Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 28

Permainos Brukline – šansas prie NBA slenksčio laukiančiam lietuviui

Lietuvoje mažai kam rūpi, kas vyksta prasčiausioje NBA komandoje „Brooklyn Nets“. Su 9 pergalėmis ir 49 pralaimėjimais turnyro lentelės dugne „dreifuojantis“ NBA klubas atliko porą smulkių mainų ir atleido Luisą Scolą. Krepšinio sirgaliams Lietuvoje tai – nieko reikšmingo, tačiau įtempęs ausis situaciją Brukline seka prie NBA slenksčio lūkuriuojantis tautietis.
Egidijus Mockevičius
Egidijus Mockevičius / „Twitter“ nuotr.

24 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas praėjusią vasarą nebuvo pašauktas NBA naujokų biržoje, bet sudarė su „Nets“ pusiau garantuotą vienerių metų 100 tūkst. JAV dolerių sutartį.

Sausio 5-ąją jis tapo garantuotu – tai reiškia, kad E.Mockevičius Brukline liks iki sezono pabaigos. Tik skirtumas tas, kad Bruklinas turi ne tik NBA komandą. Toje pačioje arenoje kaip ir „Nets“ rungtyniauja „Long Island Nets“ – Plėtojimosi lygos ekipa.

Būtent iš jos E.Mockevičius bando patekti į pagrindinę „Nets“ sudėtį, kurioje galėtų debiutuoti stipriausioje pasaulio lygoje.

Lietuvos krepšininkui durys į NBA gali atsiverti po permainų Brukline. „Centras“ turėjo gerai sutikti žinią, kad „Nets“ išmainė aukštaūgį Chrisą McCulloughą ir metiką Bojaną Bogdanovičių „Washington Wizards“, iš kurių pasiėmė atakuojantį gynėją Marcusą Thorntoną bei puolėją Andrew Nicholsoną.

Ch.McCulloughas buvo ne tik E.Mockevičiaus konkurentas NBA klubo sudėtyje, bet ir toje pačioje „Long Island Nets“ komandoje, kurioje susirinkdavo lietuviui brangias minutes.

Tik žaisdamas ir demonstruodamas tai, ko iš jo prašė „Brooklyn Nets“ vadovai – kietos gynybos ir atkovotų kamuolių, E.Mockevičius galėjo tikėtis šanso.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Brookas Lopezas

Pirmadienio vakarą „Brooklyn Nets“ atleido Luisą Scolą, skatindami 36-erių argentinietį pasirašyti sutartį su komanda, kuri pretenduoja į atkrintamąsias varžybas. NBA klubas atlaisvino beveik 13 minučių komandos rotacijoje, kurias gaudavo L.Scola.

Be A.Nicholsono, Bruklino priekinę liniją dar sudaro sunkusis krašto puolėjas Trevoras Bookeris (26 min., 10,3 tšk., 8,6 atk. kam.) ir vidurio puolėjai Justinas Hamiltonas (19,5 min., 6,8 tšk., 4,5 atk. kam.) bei Brookas Lopezas (29,6 min., 20,5 tšk., 5,1 atk. kam.).

„Nets“ turi tendenciją „nuimti“ nuo sezono pabaigos B.Lopezą. Pavyzdžiui, kad ryškiausia Bruklino komandos žvaigždė nepatirtų traumos. B.Lopezas yra nuolat mainomas „Nets“ žaidėjas, tačiau Bruklino klubas niekaip neranda jam vertingų mainų. Traumuotas, be abejo, B.Lopezas būtų visai neišmainomas.

Be to, „Nets“ gali užbaigti B.Lopezo sezoną ir todėl, kad daugiau gautų pasireikšti epizodiniai žaidėjai. O tai reiškia šansą E.Mockevičiui.

„Nets“ iki NBA reguliariojo sezono finišo liko 24 rungtynės. Kiekvienerios rungtynės yra tarsi paskutinė proga duoti pasireikšti E.Mockevičiui. Lietuvis nenorėtų ir antrą sezoną žaisti Plėtojimosi lygoje, todėl tai gali būti situacija „arba dabar, arba niekada“. Ji turėtų būti aktuali Bruklino ekipos vadovams, jei jie nenorėjo išmesti 100 tūkst. dolerių už Plėtojimosi lygos žaidėją, kur paprastai atlyginimai neviršija 40 tūkstančių.

E.Mockevičius sausio pradžioje po išnarinto peties traumos sugrįžo į aikštę ir po truputį įsibėgėjo. Savo potencialą „centras“ pademonstravo dvikovoje su „Grand Rapids Drive“ ekipa – pelnė 13 taškų, atkovojo net 18 kamuolių (8 puolime) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

VIDEO: Egidijaus Mockevičiaus puikus pasirodymas

Toks bilsmas į NBA duris galėtų būti išgirstas. Aišku, taip belstis reikėtų stabiliai, o E.Mockevičius šį sezoną Plėtojimosi lygoje vid. per 21 minutę pelno 8,2 taško, atkovoja 7,7 kamuolio ir blokuoja 0,8 metimo.

Bet pastaruoju metu demonstruojamas solidus E.Mockevičiaus žaidimas artimiausiomis savaitėmis gali leisti į NBA metraštį įrašyti penkto lietuvio pavardę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius