Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 19

Philo Jacksono užduotis, nuo kurios priklausys Mindaugo Kuzminsko klubo ateitis

NBA reguliarusis sezonas baigėsi, tačiau į atkrintamąsias nepatekę „New York Knicks“ ir toliau margina įvairių sporto portalų antraštes. Kol Mindaugas Kuzminskas ramiai sau poilsiauja Havajuose, jo klube ir toliau vyrauja chaosas, o pokyčių bent jau pačiame viršuje nebus dar ilgai – Jamesas Dolanas komandos neparduos, o Philo Jacksono sutartis buvo pratęsta iki 2019 metų.
„Knicks“ suolas ir Kristapas Porzingis
„Knicks“ suolas ir Kristapas Porzingis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Knicks“ ateitis vis dar atrodo labai miglotai, nes jokių pokyčių dar nesusimato, o šis sezonas buvo tiesiog nuviliantis. Negana to, žiniasklaida pradėjo kapstyti Carmelo Anthony asmeninį gyvenimą ir panašu, kad prie iširimo artėja jo šeima.

Daugelis NBA apžvalgininkų taip pat buvo nepatenkinti, kad „Knicks“ pasinaudojo galimybe pratęsti sutartį su Ph.Jacksonu, o „Zen meistras“ Niujorke darbuosis dar bent jau du sezonus.

Kritika Ph.Jacksonui suprantama. Legendiniam „Bulls“ bei „Lakers“ treneriui mokami milžiniški pinigai, o nuo jo darbo pradžios „Knicks“ pažangos nesimato. Niujorko ekipa ir vėl sezoną baigė balandžio mėnesį, o tuo yra nepatenkinti komandos gerbėjai, treneriai, žaidėjai bei vienas perspektyviausių NBA krepšininkų Kristapas Porzingis.

Būtent pastarasis turėtų būti pats pagrindinis prioritetas Ph.Jacksonui judant į priekį. Nesvarbu, kas atsitiks su Carmelo Anthony, trikampio puolimo likimas ar pasirinkimas naujokų biržoje. Svarbiausia – susitaikyti su savo pagrindiniu ateities žaidėju, kuriam vos per dvejus metus klube jau atsibodo nuolat vyraujanti drama.

Latvis praleido praėjusią savaitę vykusį „Knicks“ sezono pabaigos susirinkimą, o tai reiškia tik vieną – K.Porzingis Niujorke yra nelaimingas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Patrickas Ewingas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Patrickas Ewingas

Patys ištikimiausi ir visko matę „Knicks“ sirgaliai prisimena 1991 metus, kai legendinis Patrickas Ewingas žiniasklaidai pasakė trumpai ir aiškiai: „Aš noriu keliauti lauk iš Niujorko.“

Tuo metu jis „Knicks“ jau buvo atidavęs šešerius savo karjeros metus, buvo laimėjęs keletą atkrintamųjų varžybų rungtynių, o gerbėjai jį garbino nuolat. Tačiau P.Ewingui atsibodo nuolatinė drama šio miesto komandoje, o vėliau jis yra pripažinęs, kad savo mintyse jau seniai buvo išmainytas į kitą komandą.

Tą kartą Niujorko ekipos aistruolius išgelbėjo komandą treniruoti atvykęs Patas Riley. Niekada žodžio neieškantis dabartinis „Heat“ prezidentas visuomet sugebėjo įtikinti žmones ir pasiekti savo. P.Ewingas buvo ne išimtis.

Tačiau dabar gelbėtojo horizonte nesimato, o savo žodžiais latvišką protą reikės paveikti legendiniam Ph.Jacksonui. Žinoma, sutartyje dar liko dveji metai, o vėliau latvis taps apribotuoju laisvuoju agentu, tačiau būdų palikti komandą rasti galima, o tai įrodo vien lietuvio Donato Motiejūno pavyzdys.

„Knicks“ reikia, kad K.Porzingis sietų savo ateitį su Niujorku, o nuo to priklauso šios komandos sėkmė per kitus 10-15 metų.

Tačiau kol kas Ph.Jacksonui ko gero tai yra nė motais, nes jau vien praėjusį penktadienį jo buvo paklausta: „Jeigu C.Anthony bus išsiųstas į kitą komandą, tai ar gali K.Porzingis tapti Niujorko komandos pagrindiniu krepšininku?“

„Ne, – ramiai atsakė Ph.Jacksonas. – Jam dar tik 21-eri. Tai būtų didelė našta bet kokiam jaunam žaidėjui.“

Jeigu Courtney Lee ir Ronas Bakeris staiga netaps NBA superžvaigždėmis, tai labai sunku įsivaizduoti „Knicks“ klubą be C.Anthony, kai jos lyderiu yra ne K.Porzingis. Galbūt Ph.Jacksonas šiek tiek užpyko, kad latvis nepasirodė paskutiniame susirinkime?

Ko gero. Bet nėra priežasties kalbėti tokių dalykų apie savo ateities žvaigždę. Prieš 26 metus P.Riley pamiršo savo orumą ir įtikino P.Ewingą, jos šis sugrįžtų į cirką, kuriuo tuo metu buvo „Knicks“ komanda.

Kol kas nieko panašaus Ph.Jacksonas dar nepadarė, tačiau laikas tiksi, o apie žaidimą Latvijos rinktinėje K.Porzingis kalba su tokia ugnele, kokią Niujorke matėme jau labai seniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius