-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 15

Perspektyviausias lietuvis NCAA: „Noriu būti geriausias kovotojas dėl kamuolių Amerikoje“

205 centimetrų ir 118 kilogramų sveriantis Rokas Gustys atrodo kaip žaidėjas, kuris jau yra pasiruošęs praverti NBA duris, tačiau krepšininkas iš Lietuvos tikina, kad dar keletą metų rungtyniaus „Hofstra“ universitete. Puolėjas turi galimybę paduoti paraišką rungtyniauti stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje ir artėjančia vasarą, tačiau ketina padėti savo dabartinei ekipai, kuri prarado svarbiausius savo žaidėjus.
Rokas Gustys
Rokas Gustys / gohofstra.com nuotr.
Temos: 2 Rokas NCAA

R.Gustys praėjusį sezoną vidutiniškai rinko po 13,5 taško ir atkovojo po 13 kamuolių per rungtynes. Jo universiteto komanda pavadinimu „Pride“ buvo stipriausia „Colonial Athletic Association“ čempionato reguliariajame sezone, tačiau kovoje dėl titulo nusileido Šiaurės Karolinos ekipai.

„Praėjęs sezonas nebuvo labai geras, nes nerungtyniavome Kovo beprotybėje, – pasakojo R.Gustys žiniasklaidos dienoje. – Tačiau jis buvo labai sėkmingas šiam universitetui. Vienas geriausių istorijoje.

Savo komandoje turime labai nemažai energingų krepšininkų, kurie yra nusiteikę sunkiam darbui. Stengsiuosi tapti šios ekipos lyderiu ir nešiu visą naštą ant savo pečių. Aš ne tik turiu pats rungtyniauti geriau, tačiau ir padėti kitiems tapti geresniais.“

R.Gusčiui neužtenka vidutiniškai per rungtynes rinkti dvigubą dublį. Lietuvis liko antras visoje JAV pagal atkovotus kamuolius, o nusileido tautiečiui Egidijui Mockevičiui. Pastarasis šiuo metu sunkiai dirba „Nets“ treniruočių stovykloje.

„Visuomet gali būti geresnis. Svarbiausia patobulinti savo metimą, gynybą bei žaidimą po užtvarų, – pasakojo lietuvis. – Noriu vidutiniškai rinkti po 15 taškų ir atkovoti po 15 kamuolių per rungtynes. Sieksiu tapti geriausiu kovotoju dėl kamuolių visoje šalyje.

Noriu atkovoti kiekvieną kamuolį ir užimti pirmąją vietą.“

„Mes negalime jo išvyti iš treniruoklių salės, – džiaugėsi savo puolėju komandos treneris Joe Mihalichius. – Jis ten dirba nuolat. Rokas didžiausią dalį savo laiko bando tapti geresniu, todėl tikimės, kad šį sezoną jis bus didesnė mūsų komandos dalis puolime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius