Rockets“ delsimas dėl Donato ateities Hjustone ir bandymas jį iškeisti praėjusio sezono viduryje leido ESPN padaryti išvadą, kad lietuvis tęs karjerą Brukline. Bet žinant nenuspėjamąjį „Rockets“ direktorių Darylą Morey, prognozuoti jo sprendimus labai sudėtinga.

Tačiau laukimas greitai baigsis. Tiksi paskutinės valandos, kurios pagaliau sugrąžins D.Motiejūną į aikštę. Beliko atsakyti į klausimą, su kuria apranga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius